ABEL KORZENIOWSKI - ROMEO & JULIA (2013)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

Re: ABEL KORZENIOWSKI - ROMEO & JULIA (2013)

#301 Post autor: Althazan » wt paź 15, 2013 08:29 am

Ładnie, nawet La-La reklamuje Abla:
La-La Land is proud to announce an exciting new digital release from their good friends over at Relativity Music

The Original Motion Picture Soundtrack from the Upcoming Feature Film Romeo and Juliet on Sale Now

An Original Score by Abel Korzeniowski

Purchase The Soundtrack on Itunes here: http://amzn.to/GLbWAP

(Beverly Hills, Calif.) October 10th, 2013 – The music from the original motion picture soundtrack to the upcoming romantic drama, Romeo and Juliet is on sale now, days before the film officially opens in theatres. The soundtrack was scored by Golden Globe nominated composer, Abel Korzeniowski. Korzeniowski has created musical identities for some of the world’s most prestigious brands, including Tiffany & Co. and previously composed music for Tom Ford’s and Relativity Music Group’s, A Single Man, where he caught the attention of Madonna, who invited him to create music for her feature film, W.E.. Korzeniowski produced and composed the entire Romeo and Juliet score. See full track listing below for the soundtrack published by Relativity Music Group. Purchase the Romeo and Juliet soundtrack on iTunes® here and on Amazon here: http://amzn.to/GLbWAP.

In theaters October 11, 2013, Romeo and Juliet, William Shakespeare’s epic and searing tale of love, is revitalized on screen by writer Julian Fellowes (Downton Abbey) and director Carlos Carlei (The Flight of the Innocent). An ageless story from the world’s most renowned author is reimagined for the 21st Century. This adaptation is told in the lush traditional setting it was written, but gives a new generation the chance to fall in love with the enduring legend. With an all-star cast including Hailee Steinfeld, Douglas Booth, Paul Giamatti and Stellan Skarsgard, it affords those unfamiliar with the tale the chance to put faces to the two names they’ve undoubtedly heard innumerable times: Romeo and Juliet. Every generation deserves to discover this lasting love.

The soundtrack for Romeo and Juliet was executive produced and written by Abel Korzeniowski.

Relativity Music Group recently released soundtracks for The Croods, Safe Haven, Focus Features’ Hyde Park on Hudson and Promised Land and will be releasing the soundtrack for Relativity’s upcoming comedy 21 and Over.

Romeo and Juliet Music from the Motion Picture – Score Composed and Produced by Abel Korzeniowski Track Listing:

1. Juliet’s Dream
2. Forbidden Love
3. Queen
4. The Cheek of Night
5. First Kiss
6. Trooping with Crows
7. A Thousand Times Good Night
8. Come Gentle Night
9. Wedding Vows
10. Fortunes Fool
11. From Ancient Grudge
12. Death Is My Heir
13. Tempt Not A Desperate Man
14. The Crypt – Part 1
15. The Crypt – Part 2
16. Eternal Love

For more information on Romeo and Juliet please visit romeoandjulietthefilm.tumblr.com/. You can also follow the film on Facebook and Twitter at @romeojulietfilm. Make sure to use #ForbiddenLove when you tweet.

ABOUT RELATIVITY MUSIC GROUP
Relativity Music Group was formed in 2009 under the leadership of Happy Walters (Co-COO of Relativity Media) and Jason Markey (SVP Music & Soundtracks). Since then, the music division has provided music supervision, music publishing catalogues and soundtrack services for films produced and/or financed by Relativity Media and other major Hollywood studios, including such titles as: Don Jon, HBO’s Clear History, Turbo, The Croods, Safe Haven, Hyde Park on Hudson, Promised Land, Chasing Mavericks, ParaNorman, American Reunion, Mirror Mirror, Act of Valor, Haywire, Bridesmaids, Beginners, Dear John, Repo Men, Couples Retreat, A Single Man, Love Happens, Biutiful, The Adjustment Bureau, Zombieland, Brothers, 30 Rock, A Perfect Getaway, Limitless, The Fighter and many others.

Relativity Music Group plans to release 15-20 soundtracks per year. Its current domestic licensing and distribution agreement is with Capitol Music Group/Caroline.

For more information, please visit Relativity Music Group at http://relativitymusicgroup.net

For album requests, interviews, photos, or more information, please contact:

Amber Crisci | Big Picture Media
1133 Broadway, Suite 1311 | New York, NY 10010 ?
o: 212.675.3103 | c: 516.606.6007
amber@bigpicturemediaonline.com | aim: AmberPublicity
http://www.BigPictureMediaOnline.com | @bigpicturenyc

Dayna Ghiraldi | Big Picture Media
1133 Broadway, Suite 1311 | New York, NY 10010 ?
o: 212.675.3103 | c: 646.467.0524
dayna@bigpicturemediaonline.com | aim: DaynaBigPicture
http://www.BigPictureMediaOnline.com | @bigpicturenyc

© 2013 La-La Land Records. All rights reserved.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#302 Post autor: Wawrzyniec » wt paź 15, 2013 12:51 pm

http://moviemusicuk.us/2013/10/14/romeo ... zeniowski/

Broxton jest na TAK i zalicza ten score do jednego z lepszych w tym roku.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#303 Post autor: Marek Łach » wt paź 15, 2013 15:24 pm

Dobra, ładna muzyka. Ale tak jak w przypadku "W.E.", to nie jest to oblicze Korzeniowskiego, za które go cenię. Moim zdaniem te konwencjonalne, kręcone od linijki historie miłosne nie służą zbyt dobrze stylowi muzycznemu Abla - zbyt mocno jak na mój gust daje się w nich wtłoczyć w ramy jednej konwencji, a przy technikach minimalistycznych i "limitowanych" preferencjach instrumentalnych Abla tworzy to wrażenie, jakby cały score opierał się na jednym pomyśle. To coś jak z takim "Coco Avant Chanel" Desplata, gdzie podobnie jak w R&J czy W.E. słychać, że kompozytor napisał dokładnie to czego chciał, ale trochę dusi się w jednorodnym sosie. Bez porównania bardziej cenię sobie A Single Mana albo Escape From Tomorrow, które wymusiły na Korzeniowskim zróżnicowane chwyty w różnych scenach - zwłaszcza film Forda to piękna jazda przez różne konwencje ilustracyjne, i dlatego ASM to tak wspaniała muzyka filmowa. Co do R&J to temat przewodni jest prosty, ale bardzo funkcjonalny, w zasadzie nie można go wyrzucić z pamięci po jednym kontakcie z albumem; całkiem ładny, i przy tym bardzo dobrze wyeksponowany love theme. No i trzeba przyznać, że Korzeniowski przez tę upartą wierność swojemu stylowi wciąż brzmi świeżo i ciekawie na tle współczesnej filmówki amerykańskiej, czego nie potrafi 95% jego kolegów po fachu - stąd pewnie dalej będzie zbierał poklask tamtejszych krytyków i recenzentów.

Ogólnie dla mnie "zagraniczny Abel" to jak na razie regularna sinusoida: A Single Man - świetny, W.E. - rzetelne, Escape From Tomorrow - świetne, Romeo & Juliet - rzetelne. Mam nadzieję, że przy następnym projekcie ta prawidłowość się utrzyma. ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#304 Post autor: Adam » wt paź 15, 2013 18:24 pm

Althazan pisze:Ładnie, nawet La-La reklamuje Abla:
pytania - co jest z płytą że jej już nie ma na amazonie? co to za wydanie którego sony nie robi na eu? czy to aby nie cd-r? czemu la-la reklamuje nie swoje wydania?
#FUCKVINYL

Templar

#305 Post autor: Templar » wt paź 15, 2013 18:37 pm

Adam pisze:pytania - co jest z płytą że jej już nie ma na amazonie? co to za wydanie którego sony nie robi na eu? czy to aby nie cd-r? czemu la-la reklamuje nie swoje wydania?
Brytyjski Amazon:

http://www.amazon.co.uk/Romeo-Juliet-Ab ... rzeniowski

Label: Sony Music Classical

Na niemieckim też info o Sony.

A co do USA, to w ogóle ktoś dostał płytę? Bo zakładam, że mają opóźnienia, dlatego w dniu premiery zmienili stan na tymczasowo niedostępny, tak czasem robią jak właśnie nie dostaną towaru, a tym co złożyli pre-ordery wysyłają info o opóźnieniu. W Europie premiera 21.10, może wtedy też pojawi się znowu na amerykańskim Amazonie.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#306 Post autor: Adam » wt paź 15, 2013 19:44 pm

to może będzie u nas. ja z usa nie zamawiam, bo raz że fbi warning alert, a dwa, można trafić cd-r czasem :P
#FUCKVINYL

hp_gof

#307 Post autor: hp_gof » wt paź 15, 2013 19:49 pm

Adam pisze:ja z usa nie zamawiam, bo raz że fbi warning alert
Yyyyyyy? :shock:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#308 Post autor: Adam » wt paź 15, 2013 19:55 pm

hp_gof pisze:
Adam pisze:ja z usa nie zamawiam, bo raz że fbi warning alert
Yyyyyyy? :shock:
praktycznie wszystkie płyty wydane w usa (nie dotyczy oczywiście "naszych" fanowskich wytwórni filmówki) mają nabaźgrane takie coś na tylnej (lub tylko sam ten herb):

Obrazek

a ja takie coś pierdolę. europejczyki mnie tym nie straszą i nie mają takich kwiatków na tylnich. dlatego kupuję tylko wersje eu.

dla porównania tu masz to samo, tylko wersję eu:

Obrazek

i jak ładniej od razu 8)
#FUCKVINYL

hp_gof

#309 Post autor: hp_gof » wt paź 15, 2013 20:07 pm

Ja już zamawiałem jakieś płytki w Stanach i tego znaczka nie miałem :shock: No ale wszystko jedno. Płyty Abla na razie nie kupuję, a jakbym kupował to wersję EU.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#310 Post autor: Adam » wt paź 15, 2013 20:11 pm

hp_gof pisze:Ja już zamawiałem jakieś płytki w Stanach i tego znaczka nie miałem :shock:
bo nie wszystkie, ale po prostu większość to ma - z tych topowych wytwórni, nie stricte filmówkowych, bo te nie mają. a czasem to jest taki absurd że na dole jest przedłużony biały prostokąt od kodu kreskowego i przez cały dół okładki jest taki biały pasek a na nim to co wyżej. to jest wtedy epicko brzydkie i szpeci niesamowicie okładkę. dlatego, ponieważ to czesto loteria, wolę nie ryzykować i po prostu nie kupuję wersji usa.
#FUCKVINYL

Templar

#311 Post autor: Templar » wt paź 15, 2013 20:21 pm

Mnie natomiast wkurzają w USA często obecne nalepki na pudełko, że płyta jest fabrycznie nowa, taka plomba jakby na górze. Często to taki mocny klej tam dają, że bez zmywacza się nie da go pozbyć, a i po zmywaczu też ślad zostaje i ostatecznie i tak lepiej na nowe pudełko wymienić :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#312 Post autor: Adam » wt paź 15, 2013 20:23 pm

o, to też prawda. ale ja jak już trafiałem na te nalepki wzdłużne których się nie dało oderwac, to z reguły były to stare płyty od La-Li i Varese.
#FUCKVINYL

hp_gof

#313 Post autor: hp_gof » wt paź 15, 2013 21:55 pm

O jaaaaaa, dla takiego winyla to bym sobie gramofon kupił specjalnie :P Z profilu Abla w sprawie nagrody ;)

Let's talk about an Award for Best ROMEO & JULIET Soundtrack Review.
I was thinking about a signed, one-off 12" vinyl record with the winner's selection of 8 songs from R&J.
But, not everybody has a record player these days... So what do you think? What would you like to win?
And BTW, great reviews so far, keep them coming

Templar

#314 Post autor: Templar » wt paź 15, 2013 21:58 pm

O kurde, winyla też bym chciał, jest tu ktoś gotowy za 1,29 zł robić za ghost writera? :mrgreen:

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#315 Post autor: bladerunner22 » wt paź 15, 2013 22:47 pm

10 dni , bo tyle pisał muzykę do romea w wykonaniu Abla lepsze niż ostatnie 5 lat w wykonaniu Hansa , a wy jeszcze narzekacie Marek, proszę ;))
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

ODPOWIEDZ