Nowy Goldsmith z FSM - Islands in the Stream COMPLETE
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Nic podobnego. Nie mam w tej chwili spisu pod ręką (jest na innym dysku), ale od takich Partaczy paczka najszybciej doszła w bodaj 4-5 dni, a ich zwykły termin dostawy to 7 dni (w okresie świątecznym było gorzej, wiadomo). Podobnie z Varese (jednak tutaj, nie wiedzieć czemu, szła poleconym, choć 2 ostatnie dostałem bez konieczności odwiedzania poczty, mimo że odpowiednia naklejka była). Nawet z Lali dochodzą w miarę szybko. Tylko dziwne, że z jednej Intrady tyle się ślimaczy. Althazan pisał, że to przypadek, iż nie było stempla UC. Mnie się coś nie chce w to wierzyć. Na zwykłych paczkach wysyłanych z zagranicy tych stempli nie ma? I w jakich terminach dochodzą?
Oczywiście, kiedyś zdarzyło im się zalać paczkę (krajową) płynem od spryskiwacza, ale to było w czasach, gdy jeszcze rozwozili je starym Żukiem.
Oczywiście, kiedyś zdarzyło im się zalać paczkę (krajową) płynem od spryskiwacza, ale to było w czasach, gdy jeszcze rozwozili je starym Żukiem.

Bo były Święta i pewnie jakaś Pani z Denver albo Los Angeles w natłoku paczek przeczytała na Twojej paczce zamiast "Poland" - "Finland", "Portugal" albo coś innego i idzie teraz przez pół świata...Bucholc Krok pisze:Tylko dziwne, że z jednej Intrady tyle się ślimaczy.
Są (powinny być) na wszystkich paczkach z poza UE - wszystkie takie przesyłki podlegają kontroli celnej. Ale wiadomo, że każdej nie da się sprawdzić, więc i czas nie na każdej przybiją. Z własnego doświadczenia wiem, że bardziej sprawdzają paczki z Azji (np. z Japonii) niż z USA - tu się nawet czasem uda nie zapłacić cła, no chyba, że paczka/przesyłka idzie EMS-em (taki światowy pocztex) - tu kontrolują 100% przesyłek...Na zwykłych paczkach wysyłanych z zagranicy tych stempli nie ma? I w jakich terminach dochodzą?

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Kolejny smaczek dla maniaków Goldsmitha do których i ja się zaliczam. Już widzę zachwyty tych co to jeszcze do niedawna jechali po wydaniu Legacy bo im się jakość nie podobała, przedkładając jakość nad treść - heh, a treści ci tutaj dostatek oj dostatek. Może i odgrzewany ten kotlet ale jakże smaczny. Proszę o więcej takich kotlecików.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ale to już druga tak długo idzie. Zresztą, inne też tak długo szły, ale tylko do nowego roku. Później mi się zwaliło w jednym tygodniu prawie wszystko..Althazan pisze: Bo były Święta i pewnie jakaś Pani z Denver albo Los Angeles w natłoku paczek przeczytała na Twojej paczce zamiast "Poland" - "Finland", "Portugal" albo coś innego i idzie teraz przez pół świata...
Przyznasz jednak, że jeśli na obu nie będzie stempla, to to już będzie dziwna sytuacja?Są (powinny być) na wszystkich paczkach z poza UE - wszystkie takie przesyłki podlegają kontroli celnej. Ale wiadomo, że każdej nie da się sprawdzić, więc i czas nie na każdej przybiją.