moje logosy w podpisie tak na nią działająlis23 pisze:Trochę zaooftopuję ( ale to przecież jest off top) - co to jest, że na forum filmmusic moja karta graficzna grzeje się do prawie 50 stopni c? ...
![]()
Lisowe problemy z BluRay
Re: Lisowe problemy z BluRay
NO CD = NO SALE
-
Templar
50 stopni to normalna temperatura, także w czym problem? No chyba, że trzymasz kompa w zamrażalniku...lis23 pisze:Trochę zaooftopuję ( ale to przecież jest off top) - co to jest, że na forum filmmusic moja karta graficzna grzeje się do prawie 50 stopni c? ...
![]()
jak lisu uzbiera na alienware'a to się przewróci jak zobaczy tam temperatury 
NO CD = NO SALE
-
Templar
Ja to czasem mam prawie 100 stopni, a ten przerażony, bo 50 zobaczył
Jak będzie ponad 70-80 to wtedy zacznij się martwić 
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Hmmm ... czy nie uważacie, że ten " Herkules " ma bardzo stłumione kolory na Blu - Ray?:
http://www.blurayreviews.ch/index.htm
http://www.blurayreviews.ch/index.htm
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
-
Templar
Nie
Przecież w tym filmie jaskrawe kolory to tylko mieli na Olimpie, a im dalej w dół tym było coraz bardziej ponuro, także wszystko jest OK 
A kiedy u nas wychodzi ten Herkules? Bo bym sobie kupił
A kiedy u nas wychodzi ten Herkules? Bo bym sobie kupił
- lis23
Nie mam pojęcia, na razie wypuścili " Miecz w Kamieniu ", " Księgę Dżungli ", " Robin Hooda " i " Małą Syrenkę " więc może i " Herkules " wkrótce do nas zawita
co do kolorów to dosyć plastycznie było podczas walki z centaurem i w kilku innych scenach, więc ten " Herkules " śmierdzi mi niewypałem pod tytułem " Tarzan "
co do kolorów to dosyć plastycznie było podczas walki z centaurem i w kilku innych scenach, więc ten " Herkules " śmierdzi mi niewypałem pod tytułem " Tarzan "
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- lis23
Od paru dni mam tv LED Samsung Smart tv 3D 40 cali, jest z nim parę problemów / rysa na matrycy a sklep nie chciał wymienić sprzętu / ale ja nie o tym
programy tv w SD wyglądają źle, ale tego się spodziewałem - gorzej, że mam dziwne wrażenie oglądając filmy w tv; mam wrażenie takiej " teatralności ", jakby filmy wyświetlane były w 48 kl / s ...
sprawdzałem już Blu - Ray na PS3: " Pocahontas ", piękny obraz, " Przygody Tin Tina " również, choć i tam występuje ów efekt " teatralności " - dziś załączyłem reżyserską wersję " Hobbita " i doznałem niemiłej niespodzianki ...
już samo menu filmu, które oprowadza nas po norce Bilba jest jakieś dziwne i nie sprawia wrażenie, że jest w FHD ... jest jakoś nieostro i tło jakby się rusza
sam film również prezentuje się dziwnie; z jednej strony, piękne kolory, szczegóły / zmarszczki na twarzy starego Bilba / a z drugiej również ów brak ostrości oraz " teatralność " przywodząca na myśl 48 kl / s / sceny w Dale i w Ereborze /, sam już nie wiem, co o tym myśleć ...
za poradą, wyłączyłem opcję " Motion Plus ", mam też wyłączyć wszelkie " odszumiacze "?
programy tv w SD wyglądają źle, ale tego się spodziewałem - gorzej, że mam dziwne wrażenie oglądając filmy w tv; mam wrażenie takiej " teatralności ", jakby filmy wyświetlane były w 48 kl / s ...
sprawdzałem już Blu - Ray na PS3: " Pocahontas ", piękny obraz, " Przygody Tin Tina " również, choć i tam występuje ów efekt " teatralności " - dziś załączyłem reżyserską wersję " Hobbita " i doznałem niemiłej niespodzianki ...
już samo menu filmu, które oprowadza nas po norce Bilba jest jakieś dziwne i nie sprawia wrażenie, że jest w FHD ... jest jakoś nieostro i tło jakby się rusza
sam film również prezentuje się dziwnie; z jednej strony, piękne kolory, szczegóły / zmarszczki na twarzy starego Bilba / a z drugiej również ów brak ostrości oraz " teatralność " przywodząca na myśl 48 kl / s / sceny w Dale i w Ereborze /, sam już nie wiem, co o tym myśleć ...
za poradą, wyłączyłem opcję " Motion Plus ", mam też wyłączyć wszelkie " odszumiacze "?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- lis23
Templar, jaki masz tv? - LCD, LED, plazmę?
ja nie jestem do końca zadowolony ze swojego wyboru ale musiałem zakupić tv na gwałt bo bez tv jest ciężko
a mój wysłużony Philips 21 cali z " dupą " po 15 latach zmienił się w radio ...
mój tv to coś takiego:
http://www.samsung.com/pl/consumer/tv-a ... F6770SSXXH
po pierwsze, 40 cali to trochę za mało dla mnie, chciałem brać 47 ale oglądam tv z odległości ok. metra a mam pokój 5 na 3 i ponoć 47 cali byłby za duży ... na 40 z tego metra nie widzę napisów z Blu Ray a żeby zobaczyć szczegóły i tak muszę siedzieć bliżej ...
tv ma błyszczącą matrycę, co jest wadą / nie pomyślałem o tym wcześniej /, ma też dziwnie podświetloną matrycę / standard u Samsunga, z moim monitorem jest podobnie /, u dołu i po bokach czarny jest " śliwkowy " a nie czarny, co bardzo wkurza ...
z obrazem w FHD jest lepiej, kolory są bardzo ładne, muszę się tylko jeszcze przyjrzeć tej czerni
tv mam z kablówki w SD, co wygląda koszmarnie i zastanawiam się, czy brać programy w HD z kablówki, czy z UPC, który życzy sobie aż 91 zł za miesiąc - nie mogę zakupić żadnego dekodera Polsatu czy N, gdyż po ociepleniu i remoncie bloku jest zakaz posiadania anteny satelitarnej.
ja nie jestem do końca zadowolony ze swojego wyboru ale musiałem zakupić tv na gwałt bo bez tv jest ciężko
mój tv to coś takiego:
http://www.samsung.com/pl/consumer/tv-a ... F6770SSXXH
po pierwsze, 40 cali to trochę za mało dla mnie, chciałem brać 47 ale oglądam tv z odległości ok. metra a mam pokój 5 na 3 i ponoć 47 cali byłby za duży ... na 40 z tego metra nie widzę napisów z Blu Ray a żeby zobaczyć szczegóły i tak muszę siedzieć bliżej ...
tv ma błyszczącą matrycę, co jest wadą / nie pomyślałem o tym wcześniej /, ma też dziwnie podświetloną matrycę / standard u Samsunga, z moim monitorem jest podobnie /, u dołu i po bokach czarny jest " śliwkowy " a nie czarny, co bardzo wkurza ...
z obrazem w FHD jest lepiej, kolory są bardzo ładne, muszę się tylko jeszcze przyjrzeć tej czerni
tv mam z kablówki w SD, co wygląda koszmarnie i zastanawiam się, czy brać programy w HD z kablówki, czy z UPC, który życzy sobie aż 91 zł za miesiąc - nie mogę zakupić żadnego dekodera Polsatu czy N, gdyż po ociepleniu i remoncie bloku jest zakaz posiadania anteny satelitarnej.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- lis23
Pfff ... ponoć " Herkules " oraz " Przygody Kubusia Puchatka " na BD mają ominąć nasz piękny kraj - ciekawe, dlaczego? ...
ok. marca, kwietnia mają za to wyjść " Oliver i Spółka ", " Nowe Szaty Króla ", " Atlantyda Zaginiony Ląd ", " Lilo i Stich ", " Planeta Skarbów " i " Rogate Ranczo "
inna sprawa: można gdzieś kupić Director's Cut " Królestwa Niebieskiego " i " Troi " na BD z polskimi napisami?.
ok. marca, kwietnia mają za to wyjść " Oliver i Spółka ", " Nowe Szaty Króla ", " Atlantyda Zaginiony Ląd ", " Lilo i Stich ", " Planeta Skarbów " i " Rogate Ranczo "
inna sprawa: można gdzieś kupić Director's Cut " Królestwa Niebieskiego " i " Troi " na BD z polskimi napisami?.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Re: Odp: Lisowe problemy z BluRay
A wiadomo coś na temat Szeeregowca Ryana na Blu Ray z napisami pl?
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nie mam pojęcia. Ja sobie sprowadziłem z angielskiego Amazona dwupłytową edycję.
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Re: Odp: Lisowe problemy z BluRay
Oni leją na to. Taka sama sytuacja jest z Forrest Gump i Skazani na Shawshank
- lis23
Ja też tego nie rozumiem ... napisano mi, ze na niektóre filmy, zwłaszcza w wersji reżyserskiej nie ma szans w Polsce, gdyż jest to nieopłacalne ... ale taki " Szeregowiec Ryan " powinien raczej wyjść ... takiego " Królestwa Niebieskiego " nie opłaca się kupować w wersji kinowej, gdyż jest to wersja znacznie uboższa, martwią mnie też zabiegi CDP i Disneya z wybieraniem, które filmy wyjdą a które nie wyjdą w Polsce na BD, mimo faktu, ze wyszły one, np. w Niemczech ( " Alicja w Krainie Czarów ", " Przygody Kubusia Puchatka ", " Herkules " ) martwi też postępowanie Disneya w sprawie dodatków specjalnych na BD - mają 50 GB a dodatków jest często mniej niż na DVD.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John