ehh ci fanbojemuaddib_dw pisze:
Mimo to cytat powinien się pojawić
HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Re: HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)
Spokojnie by pasowała, ale tu podejście mamy inne i nie ma co tamtej muzyki tu rozpamiętywać. Hans jest chytry i pewnie coś tu wymyśli, a do główkowania ma sporo, wątki dramatyczne, romantyczne, masa widowiskowej akcji, a w szczególności finałowy pojedynek z Zodem, także granie rodem z Batmanów i Incepcji raczej tu nie przejdzie. Czekam na film jak i na score.Wawrzyniec pisze:Ale już po trailerze widać, że muzyka Johna Williamsa by tutaj nie pasowała.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hm, ciekawe czy już dobór muzyki w trailerach ma nam coś sugerować? I czy twórcy tak dobierając materiał, nie podpowiadają Zimmerowi co chcą słyszeć? "Superman" z wokalizą Lisy Gerrard? To mogło by być fajne.
Ale raczej Zimmer nie będzie wracał do przeszłości.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Wyobrażasz sobie taki Elysium w scenie rozmieniania na drobne planety Supermana? 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Rety, biedny Zimmer.
Taki fajny się rok szykuje. Tylko niech mi cholera ten koniec świata nie nastąpi, gdyż jak tak to się naprawdę wścieknę.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ojej, jaki on biedny i poszkodowany przez los, bo musi pracować w zawodzie, który sobie wymarzył. I ma tylko 20 pomagierów, którzy robią za niego czarną robotę albo, którym rzuca bardziej drętwe projekty. O, matko, jak mi go żal.Wawrzyniec pisze:Pewnie nawet teraz podczas świat będzie myślał i pracował nad "Man of Steel".
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
hp_gof
I tak Desplat będzie miał lepszy rok od ZimmeraWawrzyniec pisze:Taki fajny się rok szykuje.
- Wojteł
- John Williams
Ale przynajmniej MazowszeWawrzyniec pisze: Zresztą już jak się popatrzy na takie ujęcie, to tam zwykły anthemik nie pomorze.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
-
Mefisto
Bidula, będzie musiał w końcu zacząć pracować...Wawrzyniec pisze: Rety, biedny Zimmer.Nie jest to łatwy projekt.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Za grosz u Was empatii.
Można wykonywać to co się robi, ale nie oznacza, że zawsze to jest łatwe i przyjemne. Czasami podczas robienia tego co się lubi, też można się umęczyć, mieć chwile zwątpienia itd.
Twierdzę tylko, że to nie jest łatwy projekt. Znaczy się z jednej strony daje spore pole do popisu, ale też będzie ostro punktowany za jakiekolwiek potknięcie. I nie zapominajmy o cieniu Johna Williamsa. I pod tym względem ja Zimmerowi nie zazdroszczę.
Twierdzę tylko, że to nie jest łatwy projekt. Znaczy się z jednej strony daje spore pole do popisu, ale też będzie ostro punktowany za jakiekolwiek potknięcie. I nie zapominajmy o cieniu Johna Williamsa. I pod tym względem ja Zimmerowi nie zazdroszczę.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Litości, Wawrzek. Ty dorabiasz ideologię do tego scoru, jeszcze nim Hans zaczął go pisać (tudzież zlecił to pomagierom). 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
w tym ujęciu świetnie by się sprawdził Superman Theme by John Williams
a tak na marginesie, w Batmanach Nolana muzyka Elfmana też pasuje
no ale jestem dobrej mysli co do Hansa
mam taka zludna nadzieje
juz tak mowiac serio, to nie ma co dramatyzowac
takze spokojnie
http://www.youtube.com/watch?v=4C06rNqK1vo
jeżeli Hans zdecydował by sie na marszowy temat, zagrany w bardziej mrocznym stylu to ja bym sie nie obrazil
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale kto powiedział, że temat będzie marszowy? Ja jestem na 73% pewny, że temat nie będzie marszowy. To jest zupełnie nowy Superman bez czerwonych majtek. Choć temat Williamsa jest ULTA-MEGA-GENIUSZEM, któremu należy się wieczny szacunek, tak jakiekolwiek nawiązania do niego w tym Supermanie byłyby złe.
Zaczynami całkowicie od nowa tabula rasa.
Zaczynami całkowicie od nowa tabula rasa.