Coś w tym jest, że jest to film dla widza 40+, sam mam już 45 lat i byłem w kinie na "Ostatniej Krucjacie"

Ogólnie, młodzi mają gdzieś Indiego, przez ostatnie dwie dekady dostali Larę Croft, dwa "Skarby Narodów", "Uncharted", drugą część "Mumii" a przede wszystkim, Roberta Langdona, bohatera powieści Dona Browna.
Obecnie, zarówno Robert jak i Indy to relikty przeszłości bo Hanks też ma już 66 lat, Hollywood, jeśli chce powrotu kina przygodowego, musi stworzyć nowego bohatera, choć takie "Jungle Cruise" też się jakoś specjalnie nie sprzedało.
Co do samego filmu to komentarze po seansie są przeważnie pozytywne i wiele osób pisze, że gdyby to była czwarta a nie piąta część to film byłby większym sukcesem niż "Królestwo Kryształowej Czaszki". Ludzie, którzy filmu nie widzieli piszą, że to wszystko przez to, że główny bohater jest starym i zmęczonym życiem nieudacznikiem i zostaje zastąpiony przez młodą i niezależną kobietę i dlatego ludzie powiedzieli: dość! I nie poszli do kina.
W ub. roku w komentarzach na YT ktoś mi napisał, że porządek świata polega na tym, że światem rządzi biały, silny, heteroseksualny i wierzący w Boga mężczyzna a takie "zjawisko" jak silna i niezależna kobieta nie istnieje. Kobiety chcą zmienić ten stan rzeczy i zniszczyć ten panujący porządek, jako przykład podali tam Wandę Maximof ( Scarlet Witch ), która zniszczyła białego, silnego mężczyznę, jakim jest Doktor Strange, oraz Jane Foster, Potęzna Thor, która zniszczyła białego, silnego mężczyznę, jakim jest Thor.
Co do muzyki to temat artefaktu też wyłapałem, nie jest on jednak tak nośny bo i artefakt jest mało znany, moim zdaniem, Włócznia Przeznaczenia byłaby tu idealnym obiektem poszukiwań.
Co z tym wydaniem CD? Będzie tylko w USA w sklepie Disneya? Od prawie trzydziestu lat mam każdą nowość od Williamsa i to chyba pierwszy taki przypadek, ze nie ma CD na premierę filmu ...
Aha, nie wiem, czego niektórzy oczekują po potencjalnym odejściu Kennedy?
Lucasfilm to głównie Gwiezdne Wojny, szefem mógłby zostać Dave Filoni, tylko czy by tego Chciał?