Szybki rewolwerowiec, czyli
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: Szybki rewolwerowiec, czyli
No właśnie dlatego łatwo było znaleźć, wybór niewielki. :P
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
James Newton Howard - The Fugitive?
W "Ściganym" fortepian jest troszkę bardziej 'drapieżny', tutaj jest troszkę więcej takiego luzu/jazzu/harców, zresztą w następnej podpowiedzi będzie to jaśniejsze 

No właśnie, tylko pierwsze wrażenie...Tomek pisze:W "Ściganym" fortepian jest troszkę bardziej 'drapieżny', tutaj jest troszkę więcej takiego luzu/jazzu/harców, zresztą w następnej podpowiedzi będzie to jaśniejsze

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
A kiedy będzie ta podpowiedź? Zagadka była zadana wczoraj. Miał być dymanizm a są gile z nosa.Tomek pisze:zresztą w następnej podpowiedzi będzie to jaśniejsze

I pytanie do organizatora - kiedy się kończy konkurs? Metoda liczenia jest "medalowa" (jak widać) a nie punktowa.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Zbytnio nie kojarzę, ale może Althazan szedł dobrym tropem
U.S. Marshals - Jerry Goldsmith

U.S. Marshals - Jerry Goldsmith
Zagadka została zadana wczoraj późnym wieczorem (koło 23:00). Dajmy ludziom trochę czasu, nie każdy jest przylepiony do monitora 24 godziny na dobęBucholc Krok pisze:A kiedy będzie ta podpowiedź? Zagadka była zadana wczoraj. Miał być dymanizm a są gile z nosa.
I pytanie do organizatora - kiedy się kończy konkurs? Metoda liczenia jest "medalowa" (jak widać) a nie punktowa.

Pierwsza podpowiedź - ponieważ utwór trwa tylko 1:20 wrzucam cały. Gdy nie pomoże - wrzucę coś innego tego kompozytora albo inaczej sformuję podpowiedź.
http://w137.wrzuta.pl/audio/6KJIrT9kTdR/zag_04_09

2 podpowiedź (niby ostatnia), nikt nie wie, czyli co zagadka nieodgadnięta?
Z 3 było lepiej
Z 3 było lepiej

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
AnoDanielosVK pisze:Przecież to pierwsza dopiero.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Jeff Beal - Jesse Stone
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Sam powiem, że na 100% to nie jest to... Męczy mnie to cały dzień, bo wiem, że to nie tak dawno słuchałem... Cóż, skleroza nie boli...Bucholc Krok pisze:Jeff Beal - Jesse Stone

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ja raczej nie słucham takich rzeczy, więc strzeliłem pierwsze co mi przyszło do głowy. 

Podpowiedź nr 2 (tekstowa): kompozytor ten zdobył Oscara w latach 80-ych; muzyka pochodzi z filmu z lat 90-ych, gdzie tenże kompozytor ponownie spotkał się z reżyserem i odtwórcą głównej roli po 13 latach od debiutu tego reżysera; dodatkowo reżyser tego filmu ma na koncie współpracę z takimi kompozytorami jak Jerry Goldsmith, Basil Poledouris, Eric Serra.
Nie wiem na ile to ułatwi, ale może naprowadzi kogoś na właściwy trop
Nie wiem na ile to ułatwi, ale może naprowadzi kogoś na właściwy trop