FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
-
hp_gof
Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
Ja na koncercie (muzyki) Giacchino byłem, ale niestety bez Giacchino
A mam ochotę go spotkać, bo wygląda na zajebistego gościa
On czasami przy podpisywaniu płyt fajne rysuneczki dorysowuje
Ale bardziej z klasą niż ten troll-wieśniak Doyle
No a Olo - cóż - magia i dostojeństwo <3
- bartex9
- Spec od additional music
Czyli nie ocynownia ale i nie Arena na to wychodzi...W nowym terminie, bo w maju, i w nowym miejscu - w ICE Kraków - odbędzie się festiwal Muzyki Filmowej. - Ten festiwal stał się już bardzo poważną imprezą, dlatego przenosimy go do otwartego kilka miesięcy temu centrum kongresowo-konferencyjnego ICE - wyjaśniła Helbin.
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425, ... ach_w.html
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Byłem tam, niby otwarte, ale jeszcze miesiąc temu dopracowywali salę główną. Podobno akustyka słaba jak na taką nowoczesną budowlę, Penderecki kręcił nosem. 
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- bartex9
- Spec od additional music
Ale w porównaniu do Areny akustyka w ICE to niebo (przynajmniej jeśli chodzi o orkiestrę).
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Możliwe, na Arenie nie byłem, ale skoro kilka miesięcy po otwarciu wciąż pracowali nad salami to chyba ktoś popełnił faila. 
Fe.
Wygląda bardzo ładnie i przytulnie w środku, ale o biciu rekordów frekwencyjnych KBF może już zapomnieć. 1-tysięczna widownia (z tego co czytam na ich stronie) przy 3 czy 4 tysiącach w Hucie czy 15-tu w Arenie? Przecież zainteresowanie kilkakrotnie przekroczy możliwości tego miejsca. No chyba, że jednak o hucie nie zapomną, bo to jednak dla festiwalu chyba najbardziej symboliczne miejsce, nie mówiąc już o tym, że samo tam dostanie się i jej lokalizacja to pewna przygoda
A może z drugiej strony to dobrze - festiwal stanie się imprezą dla zainteresowanych, a nie dla mas.

-
hp_gof
Po pierwsze, zależy kogo zaproszą
Jeśli plumkaczy i twórców niszowych, to wystarczy sala na 1 tys. osób. Alberto miał koncert w filharmonii i było dobrze
Po drugie ICE może też pełnić funkcje centrum festiwalowego jak do tej pory MOS. Albo mogą być dwa centra festiwalowe. Poza tym nigdzie nie jest napisane, że rezygnują z pozostałych lokalizacji. Koncerty mogą się odbywać we wszystkich trzech lokalizacjach, w zależności od potrzeb 
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Halę Ocynowni od paru lat już tracą z powodów zaostrzonych reguł bezpieczeństwa, z tego, co wiem, ale nie ma powodu, by Arena nie została. Od paru lat trąbią, że Ocynownia w końcu wypadnie (a i tak, Ocynownia była raczej reakcją na problemy na Błoniach niż pomysłem "artystycznym").
Jakim pomysłem by nie była, to specyfiki miejsca i jego klimatu (a także walorów akustyczno-widowiskowych) nic nie zastąpi. Wolę ją znacznie bardziej (mimo niedogodności) niż sportowy "klimat" Areny.
Może źle to zrozumiałem, ale wydawało mi się, że przenoszą tam festiwal jako całość. A może jednak chodziło o samo centrum jako centrum festiwalu, względnie pojedyncze koncerty.Ten festiwal stał się już bardzo poważną imprezą, dlatego przenosimy go do otwartego kilka miesięcy temu centrum kongresowo-konferencyjnego ICE - wyjaśniła Helbin.

-
hp_gof
Niech nazwiska zaczną już ogłaszać, bo jestem ciekaw czy warto będzie przyjechać 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Amen. Ocynownia pomijając akustykę miała po prostu niepowtarzalny klima. I np. trudno mi sobie wyobrazić koncert "Obcego" czy chociażby "Inception" zagrane w innym miejscu. Kraków Arena jest OK, ale nie czułem się tam jak na koncercie muzyki filmowej.Tomek pisze:Jakim pomysłem by nie była, to specyfiki miejsca i jego klimatu (a także walorów akustyczno-widowiskowych) nic nie zastąpi. Wolę ją znacznie bardziej (mimo niedogodności) niż sportowy "klimat" Areny.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Mefisto
Gośka, Stroiński, Łach, Rokita, Olech, Waligórski, Bliźniak... myślę, że wartohp_gof pisze:Niech nazwiska zaczną już ogłaszać, bo jestem ciekaw czy warto będzie przyjechać
I Lubiński rzecz jasna.
Nie mówmy w czasie przeszłymWawrzyniec pisze:Amen. Ocynownia pomijając akustykę miała po prostu niepowtarzalny klima. I np. trudno mi sobie wyobrazić koncert "Obcego" czy chociażby "Inception" zagrane w innym miejscu. Kraków Arena jest OK, ale nie czułem się tam jak na koncercie muzyki filmowej.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Kto?Tomek pisze:![]()
I Lubiński rzecz jasna.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
W tym roku nawet Krause się zapowiada. 
Fe.