THOMAS NEWMAN - 007 SKYFALL (2012) / ROCZNICA BOND-50
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Re: THOMAS NEWMAN - 007 SKYFALL (2012) / ROCZNICA BOND-50
No cóż, z mojej strony to tylko gdybanie.
Bo trudno oceniać na poważnie kilkadziesiąt sekund muzyki w klipie. Zobaczymy co to będzie - mnie tak czy siak cieszy, że bondowski głos muzyczny po kilkunastu latach ulegnie zmianie. To dla mnie najważniejsze i jestem nawet w stanie pogodzić się ze słabym scorem ze strony Newmana, jeśli skutkować to będzie ciekawymi wyborami producentów w kolejnych filmach. Byle seria przestała stać w miejscu. 
i to zdanie powinien przeczytać NewmanGhostek pisze:No logiczne, ale że jest to seria, to gdzieś ta spuścizna musi się zazębiać z nowym świeżym podejściem.
dlatego mówię od dawna - dawać Gjaczina albo Lalo.Marek Łach pisze:Byle seria przestała stać w miejscu.
NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Ja nie bardzo lubię i Stargate, i ID4 (i tak, słyszałem 2 CD Lali), szczerze mówiąc...
Mój ulubiony score Arnolda to albo Amazing Grace albo...
Changing Lanes.
Mój ulubiony score Arnolda to albo Amazing Grace albo...
Changing Lanes.
Paweł Stroiński pisze:Changing Lanes.
NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nie, nie trolluję, ostatni kawałek to megakult.
przecież to wszedzie 1 dostaje.. ja nie ogarniam jak Ty te scory analizujesz, nie ogarniam tego 
NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A widzisz, ja często lubię te najmniej popularne score'y niektórych wielkich niby kompozytorów. Chociaż nawet CL nie dostaje u mnie więcej niż 3,5. No, OK, TND ma 4, ale dość mało tam Arnolda jest, więcej Barry'ego.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Jak kiedyś na FB powiedziałem Arnoldowi, że podoba mi się Amazing Grace i Changing Lanes to się ucieszył i powiedział, że to jedne z jego najbardziej osobistych projektów, więc... to nie takie proste 
to jeszcze nic - jak jak dałem Serrze do podpisu Goldeneye to mi powiedział że od 95 roku nikt do niego z tą płytą nie podszedł 
NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Tak, mam dość dziwną relację z kompozytorami, za którymi nie przepadam. Jak spodobało mi się Eagle Eye, też dałem Tylerowi na FB znać, że lubię. I powiedział mi, że tak lubi pisać. 
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A tak na poważnie, gdyby ktoś wydał oficjalnie Shafta, to bym WTEDY rozważył zakup.
Słucham QoS.
Słucham QoS.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Panowie, powaliło Was?
Dyskutujecie merytorycznie w tym temacie.
Skoro już gdybamy kto by pasował do Bonda, to na pewno przygoda Newmana będzie jednorazowa, tak samo jak był z Kamenem i Serrą. Zaś co do następców, to Giacchino w ogóle nie widzę. Chyba, żeby seria cofała się w rozwoju i wracała do lat 60tych i 70tych.
Moim zdaniem z aktualnych kompozytorów to tylko John Powell. Umie łączyć dobrze nowoczesne brzmienie z klasycznym i jest Anglikiem.
Co niektórzy tutaj z Markiem i Pawłem narzekają na action-score Arnolda. Jestem ciekaw co by sądzili, gdyby tak przez Adama preferowany Brian Tyler zajął się tą serią.
Skoro już gdybamy kto by pasował do Bonda, to na pewno przygoda Newmana będzie jednorazowa, tak samo jak był z Kamenem i Serrą. Zaś co do następców, to Giacchino w ogóle nie widzę. Chyba, żeby seria cofała się w rozwoju i wracała do lat 60tych i 70tych.
Moim zdaniem z aktualnych kompozytorów to tylko John Powell. Umie łączyć dobrze nowoczesne brzmienie z klasycznym i jest Anglikiem.
Co niektórzy tutaj z Markiem i Pawłem narzekają na action-score Arnolda. Jestem ciekaw co by sądzili, gdyby tak przez Adama preferowany Brian Tyler zajął się tą serią.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Templar
Powell się skończył
Gjaczin byłby najlepszy, action scorem w stylu Out For a Run by pozamiatał:
http://www.youtube.com/watch?v=qHbj-lZ840I
Ja to bym jeszcze Edmonsona widział, stworzył by coś w stylu Uncharted:
http://www.youtube.com/watch?v=EYxML5BokwM

Gjaczin byłby najlepszy, action scorem w stylu Out For a Run by pozamiatał:
http://www.youtube.com/watch?v=qHbj-lZ840I
Ja to bym jeszcze Edmonsona widział, stworzył by coś w stylu Uncharted:
http://www.youtube.com/watch?v=EYxML5BokwM
-
Mefisto
Czyli gdybyś nie znał Barry'ego, to Newmanowego 007 byś z miejsca docenił? Weź nie pierdol, bo ptaki wracają na zimę, zamiast uciekać.Adam pisze:Serra poszedł w Leona. Gwarantuje wszystkim, że gdyby wczesniej nie znano scorów Barryego to bondowy Serra zostałby doceniony
http://youtu.be/-qAFVTpWz90?t=10sto Newmanowego 007 byś z miejsca docenił?
0:10 - 0:17
nowy spot tv "Bond Is Back!": http://www.youtube.com/watch?v=qs__FTLd ... r_embedded
NO CD = NO SALE