Wlasnie słucham sobie czekając na lotnisku (opóźniony lot). Bardzo fajna, świąteczna... ale ten utwór Morricone "E Nato" mi nie podchodzi. :/ Ale już inne z tego soundtracka kawałki są ciekawe w swoim barokowym stylu. Tylko to "E Nato", raczej nie wzbudza u mnie chęci dołączenia do sojuszu Północno Atlantyckiego. Ale inne utwory są świetne, tylko to "E Nato" mi nie podeszło. Najmocniej świątecznie przepraszam.
pytanie do specjalistów, dwa numery z Sekretów Sahary, to jest cały znany materiał z tego co Ennio skomponował do Biblii Hustona i gdzieś tam użył, czy coś jest jeszcze?
W najnowszej odsłonie kolejnej ekranizacji ”Asterixa i Obelixa" twórcy bawią się Enniem.
"Deborah’s Theme" pojawia się w scenie, która parodiuje "Once Upon A Time In America". Vincent Cassel jako Juliusz Cezar rozkłada się wygodnie na leżance i popija sake z chińskim towarzyszem. Chińczyk dopytuje się co tak ładnie gra. Juliusz mówi, że to jeden z największych hitów. I tego warto słuchać niż tych Waszych wyjców i uderzeń w tamburyn z Chin. Gdy leży na leżance ma przy tym uśmiech błogiego zadowolenia jak Robert De Niro odwiedzający chiński sklep z opium w filmie Sergie Leone.
Do tego "Ecstasy of Gold" podstawiają pod scenę bitwy ataku Rzymian.