JAMES NEWTON HOWARD - SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN (2012)
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: JAMES NEWTON HOWARD - SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN (2012)
Breath of Life. Ale Gone też jest średnie. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
O, kurka, nie znam żadnej z tych prac ...
ja Howarda znam dopiero od " Waterworld " ... z tych prac powyżej najbardziej spodobał mi się " Książę Przypływów ", który brzmi jak dla mnie bardzo ... Hornerowsko

ja Howarda znam dopiero od " Waterworld " ... z tych prac powyżej najbardziej spodobał mi się " Książę Przypływów ", który brzmi jak dla mnie bardzo ... Hornerowsko

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Chyba w dupieDanielosVK pisze:Menken ma w sobie magię przynajmniej.

ja pier... to o czym my tu rozmawiamy w ogólelis23 pisze:O, kurka, nie znam żadnej z tych prac ...![]()
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Z JNH pomyliłeś.Mefisto pisze:Chyba w dupieDanielosVK pisze:Menken ma w sobie magię przynajmniej.![]()

Fe.
- lis23
Jak już mówiłem, muzykę Howarda poznałem dopiero przy " Waterworld " oraz odrobinę wcześniejszym " Wyatt Earp ", wcześniej słuchałem głównie MenkenaMefisto pisze:
ja pier... to o czym my tu rozmawiamy w ogóle

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Wszystko ma swój czas, więc Lisu do roboty, ogrom wspaniałej muzy przed tobą, przyjemności ze słuchanialis23 pisze:O, kurka, nie znam żadnej z tych prac ...![]()

Flatliners - Redemption. Geniusz. Niech to wreszcie wydadząmuaddib_dw pisze:Gdzie ten Howard z tamtych lat
http://www.youtube.com/watch?v=3PmQQlj2log,
http://www.youtube.com/watch?v=5zgOtB-Todw,
http://www.youtube.com/watch?v=mJVEPxGN ... re=related,
http://www.youtube.com/watch?v=AXRJrNDevmM.

Przykre, że takie zestawienia właściwie można dziś robić z Elfmanem, Zimmerem, Lorencem, Arnoldem, Ishamem, Newmanem, Silvestrim. Wszyscy oni w początkowej fazie kariery mieli to magiczne "coś", coś co właściwie utracili, i wtedy, głównie w latach 90-ych odpowiadali za renesans filmówki i za to, że większość z nas właśnie wtedy się nią zafascynowało

Niestety, ale wszystko to takie przeciętne i jakoś sobie przemyka w tle. Spodziewałem się w tym temacie jednak dużo więcej
sztampa ten score. lepszy niż ostatnie płody Howarda, ale i tak sztampa. a te rcp'owe traki mnie rozwalają, wolę nie wiedzieć jak to wygląda w epickim, średniowiecznym klimatem filmie 
3/5

3/5
#FUCKVINYL
- lis23
Co by tu napisać? - film jest świetny, klimat, scenografia, kostiumy, zdjęcia, montaż, obsada, wszystko gra i jest na swoim miejscu, są też wszystkie " klasyczne " elementy tej baśni, choć kilka z nich radykalnie zmieniono, z korzyścią dla filmu - co do klimatu to na myśl przychodzą mi trzy filmy: " Jeździec Bez Głowy ", " Nieustraszeni Bracia Grimm " i ... druga część " Hellboya " 
muzyka Howarda w filmie brzmi dobrze i chyba nie ma wszystkiego na CD, brakuje chociażby fajnego chóru z początku filmu, gdy Ravena ( zła królowa ) bierze ślub z ojcem Śnieżki a piosenka na napisach końcowych brzmi na prawdę potężnie.

muzyka Howarda w filmie brzmi dobrze i chyba nie ma wszystkiego na CD, brakuje chociażby fajnego chóru z początku filmu, gdy Ravena ( zła królowa ) bierze ślub z ojcem Śnieżki a piosenka na napisach końcowych brzmi na prawdę potężnie.
Ostatnio zmieniony sob cze 02, 2012 23:20 pm przez lis23, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
?lis pisze:brakuje chociażby fajnego huru z początku filmu

Fe.
- lis23
Poprawione
niestety, orty to moja zmora

niestety, orty to moja zmora

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Ale Tobie się War Horse podobał, więc trudno brać tę reckę na serio 

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
http://www.filmtracks.com/titles/snow_huntsman.html umnie też 3 +
Chyba tak naprawdę drugi / być może trzeci score w tym roku przesłuchany przeze mnie obok Johna Cartera i nadal utknąłem w stwierdzeniu , że bidna ta filmówka oj bidna. Tak bidna , że już wolę sobie posłuchać Rihanny w tym roku
. Dobra ściecha dla fanów, mi tyłka nie urwało, ładny temat główny, ale ciężko mi się tej ścieżki słuchało i z niewielką przyjemnością. Solidny produkt bez większych emocji .
Chyba tak naprawdę drugi / być może trzeci score w tym roku przesłuchany przeze mnie obok Johna Cartera i nadal utknąłem w stwierdzeniu , że bidna ta filmówka oj bidna. Tak bidna , że już wolę sobie posłuchać Rihanny w tym roku

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''