FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bartex9
Spec od additional music

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#1591 Post autor: bartex9 » sob kwie 12, 2014 15:05 pm

O f*ck! Drogo. Tak się napaliłem, że w sumie nie pomyślałem jak to zniesie mój budżet :D

Awatar użytkownika
Dexter
Kserujący nuty

#1592 Post autor: Dexter » pn kwie 14, 2014 00:02 am

Ceny są KOSMICZNE!!! Płyta kosztuje 400/450zł :shock:

Awatar użytkownika
bartex9
Spec od additional music

#1593 Post autor: bartex9 » pn kwie 14, 2014 00:09 am

No bez jaj.. Jak już Bóg objawia mi się tak blisko to jeszcze chcą mnie oskubać żebym nie miał za co żyć potem...

Templar

#1594 Post autor: Templar » pn kwie 14, 2014 00:13 am

No cóż...

Obrazek

ja jednak podziękuję na chwilę obecną, ale może za kilka miesięcy, bilety chyba tak bardzo szybko się nie rozejdą :P

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1595 Post autor: Kaonashi » pn kwie 14, 2014 00:15 am

Dexter pisze:Ceny są KOSMICZNE!!! Płyta kosztuje 400/450zł :shock:
Upssss. To jednak moja obecność na koncercie Ennia stanęła pod znakiem zapytania. I to sporym znakiem zapytania.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1596 Post autor: Adam » pn kwie 14, 2014 08:54 am

frekwencji nie wróżę... no ale to nie mój problem i nie ja będę pracować by ta wielomilionowa inwestycja w obiekt się zwróciła, a nie gniła. ceny są śmieszne - owszem szokujące nie są, można by je przełknąć, kupić, pewnie, przecież to jedyny i jego ostatni koncert w kraju tej skali, no ale - właśnie - większe gwiazdy przyjeżdżają i to z mainstreamu do kraju, a bilety potrafią być 2 razy tańsze. przecież jak se przypomnę ile płaciłem nie tak dawno za Claptona, Adamsa czy Depechów to śmiech na sali teraz... a kimże jest Enio przy nich czy w ogóle gatunek muzyki filmowej? :roll: no ale może zależy im na tym, żeby 2/3 miejsc było pustych - wyjdzie im na to samo jakby były raz tańsze bilety. kraków - miasto wspierające kulturę pełną gębą - można też dodać że kretyni z Coke Liva zrezygnowali w tym roku, no ale olimpiada najważniejsza przecież :lol:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1597 Post autor: Kaonashi » pn kwie 14, 2014 09:57 am

Ale te ceny wynikają też z tego, że Ennio nie będzie grał z naszymi symfonikami (jak np. Hisaishi) tylko przyjedzie tu ze swoją ekipą (prawdopodobnie), co znacząco podwyższa koszty. Dlatego zespół to zespół, a 160 osobowa orkiestra to co innego.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1598 Post autor: Adam » pn kwie 14, 2014 10:16 am

no prosze Cię... bo z takimi Depechami to nie przyjeżdża 40 tirów ze sprzętem i setki ich sztabu ludzi poczynając na menadżerach, dźwiękowcach, oświetleniowcach, a charakteryzatorach i stylistach kończąc?? to jest chora cena, do tego niczym nie uzasadniona. spodziewałem się, że będą to kwoty powyżej 2 stów, ok, normalna stawka za tego typu "filharmoniczno-operowy" że tak ogólnie napiszę spektakl, ale tyle ile wystrzelili to jakaś iluzja.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1599 Post autor: Kaonashi » pn kwie 14, 2014 10:20 am

Przy takim obrocie sprawy z Enniem też musiałyby te tiry przyjechać :) Więcej ludzi, więcej kasy trzeba zabulić.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1600 Post autor: Adam » pn kwie 14, 2014 14:42 pm

aha i jeszcze jeden "drobiazg" - ten koncert nie organizuje prywatna firma jak 95% koncertów w tym kraju (którym o wiele trudniej na rynku i mają o wiele więcej zabawy żeby kogokolwiek ściągnąć i znaleźć na to własne finanse plus sponsorów i żeby im się to kalkulowało i zwróciło, do tego muszą płacić za miejsce najczęściej danemu miastu lub innej prywatnej firmie), tylko Miasto Kraków i to na swoim obiekcie, miasto w którym przepierdalanie publicznej kasy z naszych podatków, szastanie budżetem jest tak chujowe, że aż w oczy szczypie - dla nich taki koncert to jest finansowa drobnostka, do tego nie za swoje go robią, tylko z naszej kasy.

ja z decyzją kupna się wstrzymam, i jak już to niestety pójdę wyłącznie sam, i zdam relację - chcę poczekać i mieć sprawdzone opinie po m.in. koncercie Pixara (na który nie idę bo mnie ta franczyza nie interesuje muzycznie, ale na który akurat idzie mój dobry znajomy akustyk z ProSounda ze swoimi dziećmi) oraz po koncercie Bubelka w listopadzie, na który akurat idę, jak tam się sprawuje akustyka i nagłośnienie - bo to przecież żadna filharmonia tylko zwykły stadion sportowy, pamiętajmy o tym, do tego robiony i oddany na szybko.

Ceny na Enja normalnie jak w Carnegie Hall czy Royal Albert Hall, które są celowo pod właśnie takie filharmoniczno-operowe eventy stworzone i z takim przeznaczeniem były robione. A nie uwierzę, że jakikolwiek koncert muzyki orkiestrowej będzie w tej czyżyńskiej arenie tak nagłośniony i będzie miał takie sprzyjające do gry warunki, jak choćby w wspomnianych 2 słynnych zagranicznych halach.
#FUCKVINYL

Oliver
Szofer w RCP

#1601 Post autor: Oliver » pn kwie 14, 2014 14:52 pm

Wy macie w Krakowie dobrze. Tylko ten was prezydent jakiś nie ten tego. :P
Jeszcze te nieszczęsne referendum w sprawie igrzysk normalnie głowa boli. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1602 Post autor: Koper » pn kwie 14, 2014 18:30 pm

Dexter pisze:Ceny są KOSMICZNE!!! Płyta kosztuje 400/450zł :shock:
Marczułajtis to organizuje, czy co? :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

hp_gof

#1603 Post autor: hp_gof » pn kwie 14, 2014 18:32 pm

To mnie chyba porównywalnie wyjdzie za bilet na Desplata po wliczeniu cen biletów lotniczych do Londynu :mrgreen: Trzeba sobie rozsądnie wybierać idola ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1604 Post autor: Adam » pn kwie 14, 2014 20:42 pm

hp_gof pisze:To mnie chyba porównywalnie wyjdzie za bilet na Desplata po wliczeniu cen biletów lotniczych do Londynu :mrgreen:
o tym pisałem właśnie, do tego nie na sportowym stadionie tylko w probably the best concert hall in the world w innej częsci kontynentu.. paranoja.
#FUCKVINYL

hp_gof

#1605 Post autor: hp_gof » pn kwie 14, 2014 21:37 pm

Barbican to wg Ciebie probably the best concert hall in the world? :mrgreen: No już bez przesady...

ODPOWIEDZ