ja czekam najbardziej na " Aladyna " i na " Dzwonnika ", pierwotnie " Aladyn " miał być w Diamond Edition ale u nas ostatnio coś z tą serią kręcą ... " Piotrusia Pana " wydali poza nią ...
Lisowe problemy z BluRay
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Lisowe problemy z BluRay
Trzeba patrzeć na Czechy, co tam mają
ja czekam najbardziej na " Aladyna " i na " Dzwonnika ", pierwotnie " Aladyn " miał być w Diamond Edition ale u nas ostatnio coś z tą serią kręcą ... " Piotrusia Pana " wydali poza nią ...
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
-
Mefisto
Wiesz, w innych krajach to wydają wiele różnych rzeczy, a u nas to steele dopiero co na salony zawitałyTemplar pisze:No w innych krajach wydają, w Niemczech sporo bajek Disneya jest w steelbooku, Mulan było też chyba w UK w steelbooku w wersji DVD
- lis23
Nie lubię stellbooków, ciężko z nich wyciągnąć płytę 
a wcześniej już były, na DVD, np. " Transformersy "
a wcześniej już były, na DVD, np. " Transformersy "
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
-
Mefisto
eeee?lis23 pisze:Nie lubię stellbooków, ciężko z nich wyciągnąć płytę
wiem, że były, ale to nie znaczy, że są u nas na porządku dziennym - dopiero w zeszłym roku tak naprawdę zacżęli ich więcej wydawaća wcześniej już były, na DVD, np. " Transformersy "
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
po ile te steelbooki schodzą na złomie? jest w tym deal? i czy bardziej ekologiczne nie byłyby woodbooki? skrzynka, w to słoma zabezpieczająca, w środku płyta, tak to widzę, do wersji kolekcjonerskich możnaby nawet woodbooka z takim tyci tyci okuciem, małą kłódeczką i maciupeńkim kluczykiem dodawać, wypełniając tym samym zapisy antypirackich aktów prawnych 
-
Templar
No co Ty gadasz, jedynie w przypadku BR to tak, ale 6-7 lat temu to całą masę filmów wydawali na DVD w steelbookach, a także gry i nawet w mniejszych steelbookach płyty z muzyką, ja mam spore ilości tego, nawet jak BR się pojawiło to na DVD właśnie jeszcze dawali sporo wydań specjalnych w steelach. Ale na BR to racja, dopiero od roku zaczynają się pojawiać.Mefisto pisze:Wiesz, w innych krajach to wydają wiele różnych rzeczy, a u nas to steele dopiero co na salony zawitały
- lis23
Co do muzy to w stellbooku mam tylko " Akustycznie " Budki Suflera i to była taka bardziej ciekawostka wtedy 
płyta CD notorycznie z tego wylatuje
płyta CD notorycznie z tego wylatuje
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
-
Templar
Ja nigdy nie miałem żadnych problemów z wyjmowanie, ani też z wypadaniem płyt ze steelbooków, na jakieś trefne egzemplarze chyba musiałeś trafić 
- Krzysiek
- Zdobywca nieistotnych nagród
Posiada ktoś może "Pattona" na Blu? Czy może ktoś oglądał na DVD?
Na Blu obraz rewelacyjny, niestety zaskoczyła mnie "przerwa". Wielokrotnie oglądałem film w tv i nie było czegoś takiego. Wydania DVD niestety nie posiadam, więc nie mam jak sprawdzić. Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie dlugość tej przerwy między scenami (21-22) - dobre kilka minut.... Z podobnym czymś spotkałem się w przypadku filmu "Tora Tora Tora" na DVD. Mam ten tytuł też na Blu, ale jeszcze nie zebrałem się by porównać.
Na Blu obraz rewelacyjny, niestety zaskoczyła mnie "przerwa". Wielokrotnie oglądałem film w tv i nie było czegoś takiego. Wydania DVD niestety nie posiadam, więc nie mam jak sprawdzić. Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie dlugość tej przerwy między scenami (21-22) - dobre kilka minut.... Z podobnym czymś spotkałem się w przypadku filmu "Tora Tora Tora" na DVD. Mam ten tytuł też na Blu, ale jeszcze nie zebrałem się by porównać.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Jak to przerwa? Intermission? Może chodzi o to, że tak to w kinach grali, na DVD bywał taki bajer i mi się to podobało
Mam Pattona na DVD, ale nigdy tego nie oglądałem, może potem rzucę okiem 
-
Mefisto
Tak, mówiłem głównie o BR. Choć z tym dvd też bym nie przesadzał, bo wcale 6-7 lat temu nie było ich wcale tak dużo na dvd (o grach się nie wypowiadam).Templar pisze:No co Ty gadasz, jedynie w przypadku BR to tak, ale 6-7 lat temu to całą masę filmów wydawali na DVD w steelbookach, a także gry i nawet w mniejszych steelbookach płyty z muzyką, ja mam spore ilości tego, nawet jak BR się pojawiło to na DVD właśnie jeszcze dawali sporo wydań specjalnych w steelach. Ale na BR to racja, dopiero od roku zaczynają się pojawiać.
A jakie masz wydanie? Bo wiesz - w USA wyszedł właśnie nowy transfer, reszta świata na starym zdaje się jedzie wciąż.Krzysiek pisze:Posiada ktoś może "Pattona" na Blu? Czy może ktoś oglądał na DVD?
Na Blu obraz rewelacyjny
- Krzysiek
- Zdobywca nieistotnych nagród
Tak, dokładnie o to mi chodzi....Jak to przerwa? Intermission? Może chodzi o to, że tak to w kinach grali, na DVD bywał taki bajer i mi się to podobało
Na DVD jeszcze rozumiem, choć muszę jednak sprawdzić jak jest z "Tora Tora Tora" na Blu (nie daje mi to spokoju...) ale w dobie cyfryzacji mogę pójść po piwo czy też się odlać w dowolnej chwili i nic z treści filmu nie stracić. Jeszcze przez moment myślałem, że jest to związane z przeskokiem na drugą warstwę płyty, ale nie mam aż tak badziewnego odtwarzacza by trwało kilka minut. Poza tym "Władca Pierścieni" leci bez przestojów i nawet nie widać kiedy jest przejście.... "Pattona" dałem do sprawdzenia kumplowi i to samo.
Od dawna nie jestem na czasie w tym temacie. Czym różnią się te wydania? Raczej mało prawdopodobne by ten tytuł ponownie wypuścili na rynek. Mam wydanie w DTSie HD z polskimi napisami. Dla mnie obraz jest świetny. Może niebo jest lekko sztuczne, ale reszta super.A jakie masz wydanie? Bo wiesz - w USA wyszedł właśnie nowy transfer, reszta świata na starym zdaje się jedzie wciąż
Dokładnie taka okładka (ale bez 40th)
http://www.dvdempire.com/Exec/v4_item.a ... id=1569835
Niestety ani na płycie ani na pudełku nie ma kodów czy cyfr gdzie by mozna było coś porównać - jedynie nr licencji
- lis23
Na moje ponad 150 gier na PC mam tylko cztery Steelbooxy: Crysis, Dragon Age Orgins EK, Dawn of War II i Might and Magic Heroes VIMefisto pisze:
Tak, mówiłem głównie o BR. Choć z tym dvd też bym nie przesadzał, bo wcale 6-7 lat temu nie było ich wcale tak dużo na dvd (o grach się nie wypowiadam).
co do DVD to pamiętam tylko Transformersy, IJ i Krolestwo Kryształowej Czaszki, Kod Da Vinci, Star Trek i chyba tyle ...
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
-
Templar
Ojciec chrzestny (trylogia), Star Trek, Wanted, Powrót do przyszłości, Transformers, Labirynt Fauna, Ciekawy Przypadek Benjamina Buttona, Szeregowiec Ryan, Cloverfield - to część z tych co ja posiadam.
A z gier to mam jeszcze więcej, m.in. Mafia 2, Modern Warfare 2, NFS: Shift, MAG, Uncharted 2, Uncharted 3, SW: The Force Unleashed, SW: The Force Unleashed 2, SW: The Old Republic, Killzone 2, Killzone 3, LittleBigPlanet 2, Driver: Parallel Lines, The Godfather, TOCA Race Driver 3, Scarface: The World Is Yours, Assassin's Creed.
A z gier to mam jeszcze więcej, m.in. Mafia 2, Modern Warfare 2, NFS: Shift, MAG, Uncharted 2, Uncharted 3, SW: The Force Unleashed, SW: The Force Unleashed 2, SW: The Old Republic, Killzone 2, Killzone 3, LittleBigPlanet 2, Driver: Parallel Lines, The Godfather, TOCA Race Driver 3, Scarface: The World Is Yours, Assassin's Creed.
- lis23
Heh, widzę, że łączysz gry na wszystkie platformy, to ja mam jeszcze Killzone 2 
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John