Hans Zimmer - wywiad i akcja "Tydzień z Hansem"

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

Wywiad był...

W dechę!
8
44%
Fajny
8
44%
Niezły
1
6%
Taki sobie
0
Brak głosów
Kijowy
1
6%

Liczba głosów: 18

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#16 Post autor: Wawrzyniec » śr mar 17, 2010 22:27 pm

Mefisto pisze:pudło - zagłosowałem na deski
I prawidłowo, tak samo jak ja :D Zresztą zauważyłem, że i ten wywiadzik znajduje się na fanowskiej stronie Hansa Zimmera i Remote Control Production i zarówno tam zbiera jak najbardziej zasłużone pochwały. Szczerze raz jeszcze gratuluję świetnego wywiadu :D I wiadomo trochę bardzo zazdroszczę rozmowy :wink:

P.S. Chyba nie potrzebujemy osobnego wątku, aby informować o tym co właśnie napisałem? :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

bladerunner

#17 Post autor: bladerunner » ndz mar 21, 2010 17:53 pm

świetny wywiad nogi mi się ugięły z wrażenia, bowiem rozmowa była bardzo profesjonalnie zaplanowana i przeprowadzona.

Najlepszy wywiad z Zimmerem od niepamiętnych czasów.

Rewelacja!!!!!!

Awatar użytkownika
filold
Kserujący nuty

#18 Post autor: filold » ndz mar 21, 2010 22:22 pm

Jutro kończy się "Tydzień z Hansem" w ramach ciekawostek. Poza b. dobrym wywiadem nie uświadczyliśmy chyba niczego innego w jakikolwiek sposób związanego z nim. Czy może się mylę?

bladerunner

#19 Post autor: bladerunner » ndz mar 21, 2010 22:53 pm

Poza b. dobrym wywiadem nie uświadczyliśmy chyba niczego innego w jakikolwiek sposób związanego z nim. Czy może się mylę?
Oprócz wywiadu była:
Recenzja komplikacji Cd Hansa Zimmera .

Nie ukrywam, że liczyłem na jakiś mały konkurs :)

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#20 Post autor: Ele » ndz mar 21, 2010 22:57 pm

Może redaktorzy w tym tygodniu słuchali głównie Zimmera? o;

Jednak zgadzam się, wielkie rozczarowanie. Myślałem nad jakimiś zagadkami, w stylu "skąd pochodzi ten fragment" albo "ile razy Zimmer i spółka wykorzystali tą melodię".

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#21 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 21, 2010 23:01 pm

Ele pisze:Może redaktorzy w tym tygodniu słuchali głównie Zimmera? o;
Niestety szczerze wątpię, a nie miałbym nic przeciwko temu :wink:
W sumie to też spodziewałem się więcej po tym tygodniu. Może jak nie konkursy to trochę tematów o Zimmerze. Albo ktoś zorganizowałby jakąś aukcję z okazyjnymi płytami Hansa. A tak w sumie to przy całym mym szacunku i całej mej skromności to ja chyba dość sporo włożyłem w ten "Tydzień z Hansem" gdyż sporo o nim mówiłem :)

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#22 Post autor: Ele » ndz mar 21, 2010 23:07 pm

Gdybym był złośliwy, jak 90 % tego forum napisałbym coś w stylu
A to dla Ciebie Warzyniec to ciągle jest rok Zimmera!
Ale tego nie zrobię :)

Miejmy nadzieję na przedłużenie, bo dla tak świetnego kompozytora wywiad + recenzja to troszkę za mało.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#23 Post autor: Koper » ndz mar 21, 2010 23:22 pm

Pretensje prosimy zgłaszać do inicjatora akcji - red. Łukasza Wudarskiego. Jak widać nie tylko na forum mu idzie jak po grudzie. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#24 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 21, 2010 23:22 pm

Dziękuję Ele :) Cieszę się, że jesteś w tych 10%. A ja postanowiłem jednak jakoś ten tydzień z Zimmerem lepiej pocelebrować. Dlatego też oprócz słuchania Zimmera, co robię zresztą dość często, właśnie przed paroma minutami zamówiłem sobie pewną jego płytkę, dzięki której ma zimmerowa kolekcja staje się coraz pełniejsza :D

A tak aby jednak trochę po świętować i zakończyć odpowiednio ten tydzień to takie może video z okropnej jakości i z niepotrzebnym lektorem :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=4mDQCIE1H_c

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#25 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 21, 2010 23:58 pm

Koper pisze:Pretensje prosimy zgłaszać do inicjatora akcji - red. Łukasza Wudarskiego.
Łukasz Wudarski aka Babuch był inicjatorem tej akcji :shock: :? Ciekawe.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#26 Post autor: Koper » pn mar 22, 2010 00:14 am

Wawrzyniec pisze:
Koper pisze:Pretensje prosimy zgłaszać do inicjatora akcji - red. Łukasza Wudarskiego.
Łukasz Wudarski aka Babuch był inicjatorem tej akcji :shock: :? Ciekawe.
Jakbym ja był, to... ach, nic już nie mówię. :P W każdym razie w ramach akcji "Tydzień z Zimmerem" mogliście poczytać recenzje prac takich kompozytorów jak Mark Bradshaw, Nick Cave, Christopher Gordon i Danny Elfman. ;) Zimmera promować nie trzeba, dość jest wypromowany, a do Tych panów wyżej ciągle wielu trzeba zachęcać. ;) Zagadka za 100 pkt. - co oni mają wspólnego z Hansem. Na zwycięzce czeka autograf Łukasza Wudarskiego. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
filold
Kserujący nuty

#27 Post autor: filold » pn mar 22, 2010 00:24 am

Zagadka niemalże jak ta Kapelusznika z sekretarzykiem, więc zakładam, że odpowiedzią jest nie mam pojęcia.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#28 Post autor: Koper » pn mar 22, 2010 00:26 am

Jak dla mnie może być. :) Babuch wisi Ci autograf. ;)

Awatar użytkownika
filold
Kserujący nuty

#29 Post autor: filold » pn mar 22, 2010 00:28 am

Hurra! W końcu coś wygrałem! Poprosze w jakimś ładnym pliku graficznym mi przesłać, żebym mógł sobie do avatara wrzucić;)
Widzę, że tydzień z HZ się rozkręca - mamy kolejną recenzję. Jeszcze jakiś konkurs Last Minute się trafi i plebs będzie zadowolony.
No chyba, że w ramach tej forumowej akcji Ostatni Samuraj na allegro był po 3 dychy. Jesli tak, to chylę czoła;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#30 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 22, 2010 00:44 am

Znaczy nie żebym ja coś miał do Babucha, ja go bardzo szanuję, napisał recenzję z dedykacją dla mnie, mimo że zjechał "Sherlocka Holemsa" :wink: i ogólnie jest spoko i bardzo dobrym recenzentem. Ale skoro on to organizował to może ja na przyszłość zorganizuję "Tydzień z Desplatem", "Tydzień z A.R. Rahmanem" czy też "Tydzień z Santaollalą" :P :wink:
Zimmera promować nie trzeba, dość jest wypromowany,
To w takim razie po co robić akcję "Tydzień z Zimmerem" :?
a do Tych panów wyżej ciągle wielu trzeba zachęcać.
Szczególnie do Elfmana :wink: A do Gordona sam zachęcam, ale ja robiłbym tydzień po "Tygodniu Zimmera" :wink:
Zagadka za 100 pkt. - co oni mają wspólnego z Hansem. Na zwycięzce czeka autograf Łukasza Wudarskiego.

Mark Bradshaw jak Hans Zimmer mniej więcej w tym samym wieku rozpoczęli przygodę z muzyką filmową/telewizyjną itd.

Nick Cave jak i Hans Zimmer grali/występowali w zespole.

Christopher Gordon podobnie jak Hans Zimmer, współpracował z Lisą Gerrard i Patrickiem Cassidy.

Danny Elfman jak i Hans Zimmer odpowiadają za muzykę do dwóch filmów o Batmanie.

Czekam więc na nagrodę :D

ODPOWIEDZ