W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » śr gru 16, 2009 18:10 pm
bladerunner20 pisze:od dziś kupuję płyty tylko zafoliowane
I to jest słuszne podejście! Sam tak robię.

Choć gwarancji żadnych nie ma, że płyty będą czyściutkie. Radzę się najpierw zaopatrzyć w respirator, bo może być niejedna niespodzianka.
no jeszcze od Adasia do mnie przyjdzie batman odfoliowany:P
Ciekawe jak Adaś dba o płyty.

-
Adam
- Jan Borysewicz
Dbam. Jak kupię mniej zadbaną to jej stan się nie pogarsza. Jak kupię nówki to też się ich stan nie pogarsza
A tak w ogóle to dalej nie rozumiem jak można łudzić się że z płyty ktoś potrafi zlikwidować ryski? alladyn chyba najwyżej
I po co dawać płytę typu Kill Bill do tego czegoś jak to się wala u nas po 20-30 zł w sklepach.. Toż pisałem że wysyłka, stres i stracony czas wyjdzie drożej niż kupno nowej sztuki na zamiennik... Nie wspominam o takim detalu że obecne odtwarzacze potrafią bez problemów, z reguły, a kompy to już szczególnie, czytać nawet przysłowiowe masełka, więc jak coś bez problemu odczytuje, a że ma rysy, to co to przeszkadza? No chyba, że ktoś jest aż takim pedantem..
-
bladerunner
autor: bladerunner » śr gru 16, 2009 23:18 pm
Adam można powiedzieć , że kill bill poszedł na próbę, sam się na własnej skórze chciałem przekonać jak to jest z regeneracją.
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » ndz lut 07, 2010 11:24 am
Regenerował ktoś płyty w tej firmie, do której linka wcześniej podałem?
-
bladerunner
autor: bladerunner » sob gru 04, 2010 12:53 pm
Bucholc Krok pisze:Regenerował ktoś płyty w tej firmie, do której linka wcześniej podałem?
Nie. Ogólnie regeneracja działa, płyty,które wcześniej nie działały są odtwarzane, ale są ślady po polerce przypominają ryski/ zarysowania. Tyle w temacie.
Mam pytanie wiecie może jak bezpiecznie zlikwidować odcisk palca na płycie

-
bladerunner
autor: bladerunner » sob gru 04, 2010 13:11 pm
mam pytanie jeszcze jedno czy wiecie gdzie można kupić takie fajne ''pokrowce'' zwane kodomami na płyty jakie daje np La-La-Land records?
-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » sob gru 04, 2010 13:12 pm
bladerunner pisze:mam pytanie jeszcze jedno czy wiecie gdzie można kupić takie fajne ''pokrowce'' zwane kodomami na płyty jakie daje np La-La-Land records?
La-La nic nie daje, to ja dałem...

A torebki foliowe można nawet podobno na allegro kupić...

-
bladerunner
autor: bladerunner » sob gru 04, 2010 13:15 pm
Althazan pisze:bladerunner pisze:mam pytanie jeszcze jedno czy wiecie gdzie można kupić takie fajne ''pokrowce'' zwane kodomami na płyty jakie daje np La-La-Land records?
La-La nic nie daje, to ja dałem...

A torebki foliowe można nawet podobno na allegro kupić...

Ups, fail

. Dzięki

.
-
bladerunner
autor: bladerunner » sob gru 04, 2010 13:22 pm
Dzięki

. Chyba sobie kilka zamówię, bo strasznie mi się kurzą i brudzą te pudełka. Gdzieś wyczytałem, że jak będę trzymał w takich foliach to mi się płyty nie będą utleniać to prawda ? Czy to kolejny durny artykuł na który łatwowierny bladu dał się nabrać

.

-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » sob gru 04, 2010 13:43 pm
bladerunner pisze:kolejny durny artykuł

-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » sob gru 04, 2010 14:36 pm
bladerunner pisze:Gdzieś wyczytałem, że jak będę trzymał w takich foliach to mi się płyty nie będą utleniać to prawda ?
Oczywiście nie. Nie będa się utleniać jak będziesz trzymał w zamrażarce.

-
bladerunner
autor: bladerunner » sob gru 04, 2010 14:37 pm
Trzymasz ?

.
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » sob gru 04, 2010 15:23 pm
Nie, bo lubię jak stoją na półce, ale jeśli dla kogoś większym problemem jest utlenianie..

-
Adam
- Jan Borysewicz
a czy są takie folijki żeby mozna było do niej wsadzić taki gruby digipack jak np w Phantom Menace Ultimate? albo kartonik zbiorczy jak w Omenie Deluxe Trilogy czy 3 Kolorach Preisnera?
#FUCKVINYL