Tak myślałem, że to jest coś wojskowego, Goldsmith ma coś podobnego w "Małych Żołnierzach", chyba?
Moje ulubione utwory z Dalmatyńczyków, jest tu sporo momentów żywcem wyjętych z takiego "Robin Hooda" czy z "Muszkieterów", jest jakaś orkiestra górnicza? Jest też bardzo ładny temat romantyczny.
Wiesz, nie miałem okazji oglądać tego serialu, więc nie sprawdzałem nawet, kto ma doń muzykę
Podobnie nie oglądałem "Lost" i nie wiedziałem, że w serial był zamieszany J.J Abrams, oglądałem jednak "Alias" ale też nie wiedziałem, że to Abramsa O Giacchino nie wspomnę, bo wtedy go nie znałem
Geniusz Kamena, jak wchodzi perka w 2:10 to popuszczam. W ogóle National Philharmonic Orchestra świetnie zagrali ten score. Niestety na CD połowy muzy nie wydano...
Nie śledzę wszystkiego, co wychodzi w kwestii muzyki filmowej, moja kryteria zawsze były dwa:
- Kompozytor, którego lubię
- Film na który czekam
Reszta to jest przypadek, jakaś rekomendacja, itp. Tak wpadł mi np. Philippe Rombi. Kamena wcześniej kojarzyłem z "Robin Hooda' i ze współpracy z Queem, z Bryanem Adamsem, nawet jako fan Disneya nie kojarzyłem jego Dalmatyńczyków