Big Hero 6 - Henry Jackman
Re: Big Hero 6 - Henry Jackman
No magiczny to on nie jest, ale całkiem przyjemnie się go słucha.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Jak pisałem, widziałem, że będziecie się o to określenie czepiać, toteż zabezpieczyłem się słówkiem

niemalże magiczne

Jakbyś nie użył tego słowa to bym nie włączył tego utworu, także zadziałało 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na razie przesłuchałem z dwa razy i nie jestem do końca przekonany.
Może dlatego, że jestem hejterem Marvela nie mogę się do końca przekonać do tego projektu? Nie widziałem co prawda jeszcze filmu, ale na razie z tego co usłyszałem na samym soundtracku Ralph Jackmana bardziej mi się podoba.
Nie twierdzę, że to zły score i końcówka naprawdę jest dobra. Mamy porządne orkiestrowe granie, jest fun, ale też jak to u Jackmana w animacjach bywa za dużo mickeymousingu.
Może myślami jestem przy innym wspaniałym scorze i jeszcze wspanialszym filmie, ale na razie jeszcze mnie "Big Hero 6" nie zachwyciło.

Nie twierdzę, że to zły score i końcówka naprawdę jest dobra. Mamy porządne orkiestrowe granie, jest fun, ale też jak to u Jackmana w animacjach bywa za dużo mickeymousingu.
Może myślami jestem przy innym wspaniałym scorze i jeszcze wspanialszym filmie, ale na razie jeszcze mnie "Big Hero 6" nie zachwyciło.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Jak dla mnie jest to ulepszona wersja Ralpha, bardziej spójna, z wyraźniejszymi tematami, lepszą akcją jak i samym wykonaniem.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
a dla mnie oba są średnie. 
Big Hero 6 ma momenty, ale no właśnie... momenty ino.

Big Hero 6 ma momenty, ale no właśnie... momenty ino.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
O filmie mogę powiedzieć, że : zawód roku
Film bardzo fajny, co prawda nie aż tak zajebisty jak Ralph, ale Disney ciągle trzyma dobry poziom
Co do muzyki to owszem jest przebojowa, jest fun, fajnie wypada to w filmie, ale ogólnie jest to wszystko strasznie anonimowe, ledwo film się skończył i człowiek już nic nie pamięta z tej muzy, tak samo po przesłuchaniu płytki, jednym uchem wlatuje, drugim wylatuje. Ode mnie 3 za płytkę i 3,5 za film.

- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Ja tam jakoś nie czułem klimatu Disneya jak to miało miejsce we wszystkich ich bajkach ( oprócz Księżniczka i Żaba ). Postać Hiro dostała najgorszy dubbing z całego filmu.
A co niby złego było w jego dubbingu? Mi tylko głos Baymaksa średnio się podobał, ale w oryginalnej wersji też lipa, w sumie jak obczaiłem klipy to nawet Zamachowski był jednak dla mnie lepszy.
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
O widzisz, mnie akurat głos Baymaksa się podobał. Tadashi i ciotka Hiro najlepszy dubbing. Co do muzyki to w filmie się sprawdza ( zajeżdżało mi Avengersami )