Intrada - 09.08.2011 - SQUANTO / Joel McNeely

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: Intrada - 09.08.2011 - SQUANTO / Joel McNeely

#16 Post autor: Bucholc Krok » śr sie 10, 2011 20:18 pm

Paweł Stroiński pisze:Ten McNeely nie jest wydawany w ramach nowego układu.
A w ramach jakiego? :) Bo nawet chyba na tych MAF-ach jest logo Intrady.
Obiowa hochsztaplerka. :)
Adam Krysiński pisze:widziałem jeszcze 6 płyt które nie maja ale nie pamiętam teraz tytułów. wiem że jedną z nich był jakiś drugi Ume.
może kiedyś namierzę po okładce to podam.
Mnie się zdaje, że kiedyś widziałem na SC dopisek do jakiejś płyty, że oryginalnie nie było obi.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#17 Post autor: Althazan » śr sie 10, 2011 20:48 pm

Ludzie obeznani w temacie, czyli sami Japończycy mówili, że KAŻDA oficjalna płyta musi mieć OBI. Jeżeli nie ma, to jest to jakieś inne wydawnictwo, nie mające prawa być oficjalnie sprzedawane w ichniejszych sklepach... Ali widocznie się mylili, bo ta faktycznie nie ma:

Obrazek

Być może została wyprodukowana poza Japonią?
Bucholc Krok pisze:Mnie się zdaje, że kiedyś widziałem na SC dopisek do jakiejś płyty, że oryginalnie nie było obi.
Akurat ten dopisek jest/był mój, bo taką zafoliowaną FABRYCZNIE płytę kupiłem. Potem jednak okazało się, że są "także" egzemplarze z OBI... ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#18 Post autor: Adam » śr sie 10, 2011 20:50 pm

ja nie mówieo jakichś cudach tylko serio o przypadkach gdzie nie ma obi. a Sleepless Town nie ma. I zostało wyprodukowane w japonii :) dystrybutor jdisc to też japonska firma.,

o prosze 8)

Obrazek
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#19 Post autor: Bucholc Krok » śr sie 10, 2011 20:55 pm

Althazan pisze:Być może została wyprodukowana poza Japonią?
Z tego co widzę to jest na okładce kod BMG..?
Akurat ten dopisek jest/był mój, bo taką zafoliowaną FABRYCZNIE płytę kupiłem. Potem jednak okazało się, że są "także" egzemplarze z OBI... ;)
Było "zdjąć" to info. Później ludzie kupują płyty bez obi i myślą, że tak ma być. :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#20 Post autor: Althazan » śr sie 10, 2011 20:57 pm

Adam Krysiński pisze:dystrybutor jdisc to też japonska firma
To, że japońska firma, to OK, tylko nawet Intrada może zlecić tłoczenie w Bułgarii... ;)
Ale OK, pewnie takie przypadki - jak widać także się zdarzają... :mrgreen:
Bucholc Krok pisze:Było "zdjąć" to info. Później ludzie kupują płyty bez obi i myślą, że tak ma być. :)
Hehe... Jak myślisz, że zdjęcie infa jest łatwiejsze niż jego wsadzenie, to się grubo mylisz... ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#21 Post autor: Adam » śr sie 10, 2011 21:00 pm

Inną fuszerką japońców są przypadki że płyta (wydana jako jedyne istniejące wydanie, nie ma nawet podróbek, w zwykłym pudełku, japońskiego kompozytora przez znaną japońską wytwórnię), która ma zewnętrzną obwolutę nasuwaną na pudełko, wewnątrz zafoliowana i gruba książeczka, a nie ma tylnej okładki - tej pod tacką płyty :? i ja mam już takiego rodzynka pierwszego :( co ciekawe płyta mega popularna, a score nagrodzony najważniejszą filmową nagrodą w Japonii za score roku - pobił wtedy konkurencję w postaci Iwashiro i Hisaishiego...

And the winner is: :(

http://otaku.be/products/31536
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#22 Post autor: Bucholc Krok » czw sie 11, 2011 09:56 am

Althazan pisze:To, że japońska firma, to OK, tylko nawet Intrada może zlecić tłoczenie w Bułgarii... ;)
Tylko jaka jest jakość takiego tłoczenia? Gdyby Geneon tłoczył w Chinach to czy jego płyty dalej by były lepsze od tłoczonych przez Varese?
Hehe... Jak myślisz, że zdjęcie infa jest łatwiejsze niż jego wsadzenie, to się grubo mylisz... ;)
Warto próbować. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#23 Post autor: Adam » pn sie 15, 2011 09:23 am

taka se muzyczka jakich pełno, ot na jedno posłuchanie do obiadu.. 3/5.
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ