To jedź do tych murzynów i nie truj dupyAdam pisze:żenuła, znów 50 lat za murzynamia Templar będzie mi wmawiał że wszędzie ten sam imax
Howard Shore - Hobbit
-
Templar
Re: Howard Shore - Hobbit
ja bym zapłacił chętnie 2 razy tyle żeby zobaczyć to w IMAX 3D 48 fps
ale cóż, jaki kraj, takie fps'y 
NO CD = NO SALE
-
Templar
W Niemczech też nie ma żadnego z 48FPS 
Ale w Wiedniu masz, z Krakowa daleko nie jest
Ale w Wiedniu masz, z Krakowa daleko nie jest
bez przesady :] wygląda na to że Jackson zrobił coś a nie ma tego gdzie oglądać na świecie 
NO CD = NO SALE
-
Templar
W całej Europie to w sumie w 6 IMAKSach będzie 48 FPS - w Paryżu, Amsterdamie, Wiedniu, Dublinie, Manchesterze i w Nottingham.
-
hp_gof
W Dublinie to dopiero ostatnio IMAX był otwarty, więc sorry 
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Właśnie wróciłem z kina
byłem na zwykłej wersji 2D z napisami 
opinia? - zaznaczam, że jest subiektywna
od kilku tygodni czytałem tylko o tym, jaki to film jest nudny, nieudany, jaka to wielka porażka, itp. więc miałem spore obawy przed seansem - na szczęście, nie uzasadnione -
Freemann jest świetny w roli Bilba i chyba nie wyobrażam sobie innego Hobbita, Krasnoludy też są niczego sobie a Thorin jest prawdziwym przywódcą.
Szczerze powiedziawszy, film nie nudził mnie ani przez chwile, nie było nerwowego zerkania na zegarek czy zastanawianie się, dlaczego film wygląda tak a nie inaczej ( jak w przypadku " Skyfall " ), wszystko było logiczne i na miejscu, nawet " dodatki " Jacksona i spółki, nie drażniły tak, jak w przypadku WP.
Radagast jest zwariowany ale czuć, że to Isthari, przynajmniej w jednej scenie, ogólnie, dodane motywy wypadły przyzwoicie, nie odnosi się wrażenia, że wciśnięto je na siłę - ale ja dosyć dawno czytałem " Hobbita ", więc mogę co nieco nie pamiętać.
Druga połowa filmu to istna kolejka górska, choć i na początku nie brakuje przygód:
właśnie, Orły i muzyka - w filmie nie ma sporej części utworu " A Good Omen ", jest zupełnie inna muzyka i bardzo mnie to zdziwiło ... ciekawe, dlaczego tej muzyki nie ma na żadnym z wydań ...
Na razie cięzko jest sobie jeszcze coś przypomnieć, jakby co, to pytajcie
opinia? - zaznaczam, że jest subiektywna
od kilku tygodni czytałem tylko o tym, jaki to film jest nudny, nieudany, jaka to wielka porażka, itp. więc miałem spore obawy przed seansem - na szczęście, nie uzasadnione -
Spoiler:
Spoiler:
Szczerze powiedziawszy, film nie nudził mnie ani przez chwile, nie było nerwowego zerkania na zegarek czy zastanawianie się, dlaczego film wygląda tak a nie inaczej ( jak w przypadku " Skyfall " ), wszystko było logiczne i na miejscu, nawet " dodatki " Jacksona i spółki, nie drażniły tak, jak w przypadku WP.
Radagast jest zwariowany ale czuć, że to Isthari, przynajmniej w jednej scenie, ogólnie, dodane motywy wypadły przyzwoicie, nie odnosi się wrażenia, że wciśnięto je na siłę - ale ja dosyć dawno czytałem " Hobbita ", więc mogę co nieco nie pamiętać.
Druga połowa filmu to istna kolejka górska, choć i na początku nie brakuje przygód:
Spoiler:
Na razie cięzko jest sobie jeszcze coś przypomnieć, jakby co, to pytajcie
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Akurat o Hobbicie wszyscy piszą że 3D jest nieszczególne i gówno wnosi 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
to nawet nie chodzi o 3d, ale wielki ekran imax musi być
jak chce zwykły obraz to oglądam w domu, bo siedząc w zwykłym kinie w ostatnich rzędach i tak ekran wygląda jak w domu zwykły tv 40-parę cali 
NO CD = NO SALE
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Widziałem efekt 48 klatek i nie chciałbym tego oglądać - zbyt szybki ruch i ogólnie wygląda to jak dokument spoza kadru .... a 3D nie cierpię.Adam pisze:zwykła wersja 2d to zabójstwo dla takich filmów
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
No to pytanie do lisa - czy gdzieś w filmie, a jeśli tak to gdzie, pojawiają się Exclusive Bonus Tracki z SE? Bo składam sobie skróconą playlistę z Hobbita i te 4 bonusy na pewno na niej zachowam, tylko chciałbym wstawić je chronologicznie.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To po cholerę siadasz w ostatnich rzędach ?Adam pisze:bo siedząc w zwykłym kinie w ostatnich rzędach i tak ekran wygląda jak w domu zwykły tv 40-parę cali
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński