To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Widzę, że jest zapotrzebowanie na kino o śląskiej patologii górniczej. Wincyj wyngla! Chyba, że Adam wysoko cenisz dokonania aktorskie Ogrodnika. Dwa filmy z jego udziałem oceniasz wysoko.
Po prostu świetny film i świetne role pierwszoplanowe Gorgol i Ogrodnika. A że o patologii. Cóż, większość śląska tak wygląda.
KOS - 8/10 - film dobry ale nierówny, pierwsza połowa nudy totalne 4/10, druga genialna - 9/10. Film ostro w drugiej połowie kopiuje całą nocną scenę z domem Bonda ze Skyfall i sceny z Django i Nienawistnej Ósemki. Kapitalne zdjęcia Sobocińskiego Juniora - w życiu bym nie powiedział, że to polski film, jakbym polskich ryji na ekranie nie rozpoznał... Czy należała się główna nagroda w Gdyni ? Trudno powiedzieć, ale film dostał raczej za realizację i wykonanie drugiej połowy, a nie za całość. Bo aktorsko to się tu napracował tylko Więckiewicz - ma 3/4 dialogów w całym filmie a tytułowy bohater 1/3 Ja bym jednak dał komuś innemu...
Patryk Vega po 3 latach oczekiwania powraca do kin. Ostatni jego film autobiograficzny "Niewidzialna wojna" oglądałem w tygodniu premierowym na sali kinowej jako jedyny widz, wierny fanboj polskiego kina.
Czy teraz wrócą tłumy jak za dawnych lat?
"Putin" w styczniu 2025 w kinach. Muzyka jak zawsze z biblioteki gotowców Łukasza Targosza.
W sumie aktualnie Putin używa tyle botoksu, że może jeszcze można byłoby to jakoś kupić. Ale jednak im bardziej się temu przyglądałem, tym bardziej przerażająco i nienaturalnie to wyglądało. Znam wersje AI, gdzie twarze są bardziej realistyczne.