W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
-
MichalP
- Nominacja do odkrycia roku
autor: MichalP » ndz cze 24, 2018 06:53 am
Nie mam tego wydania ale dla mnie to wyglada jak typowe zarysowania kiedy plyty sa trzymane na wielkiej szpuli i pozniej recznie przepakowywane do pudelek. (plyty sa scisniete razem i jezeli mimimalnie sie ruszaja/kreca wzgledem siebie to bedziesz mial takie wlasnie ryski. Z tego co MV pisal to oni musieli to recznie pakowac juz u siebie bo Universal tylko wytloczyl im plyty, a reszte (pudelka, poligrafia) to juz byla w ich zakresie do zrobienia i musieli to pozniej sami recznie pakowac.
W USA/Kanadzie gra Witcher 3 (5 DVD) byla pakowana w box gdzie wszystkie plyty byly na takiej malej szpuli jedna na drugiej i mialy na tyle luzu zeby sie krecic wlasnie wzgledem siebie. Trzy razy to reklamowalem i Amazon mi przysylal kolejne egzemplarze - zanim odeslalem im poprzednie zdolalem sobie skompletowac wszystkie 5 DVD w przyzwoitym stanie.
Partactwo - po prostu reklamuj. Jezeli sie odtwarza normalnie, czesc ludzi to zignoruje ale ja bym tez nie odpuscil. Plyty z muzyka powinny dzialac, ale moje dwuwarstwowe DVD z upakowanymi danymi nie nadawaly sie do normalnego odczytu. Gdyby nie kod do wersji GOG to bym se tego nigdy nie zainstalowal.

-
Adam
- Jan Borysewicz
MichalP pisze: ↑ndz cze 24, 2018 06:53 am
Nie mam tego wydania ale dla mnie to wyglada jak typowe zarysowania kiedy plyty sa trzymane na wielkiej szpuli i pozniej recznie przepakowywane do pudelek. (plyty sa scisniete razem i jezeli mimimalnie sie ruszaja/kreca wzgledem siebie to bedziesz mial takie wlasnie ryski. Z tego co MV pisal to oni musieli to recznie pakowac juz u siebie bo Universal tylko wytloczyl im plyty, a reszte (pudelka, poligrafia) to juz byla w ich zakresie do zrobienia i musieli to pozniej sami recznie pakowac.
dokładnie tak, reklamować, to od leżenie na sobie na szpuli. kiedyś jak kupowałem czyste dvd na szpulach, często miałem to samo.
#FUCKVINYL
-
Jedi-Master
- Spec od additional music
autor: Jedi-Master » ndz cze 24, 2018 08:16 am
Taki sam problem mam z boxem Batmana na CD3, czyli pierwszej płycie Batman Returns, tylko nie na taką skalę jak w tym Alienie.
Przez te partactwa poważnie zastanawiam sie nad dalszym kupnem płyt od tych partaczy.
Dlatego dobrze, że nie posprzedawałem podstawek bo one są super jakości przy tych nowych płytach. Teraz jak będę miał kupic rozszerzenie nawet jak bardzo mi podejdzie to chyba wolę poszukać używaną podstawkę w idealnym stanie i cieszyć się płytą przez wiele, wiele lat. Smutna prawda

, ale jednak prawda.
-
Adam
- Jan Borysewicz
Ta sytuacja w boxie Batmana była znanym problemem, LaLa sama napisała posta by się do niej zgłaszać na wymianę tej właśnie płyty. I dosyłali za free w kopercie poprawną. Tutaj widać nie ma problemu na dużą skalę, bo nic do tej pory nie ogłosili, a oni zawsze jeśli wiedzą, że jest jakaś wtopa na szeroką skalę, sami robią ogłoszenie.
#FUCKVINYL
-
Jedi-Master
autor: Jedi-Master » ndz cze 24, 2018 08:27 am
Ten Box Batmana można zareklamować jeszcze?. Jak wygląda taka procedura reklamacyjna w przypadku LaLi/Intrady?
-
Adam
- Jan Borysewicz
Ten box wyszedł aż 4 lata temu więc wątpię teraz w powodzenie reklamacji po aż takim czasie..
#FUCKVINYL
-
Jedi-Master
autor: Jedi-Master » ndz cze 24, 2018 08:30 am
Alien 3 wyszedł teraz to jak to wygląda w praktyce ?
-
Adam
- Jan Borysewicz
napisz do nich maila po prostu i dołącz te foty.
#FUCKVINYL
-
Ghostek
- Hardkorowy Koksu
-
Kontakt:
autor: Ghostek » ndz cze 24, 2018 11:37 am
No właśnie to teraz pytanie dla tych, którzy opędzali podobne akcje.
Jeżeli płyta LaLi kupiona została przez Intradę, to komu dupę o to truć? Ewentualnie jak to rozegrać?
-
Krzysiek
autor: Krzysiek » ndz cze 24, 2018 12:00 pm
Jak by to oględnie napisać.... Intrada ma mocno wy...bane na to co sprzedaje od innych i nawet nie odpowiada na maile dotyczące reklamacji nie swoich wydań. Tak to wygląda.
-
Jedi-Master
autor: Jedi-Master » ndz cze 24, 2018 12:42 pm
To co to teraz mam sobie zostawić taki egzemplarz ? Gra dobrze zripowało się też dobrze, ale niesmak pozostał.

-
galljaronim
- John Powell
autor: galljaronim » ndz cze 24, 2018 12:53 pm
Jedi-Master pisze:To co to teraz mam sobie zostawić taki egzemplarz ? Gra dobrze zripowało się też dobrze, ale niesmak pozostał.

Jeśli zamawiałeś przez Intradę, to jak pisze kolega Krzysiek, mogą mieć na to zlewkę. A jeśli bezpośrednio od Lali, to pisz od razu. Oni nawet zdjęć nie chcą, tylko natychmiast wysyłają bez żadnych opłat. Musisz tylko podać numer zamówienia, adres (ja tak zawsze robię) no i oczywiście czego dotyczy problem. Opcjonalnie można też zamieścić w miarę dokładne zdjęcia.
-
MichalP
autor: MichalP » ndz cze 24, 2018 18:20 pm
Kiedys kupilem box MOHa przez Intrade i mialem podobny problem - czesc plyt z zarysowaniami, polamane wszystkie zabki trzymajace plyty. Co dziwne zewnetrzne pudelko plastikowe i to glowne kartonowe bylo nienaruszone i bardzo dobrze wszystko bylo zapakowane przez Intrade - box jest z Lali. Napisalem do nich i w sumie w porozumieniu z Lala przeslali mi 4 dodatkowe plastikowe wklady do pudelek i cztery nowe plyty, ktore zareklamowalem. takze rozwiazali mi to ale zajelo to w sumie miesiac po tez musieli czekac na plyty z Lali.
Jak ostatnio przyszedl mi od nich box Jurassic Park - wydanie Lali ale kupione przez Intrade i nie mial bookletu to od razu napisalem do Lali i dolaczylem oryginalnego maila od intrady jako potwierdzenie zakupu i MV od razu wyslal mi booklet na moj adres tez za darmo.
Takze ja bym pisal teraz od razu do Lali, dodal zdjecia, dowod zakupu i zobaczyl jak zareaguja. Ewentualnie, jezeli cos jest z przed 4 lat to poczekal i napisal przy skladaniu kolejnego zamowienia.
-
Jedi-Master
autor: Jedi-Master » ndz cze 24, 2018 20:38 pm
Pomijając błędy w tłoczeniu, ryski etc. Alien 3 w rozszerzeniu początkowo tak jak Adamowi wydawał mi się ciężkostrawny, ale po kilku odsłuchach wkręca i uzależnia co za klimat, coś wspaniałego. Uważam, ze mimo tego, że podstawowy album MCA jest super skrojony i dalej bezkonkurencyjny, to rozszerzenie było potrzebne temu scorowi. Za całokształ daję 5/5.