Adam pisze:epicka muza mistrzunia w tym klipie![]()
BRIAN TYLER & DANNY ELFMAN - AVENGERS: AGE OF ULTRON (2015)
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: BRIAN TYLER & DANNY ELFMAN - AVENGERS: AGE OF ULTRON (2015)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Bardziej zastanawiające są inne wypowiedzi - że Brian stał się jakimś specem od muzycznej liryki. Zastanawiam się czy osiągnął poziom i kunszt Barry'ego i Delerue, czy już zdołał ich prześcignąć w tym aspekcie? 

-
Templar
Adam pisze:może Elfmana wwzięli tylko do liryki bo Brajan w tym super dobry nigdy nie był specjalnie![]()
Tomek pisze:Bardziej zastanawiające są inne wypowiedzi - że Brian stał się jakimś specem od muzycznej liryki.
Chcesz naprawdę przerzucać się cytatami?

Adam pisze:nawet we sciekłych jest b.ładna liryka
Templar pisze:A ze score'u najbardziej tu się wybijała liryka która mi się bardzo podobała
Adam pisze:liryka jak pisał Templar przednio wyszła w połączeniu z tymi konkretnymi scenami..
Nowy fachowiec na tym polu jak widać się pojawiłCisek pisze:liryka spoko

ale czy ja tam pisze że to jest super dobre? ot, liryka jest mocną stroną w F7 w filmie (na płycie mniej). i tyle. nikt nie robił z tego drugiego Barryego i Delerue
tego mi brakowało żeby Brajan liryką się zaczął bawić, niech robi to co umi, a nie romantyka karpat włącza..
NO CD = NO SALE
-
Templar
Tomek pisze:Nowy fachowiec na tym polu jak widać się pojawił
A zaraz, już se przypomniałem, przecież dla Ciebie albo ktoś robi gówno albo jest drugim Kubrickiem i robi drugie Star Warsy/Star Treki/Alieny.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To Kubrick nakręcił Star Warsy, Star Treka i Aliens ?Templar pisze:A zaraz, już se przypomniałem, przecież dla Ciebie albo ktoś robi gówno albo jest drugim Kubrickiem i robi drugie Star Warsy/Star Treki/Alieny.
Nie doceniałem go.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Templar
To wy wyskakiwaliście z tymi durnymi porównaniami przy okazji dyskusji o Whedonie. Już nic nie można pochwalić, bo zaraz któryś z was przyleci i znowu walnie jakiś z dupy wniosek, że robimy z kogoś drugiego Kubricka, albo teraz z Tylera drugiego Barry'ego i Delerue.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No, skoro to "mistrzunio" a jakiś przeciętny, ginący pod SFX fragment to "epicka muza", to z kim go trzeba równać? Ze Streitenfeldem?
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ja w ogóle nie skapłem się, że tam jest jakaś muzyka.Koper pisze:jakiś przeciętny, ginący pod SFX fragment to "epicka muza"
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
DanielosVK pisze:Ja w ogóle nie skapłem się, że tam jest jakaś muzyka.
Na temat (Tylera) proszę, a nie wyjeżdżanie mi tu z tematyką s-f...o której pisałem Ci, że nie będę z Tobą dyskutowałTemplar pisze:A zaraz, już se przypomniałem, przecież dla Ciebie albo ktoś robi gówno albo jest drugim Kubrickiem i robi drugie Star Warsy/Star Treki/Alieny.

Pod linkiem relacja z wczorajszej premiery Age of Ultron, grają tam w tle różne rzeczy, w tym na samym początku przy pierwszym zlepku fragmentów zdaje się słyszeć przearanżowaną fanfarę Silvestriego. Pod koniec, przy fotkach podsumowujących aktorów na dywanie mamy dłuższą porcję, są spokojne momenty tła, jest chór, jest (być może) nowy temat grupowy, w każdym razie budową podobny do wcześniejszych prac Briana dla Marvela.
Pierwszy wywiad wieczoru w 30 minucie to Brian. Mówi o "różnych wspólnych tematach", o nowym temacie Visiona. A Whedon to dla niego oczywiście geniusz
.
https://www.youtube.com/watch?v=upTsFoqXWhg
Pierwszy wywiad wieczoru w 30 minucie to Brian. Mówi o "różnych wspólnych tematach", o nowym temacie Visiona. A Whedon to dla niego oczywiście geniusz
https://www.youtube.com/watch?v=upTsFoqXWhg
Ostatnio zmieniony wt kwie 14, 2015 10:20 am przez Cisek, łącznie zmieniany 1 raz.

hmm pierwsza rzecz która pokazuje proces postprodukcji z czego można wywnioskować jak ten bajzel wyglądał później, to jak padło pytanie czy i kiedy widział film... nie rozumiem takiej polityki producentów, ale cóz, ich sprawa 
warto odnotować że wywiad z Brajanem jest jako pierwszy z całego crew
a Elfmana chyba w ogóle nie było na premierze? Nie mogę żadnych fot wyczaić.
warto odnotować że wywiad z Brajanem jest jako pierwszy z całego crew
a Elfmana chyba w ogóle nie było na premierze? Nie mogę żadnych fot wyczaić.
NO CD = NO SALE
Po prezentacji ekipy już w sali kinowej rozbrzmiewa temat Silvestriego (Helicarrier) w innej aranżacji i płynnie przechodzi w nową fanfarę, jeśli kogoś interesuje ten fragment - klikamy tutaj: https://youtu.be/upTsFoqXWhg?t=2h18m5s

Był z rodzinkąAdam pisze:a Elfmana chyba w ogóle nie było na premierze? Nie mogę żadnych fot wyczaić.

Film zaczyna start w kinach na całym świecie już w przyszłym tygodniu, a soundtracku nadal mało co wiadomo...
http://www.imdb.com/title/tt2395427/rel ... =tt_ov_inf+