No rzeczywiście tu jest przesrane, my młodzi ludzie nie mamy możliwości przesłuchania takich rzeczy, bo za późno się urodziliśmy. Choć myślę, że za jakieś 100 lat pojawi się wynalazek, który umożliwi dostęp w przeciągu paru minut do tej muzyki i tych filmów, choć nie wiem czy my tego dożyjemylis23 pisze:Tylko powiedz mi, jak i gdzie miałem słuchać muzy z lat 40-tych i 50-tych
TOP10 scorów z Oscarowych filmów roku
-
Templar
Re: TOP10 scorów z Oscarowych filmów roku
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Czyli, co?, ja ich nie słuchałem?kiedyśgrześ pisze:No a ja słucham wyłącznie wersji z 18 numerami, Indiana 4 jest dla mnie albumowo w sam raz, Atak Klonów uważam za najnowocześniejszy pod względem użytych środków ekspresji ze wszystkich część SW, a w JFK dzieje się sporo więcej niż sam temat główny i co mi zrobiszPrzy czym ja opieram swój pogląd na materiale z którym się zapoznałem, czyli po faktycznym przesłuchaniu tych płyt
" Atak Klonów ' i " IJ4 " mam w oryginale - IJ4 to praca słabo wydana, nie ma, min. całego " The Jungle Chase ", a " Atak Klonów ", poza tematem miłosnym i dobrym utworem pogoni, nie ma za wiele do zaoferowania - nowocześniejszy jest dla mnie " Revange of the Sith ", jest dużo ciekawszy, także pod względem łączenia nowej i starej trylogii.
Templar - nie chodzi o to, że jestem za stary, tylko o to, że wychowałem się na muzie z lat 90- tych, którą kupowałem na MC - teraz nie mam tego nawet gdzie trzymać, a na CD mam zaledwie 77 albumów z filmówką - logicznym jest, że mając ograniczony budżet, na MC i na CD kupowałem tylko prace kompozytorów, których styl i muzykę lubiłem i nadal lubię.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
i jak zakładałem, lisu strolował temat i jest 10 stronnicowa dyskusja o niczym.. dzięki wielkie, a tak się starałem że nawet Marek zaniemówiłlis23 pisze:z tego co pamiętam, wcześniej muzyka nie grała większej roli w filmie i poza nim i dopiero Williams zapoczątkował erę tematyki - chyba, że coś źle pamiętam, co nie byłoby niczym nowym![]()
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To ja chciałem, oczyścić Ci temat, ale sam poległem z moim tematem. 
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Templar
Adam, podaj jakiś ostateczny termin, do kiedy to głosowanie, ja mogę głosy policzyć
Zanim offtop się zaczął to już trochę list się pojawiło.
- lis23
Adamie, tylko czy to ja zacząłem tę dyskusję?Adam pisze:i jak zakładałem, lisu strolował temat i jest 10 stronnicowa dyskusja o niczym.. dzięki wielkie, a tak się starałem że nawet Marek zaniemówiłlis23 pisze:z tego co pamiętam, wcześniej muzyka nie grała większej roli w filmie i poza nim i dopiero Williams zapoczątkował erę tematyki - chyba, że coś źle pamiętam, co nie byłoby niczym nowym![]()
weź narysuj sobie na ścianie tarczę kredą i napisz w środku "tu walić głową" i rób to.. soryy, nie mam humoru dziś, ale to zdanie Lisu jest taką bzdurą że aż cięzko uwierzyć że to nie troling. a jednak nie jest to troling... ręcę opadają Chłopie.
tak, popełniłem błąd, w ogóle pisząc w tym temacie - przepraszam.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
może być do soboty wieczorem, żebyś przez niedzielę miał czas zliczyć jak wolne jest? 
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
weź się doucz albo nie zabieraj się za dyskutowanie o czymś o czym nie masz pojęcia. nie widzisz że wszyscy z Ciebie mają bekę? to dla Twojego dobra, żebyś się ogarnął wreszcie.. piszesz z miną znawcy o czymś i rzucasz z pupy tezami, a w następnym poście piszesz że tak właściwie to niczego nie słuchałeś.. WTF?lis23 pisze:Adamie, tylko czy to ja zacząłem tę dyskusję?
tak, popełniłem błąd, w ogóle pisząc w tym temacie - przepraszam.
NO CD = NO SALE
-
Templar
Ja nie Wawrzek, używam Excela, a nie starego liczydła, kilka minut i policzoneAdam pisze:może być do soboty wieczorem, żebyś przez niedzielę miał czas zliczyć jak wolne jest?
eee, a może Lisu to jest dziekan i wtedy wszystko było by jasne? 
@Wawrzyn - dobra, do niedzieli wieczorem jest ten topek
@Wawrzyn - dobra, do niedzieli wieczorem jest ten topek
NO CD = NO SALE
- lis23
Przykro jest mi tylko z tego powodu, że muzykę filmową słucham i kupuję od 20 lat, wiele osób się z tego powodu ze mnie nabijało, twierdząc, że słucham jakiegoś szmelcu, myślałem, że jakąś tam skromną wiedzą dysponuję, a tu, okazuje się, że jestem ignorantem, gdyż nie znam muzy z lat 20, 20, 40, 50, 60, itp. i podoba mi się taki " badziew ", jak " War Horse ' i " Lincoln ", gdzie większość moich znajomych nie włożyłaby nawet do CD płyty z najbardziej znanymi tematami filmowymi ...
fajnie jest tak wartościować ludzi, gdy samemu przesłuchało się z 500 lub więcej płyt ...
fajnie jest tak wartościować ludzi, gdy samemu przesłuchało się z 500 lub więcej płyt ...
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
-
Templar
A tak w ogóle lisu wspomniałeś o Zorro Hornera, którego jak zrozumiałem bardzo lubisz, to akurat posłuchaj sobie kawałka, który Ci kiedyśgrześ wrzucał:
http://www.youtube.com/watch?v=yQq-Qb030GA
bez tego to pewnie w niektórych fragmentach Zorro Hornera by inaczej brzmiało, z czego innego musiałby kopiować
http://www.youtube.com/watch?v=yQq-Qb030GA
bez tego to pewnie w niektórych fragmentach Zorro Hornera by inaczej brzmiało, z czego innego musiałby kopiować
-
Mefisto
ojej, jaka ogładaAdam pisze:piszesz z miną znawcy o czymś i rzucasz z pupy tezami
W ogóle rok 2013 zaczął się samymi wyjściami z szafy. Najpierw Paweł powiedział, że nie zna Ennia, nieco wcześniej lisu pisał, że praktycznie nie zna wczesnego Williamsa (a teraz się okazuje, że w ogóle prawie nic nie zna), czekam kto następny.a w następnym poście piszesz że tak właściwie to niczego nie słuchałeś.. WTF?
-
Mefisto
u lisa chyba demencja starcza postępuje, bo już zapomniał o co chodziło w tej dyskusji i bawi się w samobiczowanielis23 pisze:fajnie jest tak wartościować ludzi, gdy samemu przesłuchało się z 500 lub więcej płyt ...