Brian Tyler
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: Brian Tyler
Summon the Worms to kopia z Lifeforce Manciniego, to prawda.
Nie no, podobieństwo jest w warstwie rytmicznej, a nie melodycznej a już na pewno nie nazwałbym tego kopią.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
chyba sobie żartujesz. 
Swoją drogą obejrzałem "Now you See Me". Fakt, Tyler komponuje tematyczne ścieżki. 2 godziny non stop wali w perkę i wałkuje jeden temat.
PS: Adam, tematu z "Expendables" jakoś w ogóle nie pamiętam już (o ile takowy był), więc chyba nadzwyczaj wyrazisty nie był. Ewentualnie Brian zapomniał nim epatować co 3 minuty i nie wyłapałem.

Swoją drogą obejrzałem "Now you See Me". Fakt, Tyler komponuje tematyczne ścieżki. 2 godziny non stop wali w perkę i wałkuje jeden temat.

PS: Adam, tematu z "Expendables" jakoś w ogóle nie pamiętam już (o ile takowy był), więc chyba nadzwyczaj wyrazisty nie był. Ewentualnie Brian zapomniał nim epatować co 3 minuty i nie wyłapałem.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Brajan ma to do siebie że bardzo rzadko wałkuje temat. ostatnio wałkował przy Standing Up wyjątkowo.
NO CD = NO SALE
Ale w "Now You See Me" natomiast przesadził z tym wałkowaniem jednego tematu, o czym wspominałem już kilka miesięcy temu, tam w kółko lecą praktycznie 2 utwory.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Akurat Brian pisze na Goldsmitha, temat wałkuje bardzo często, ale też często dzieli go na pojedyncze frazy, przez co czasem trudno się zorientować, co się dzieje - patrz IM 3, frazy głównego tematu pojawiają się czasem w odstępie wielu taktów i sekund.Adam pisze:Brajan ma to do siebie że bardzo rzadko wałkuje temat. ostatnio wałkował przy Standing Up wyjątkowo.
też. ale najczęściej do tej pory po prostu za rzadko wykorzystuje główny temat. a czasem jest to wyjątkowo irytujące = najbardziej z ostatnich prac rzuciło mi się w uszy, że olał kompletnie epicki track APEX z NFS The Run. przecież to epic fail że on go nie wykorzystał więcej na płycie...
NO CD = NO SALE
sesja nagraniowa z Thora 2 (zapomniałem i dostałem warna, bo wkleiłem ją w temacie Thora 2 czego nie wolno niby, mea culpa choć Maras mógłby być łaskawszy bo to jednak nie oftop
):

NO CD = NO SALE
Ciasteczko! Z tym uśmiechem to by mógł z Zmierzchu grać
Aż się by w słońcu świecił!

przynajmniej ma swoje
a tam na tej ściance to chyba tylko Young i Townson mieli nie świecące 

NO CD = NO SALE
Chyba raczej w Księżycu... ale nie w nowiuhp_gof pisze:Ciasteczko! Z tym uśmiechem to by mógł z Zmierzchu graćAż się by w słońcu świecił!

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Myślałem raczej ogólnie o całej serii i o typowej wampirzej urodzie tam popularyzowanej 

Brian wraca do Fast & Furious i skomponuje do 7 części.
http://filmmusicreporter.com/2013/10/22 ... furious-7/
http://filmmusicreporter.com/2013/10/22 ... furious-7/