Właśnie hp_gof nie dramatyzuj, zwłaszcza, że nominację kompozytorską to już teraz Desplat ma w garści. Ba, nawet ja nie zaprzeczę, że to jego tempo pracy jest imponujące.Koper pisze:Dlaczego mielibyśmy dać antymuzę za przyzwoite rzemiosło?
To nie "nagroda" za ewentualne rozczarowania.
Alexandre Desplat - The Imitation Game (2014)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Alexandre Desplat - The Imitation Game (2014)
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Cisek, nie wiem do końca o co Ci chodzi z tym alfabetem Morse'a
W którym utworze to jest? Motyw główny jest bajeczny, przyłączam się do zachwytu <3 Jak tylko będzie na koncercie (bo co w końcu będzie w programie, nie ogarniam), to będzie uwiecznione 
Wawrzek, ja nie dramatyzuję, tylko niektóre osoby od kilku miesięcy robią krucjatę na Godzilli jakby to był nie wiadomo jaki gniot, stąd moje mrugnięcie okiem tutaj

Wawrzek, ja nie dramatyzuję, tylko niektóre osoby od kilku miesięcy robią krucjatę na Godzilli jakby to był nie wiadomo jaki gniot, stąd moje mrugnięcie okiem tutaj

Kolejne dwie recki:
http://filmsoundtrackcenter.com/2014/11 ... e-desplat/
i Broxton: http://moviemusicuk.us/2014/11/11/the-i ... e-desplat/
Cisek, z tym Morsem to chodziło o drugą połowę U-boats zapewne? Tak się właśnie zastanawialiśmy, czy Olo nie ukrył w tym scorze jakiejś zakodowanej wiadomości
np. "F-U-C-K Y-O-U O-S-C-A-R-S" 
W ogóle zauważyliście, że Olo w tym roku skomponował cztery scory dotyczące II wojny światowej? Tylko Godzilla się wyłamała. Ach, ta Godzilla
http://filmsoundtrackcenter.com/2014/11 ... e-desplat/
i Broxton: http://moviemusicuk.us/2014/11/11/the-i ... e-desplat/
Cisek, z tym Morsem to chodziło o drugą połowę U-boats zapewne? Tak się właśnie zastanawialiśmy, czy Olo nie ukrył w tym scorze jakiejś zakodowanej wiadomości

W ogóle zauważyliście, że Olo w tym roku skomponował cztery scory dotyczące II wojny światowej? Tylko Godzilla się wyłamała. Ach, ta Godzilla

Ostatnio zmieniony śr lis 12, 2014 14:36 pm przez hp_gof, łącznie zmieniany 1 raz.
Przez tę aktywność Olka mamy taki oto fajny wywiad:
http://www.awardscircuit.com/2014/11/12 ... tion-game/
Czekałem aż w końcu zdradzi trochę więcej na temat powstawania tego scoru
http://www.awardscircuit.com/2014/11/12 ... tion-game/
Czekałem aż w końcu zdradzi trochę więcej na temat powstawania tego scoru

ciekawe jak to jest ze sprawiedliwością Marasa który moje fotki z premier (głównie Brajana i Hansa) kasuje, a jak HP wrzuca olowe selfi (typ fot jakich ja nigdy nie wrzucałem), to jakoś nie są kasowane...
filmmusic.pl
filmmusic.pl

#FUCKVINYL
Podpiąłem pod merytorycznego posta (edytowałem kilka razy dodając kolejne części wiadomości), żeby wszystko było już w jednym miejscu. Jak chcecie, to przenieście do wątku kompozytorskiego
Podejrzewam, że Marek jeszcze tego posta nie widział, bo jest środek dnia, ale Ty już doszukujesz się niesprawiedliwości, ech...

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Z tego co wiem, to Marek jest dzisiaj bardzo zajęty i ma też swoje życie i nie może 24h spędzać na forum.
Ale naturalnie zważywszy, że moje miażdżące czasoprzestrzeń zdjęcie z premiery "Interstellar" usunął, to będę bacznie obserwował historię tej fotki.
Ale naturalnie zważywszy, że moje miażdżące czasoprzestrzeń zdjęcie z premiery "Interstellar" usunął, to będę bacznie obserwował historię tej fotki.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
otóż to Wawrzyn
jakoś dziwnym trafem moje zawsze znikają max po 6 minutach 

#FUCKVINYL
Bo dla Ciebie to Marek specjalnie ustawił sobie powiadomienia push o każdym poście ze zdjęciem 

Możliwe
to by był kolejny dowód na niesprawiedliwośc, wybiórczość i stronniczość 

#FUCKVINYL
Tak, w zasadzie to cały ten kawałek kojarzył mi się z nadawaniem jakiejś wiadomościhp_gof pisze: Cisek, z tym Morsem to chodziło o drugą połowę U-boats zapewne? Tak się właśnie zastanawialiśmy, czy Olo nie ukrył w tym scorze jakiejś zakodowanej wiadomościnp. "F-U-C-K Y-O-U O-S-C-A-R-S"
![]()

Teoretycznie Godzilla też ma korzenie wojennehp_gof pisze:Tylko Godzilla się wyłamała. Ach, ta Godzilla

Urokliwy score z ładnym tematem, z raz na jakiś czas podkręconym tempem, choć potrafiący się też nieźle
rozleniwić, porządnie w iście Desplatowskim wydaniu, z lekkimi inspiracjami Delerue (Carrots And Peas, End Of War), choć w ogólnym rozrachunku bez większych zachwytów, co również tyczy się samego motywu przewodniego.
rozleniwić, porządnie w iście Desplatowskim wydaniu, z lekkimi inspiracjami Delerue (Carrots And Peas, End Of War), choć w ogólnym rozrachunku bez większych zachwytów, co również tyczy się samego motywu przewodniego.
Bardzo miłe zaskoczenie
Płyta klimatyczna i równa (!). Fajne tematy. Skojarzenia z Ghost Writerem mi się nasunęły w dwóch czy w trzech trakach. Niektóre traki wręcz prześliczno-łzawe, w pozytywnym znaczeniu. Desplat w stylu jakiego najbardziej lubię i szanuję. Także Olo, nie idź w blockbustery do których nie masz talentu, a rób takie filmy jak ten, w swoim stylu i klimacie, pls!
Płytka zamówiona. 4/5.

#FUCKVINYL
W zasadzie Myster wyrwał mi to z ust. Nie kumam tych zachwytów nad tematem przewodnim. Niemniej, ścieżka reprezentuje solidny poziom.Mystery pisze:Urokliwy score z ładnym tematem, z raz na jakiś czas podkręconym tempem, choć potrafiący się też nieźle
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.