Zdjęcia bądź lista waszej kolekcji Soundtracków.

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: Zdjęcia bądź lista waszej kolekcji Soundtracków.

#856 Post autor: hp_gof » czw maja 05, 2011 20:50 pm

Zastanawiam się, czy oprócz mnie ma ktoś z Was soundtrack do Listy Schindlera w wersji, która była częścią Limitowanej Edycji DVD dobre parę lat temu? Bo u Turka w kolekcji jest Jewel Case, a ja mam kartonik :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mefisto

#857 Post autor: Mefisto » czw maja 05, 2011 20:57 pm

Tomasz Goska pisze:Czekaj, pójdę wygrzebie ze śmieci i zrobię fotki :P
Zrób fotki jak leżą na tym śmietniku :P

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#858 Post autor: Ghostek » czw maja 05, 2011 21:16 pm

Za późno. PUK już zawinął towar :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#859 Post autor: Wawrzyniec » pt maja 06, 2011 01:49 am

muaddib_dw pisze:Właśnie Wawrzek nie ma się czego wstydzić, brawo, brawo.
Dziękuję, ale ja mam trochę odmienne zdanie. Niestety mam za mało Williamsów i Zimmerów w swojej kolekcji :cry: I nie wiem czy jestem w ogóle godzien nazywać się fanboyem :?:

Np. Tomasz Goska ze swoją kolekcją Hornerów, może z dumą się nazywać fanboyem. W ogóle to respect. 8)

Ale ma się rozumieć to jeszcze nie koniec pozyskiwania płyt i moja skromna kolekcja będzie rosła.
Przy czym akurat z mego "Matrixa" i "Black Sunday" jestem dumny i nie są to tylko ładne eksponaty muzealne, ale często eksploatowane plyty :)

A co do Indiany Jonesa, to wydania ukazały się wręcz równo, albo niedługo po premierze boxu. I ja osobiście jestem z nich bardzo zadowolony, gdyż materiał muzyczny mam ten sam, są ładnie wydane, książeczki to coś więcej niż jedna strona, no i sam też nie jestem miłośnikiem papierowych opakowań. Aż się boję jak za jakiś czas moje "The Lost World" będzie wyglądać.

A Turka kolekcja też bardzo dobra ma się rozumieć i widzę, że też lubi sobie pograć w "Prince of Persia" :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#860 Post autor: Adam » pt maja 06, 2011 08:37 am

Wawrzyniec pisze:są ładnie wydane, książeczki to coś więcej niż jedna strona,
pytanie co jest w tych książeczkach/ile stron? czy to są tylko te fotki co w zbiorczej książeczce w boxie?
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#861 Post autor: Tomek » pt maja 06, 2011 19:49 pm

Wawrzyniec pisze:Ale ma się rozumieć to jeszcze nie koniec pozyskiwania płyt i moja skromna kolekcja będzie rosła.
Przy czym akurat z mego "Matrixa" i "Black Sunday" jestem dumny i nie są to tylko ładne eksponaty muzealne, ale często eksploatowane plyty :)
Ja do dziś mam oryginalne 30-minutowe wydanie Varese, które w tamtym czasie było bodajże trudniejsze do zdobycia, no ale potem wyszło "Deluxe" i straciło troszkę rację bytu... Kiedyś chciałbym to na Deluxe wymienić jednak.
Wawrzyniec pisze:A co do Indiany Jonesa, to wydania ukazały się wręcz równo, albo niedługo po premierze boxu. I ja osobiście jestem z nich bardzo zadowolony, gdyż materiał muzyczny mam ten sam, są ładnie wydane, książeczki to coś więcej niż jedna strona, no i sam też nie jestem miłośnikiem papierowych opakowań. Aż się boję jak za jakiś czas moje "The Lost World" będzie wyglądać.
Niby boxik jest ładny i elegancki, ale te super jewel boxy chyba są jednak praktyczniejsze... A co do "The Lost World" to niestety mój digi nie jest w super stanie w tej chwili. Podobnie mam z wydaniem Aristy "Bliskich spotkań 3 stopnia"... Ale i tak liczą się płyty, a te są na szczęście w stanie idealnym ;)
Obrazek

hp_gof

#862 Post autor: hp_gof » pt maja 06, 2011 20:01 pm

Ponawiam pytanie...
hp_gof pisze:Zastanawiam się, czy oprócz mnie ma ktoś z Was soundtrack do Listy Schindlera w wersji, która była częścią Limitowanej Edycji DVD dobre parę lat temu? Bo u Turka w kolekcji jest Jewel Case, a ja mam kartonik :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mefisto

#863 Post autor: Mefisto » pt maja 06, 2011 20:18 pm

Tomek pisze:Niby boxik jest ładny i elegancki, ale te super jewel boxy chyba są jednak praktyczniejsze...
Nie zgodzę się - nie zamieniłbym za nic tego boxu na jewele :P

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#864 Post autor: Ghostek » pt maja 06, 2011 20:19 pm

Nie.
Dziękuję za uwagę :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#865 Post autor: Bucholc Krok » pt maja 06, 2011 21:19 pm

To kiedy będą te foty?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#866 Post autor: muaddib_dw » pt maja 06, 2011 21:27 pm

[quote="hp_gof"]Ponawiam pytanie...

[quote="hp_gof"]Zastanawiam się, czy oprócz mnie ma ktoś z Was soundtrack do Listy Schindlera w wersji, która była częścią Limitowanej Edycji DVD dobre parę lat temu? Bo u Turka w kolekcji jest Jewel Case, a ja mam kartonik :)

Kiedyś zastanawiałem się nad kupnem tego wydania ale w końcu kupiłem soundtrack na złotym nośniku i normalne wydanie DVD. Z tego co wiem w tym wydaniy limitowanym wszystkie płyty były pakowane w kartoniki.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#867 Post autor: Adam » sob maja 07, 2011 20:45 pm

Wawrzyniec pisze:A co do Indiany Jonesa, to wydania ukazały się wręcz równo, albo niedługo po premierze boxu. I ja osobiście jestem z nich bardzo zadowolony, gdyż materiał muzyczny mam ten sam, są ładnie wydane, książeczki to coś więcej niż jedna strona, no i sam też nie jestem miłośnikiem papierowych opakowań.
no własnie moje pytanie, co jest w ksiązeczkach w tych wydaniach w super jewel boxach? bo wiedziałem że one wyszły po chwili za boxem osobno, bo mozna było zamawiać je za grosze (w SAE były chyba po ok. 8$), ale nie mogłem dostać infa o książeczkach. czy to są przedruki tych fotek zebranych na książeczce luzem z boxu?

Aż się boję jak za jakiś czas moje "The Lost World" będzie wyglądać.
a moje jeszcze w folii oryginalnej :P
Tomek pisze:Ja do dziś mam oryginalne 30-minutowe wydanie Varese, które w tamtym czasie było bodajże trudniejsze do zdobycia, no ale potem wyszło "Deluxe" i straciło troszkę rację bytu... Kiedyś chciałbym to na Deluxe wymienić jednak.
a ja bym tego nie robił, bo - z tego co pamiętam - kiedyś czytałem i ktoś mi o tym mówił - to wydanie nie ma oryginalnej muzyki z filmu tylko wersję koncertową scoru (ale bez publiki oczywiście ;-)) czy rerecording.. Nie pamiętam dokładnie i poczekajmy może na Althazana, który by potwierdził pewnie, ale coś było w tym temacie, dlatego też ta płyta kompletnie się nie sprzedawała i nawet alertu nie ma, co przy takim tytule, tylu latach leżakowania i limicie tylko 3 tysie od razu mówi że coś jest nie tak ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#868 Post autor: Tomek » sob maja 07, 2011 23:22 pm

Adam Krysiński pisze:a ja bym tego nie robił, bo - z tego co pamiętam - kiedyś czytałem i ktoś mi o tym mówił - to wydanie nie ma oryginalnej muzyki z filmu tylko wersję koncertową scoru (ale bez publiki oczywiście ;-)) czy rerecording.. Nie pamiętam dokładnie i poczekajmy może na Althazana, który by potwierdził pewnie, ale coś było w tym temacie, dlatego też ta płyta kompletnie się nie sprzedawała i nawet alertu nie ma, co przy takim tytule, tylu latach leżakowania i limicie tylko 3 tysie od razu mówi że coś jest nie tak ;-)
Ale mówisz o 30 minutowym wydaniu czy Deluxe? To raczej niemożliwe. Deluxe mam w mp3 i zawartość jest bardzo podobna do bootlegów, które krążyły wcześniej. To, że się nie sprzedało, oznacza, że oryginalna muzyka Davisa z Matrixa chyba nie jest aż tak popularna i ogólna popularność tej muzyki zawdzięcza więcej jej komercyjnej stronie (piosenki, Juno Reactor itd.). Poza tym, 30-minutowy oryginał ma wszystkie najważniejsze fragmenty i to jest też jego mały plus. Trzeba też przyznać, że muzyka Davisa (szczególnie z I części) nie jest łatwa, jest najbardziej awangardowa z trylogii, może dlatego aż nie ma na nią aż takiego popytu...
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#869 Post autor: Wawrzyniec » sob maja 07, 2011 23:56 pm

Tylko mi nie mówcie, że wydanie Deluxe nie zawiera muzyki z filmu :?: :shock: Zawiera, przecież widziałem film wiele razy, podobnie jak i wiele razy słucham tej płyty. To musi być TA muzyka, musi, musi i jeszcze raz musi.

A co do samej sprzedaży to mogę się zgodzić z opinią Tomka. Choć ja uwielbiam tę muzykę to wiem, że nie jest ona łatwa i też nie posiada jeszcze aż tak genialnie wykorzystanego chóru jak w "Revolution", dzięki któremu można ten score bardziej zapamiętać, czy też brakuje udziału Juno Reactor, którzy nieźle przyprawili muzykę Davisa. Inny fakt jest taki, że i tak większości osób score do pierwszego Matrixa, może się kojarzyć głównie z rewelacyjnym kawałkiem Roba Dougana "Clubbed to Death", który jest na składance i ku memu zawodowi nie znalazł się na tej płycie.

A co do książeczek u mych "Indych" to trudno mi powiedzieć, gdyż nie wiem jak wyglądają książeczki w box'ie :? Od zwykłe kilkustronicowe książeczki, ze zdjęciami, czy też wymienionymi wszystkimi osobami, jakie pracowały przy tym scorze itd.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#870 Post autor: Ghostek » ndz maja 08, 2011 00:35 am

Tomek pisze: Deluxe mam w mp3 i zawartość jest bardzo podobna do bootlegów, które krążyły wcześniej.
Byś się nie przyznawał publicznie do piracenia :P
Tomek pisze: Poza tym, 30-minutowy oryginał ma wszystkie najważniejsze fragmenty i to jest też jego mały plus.
Jak dla mnie (i wielu innych słuchaczy) ten 30-minEtowy score, to taki trailer, który mało mówi o istocie partytury Davisa ;)

Swoją drogą, wie ktoś co się dzieje z Davisem?
Obrazek

ODPOWIEDZ