to cała wypowiedź Williamsa wycięta z wielu wypowiedzi z płyty dvd z wydania boxowego spartakusa z varese clubuMarek Łach pisze:Jeśli ktoś jest zainteresowany, to na youtube wrzucono jakiś czas temu wywiad z Williamsem nt. Spartacusa. Bardzo fajny wywiad, lubię takie wspominki z Golden i Silver Age'u, no a gdy ktoś taki jak John Williams wypowiada się z zachwytem o aranżacjach w jakiejś ścieżce, to można sobie wyobrazić, jak dobre muszą być.Polecam:
Część 1: http://www.youtube.com/watch?v=iKq1c-wpVe4
Część 2: http://www.youtube.com/watch?v=rYSmemYleEE
John Williams
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Tak to wiemy, ale JEGO wypowiedź jest najważniejszaAdam Krysiński pisze:to cała wypowiedź Williamsa wycięta z wielu wypowiedzi z płyty dvd z wydania boxowego spartakusa z varese clubuoprócz Johna tak samo długo wypowieda się na tym filmie dokumentalnym też: Alexandre Desplat, Mark Isham, David Newman, Lalo Schifrin, Robert Townson, Brian Tyler i Christopher Young. wszystkich zebrali razem, nagrywane w jeden dzień a całośc trwa 110 min.
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Ty się Adam Schifrinem nie zasłaniaj wszyscy wiemy, że dla ciebie guru, muzycznym mentorem jest ten przedostatni pan z w/w listy
.
To zaraz sesja nagraniowa rusza 15 marca szybko jakoś a film już nagrali bo nic nie słyszałem na ten temat. Skoro John odbębni teraz muzę do War Horsea i Tin Tina ma już na warsztacie to jest szansa, że jeszcze do końca roku jakiś projekt capnie.
To zaraz sesja nagraniowa rusza 15 marca szybko jakoś a film już nagrali bo nic nie słyszałem na ten temat. Skoro John odbębni teraz muzę do War Horsea i Tin Tina ma już na warsztacie to jest szansa, że jeszcze do końca roku jakiś projekt capnie.
stwierdziłem tylko fakt że rzuciłeś fanbojski tekst
a Schifrina wypowiedź jest lepsza, bardziej merytoryczna i emocjonalna. War Horse Kamiński skończył kręcić w grudniu w Londynie. A muza z Tintina dawno nagrana. I nie będzie innych projektów, przynajmniej do czasu kolejnego pełnometrażowego filmu w rezyserii Szpilberga, a na to sie nie zanosi w ciągu najbliższych 2 lat 
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
A co ciekawego mówią pozostali? Pamiętasz jakieś anegdotki, spostrzeżenia?Adam Krysiński pisze:oprócz Johna tak samo długo wypowieda się na tym filmie dokumentalnym też: Alexandre Desplat, Mark Isham, David Newman, Lalo Schifrin, Robert Townson, Brian Tyler i Christopher Young. wszystkich zebrali razem, nagrywane w jeden dzień a całośc trwa 110 min.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ale nawet jak to będzie selfplagiatyzm, to pokochamy te ścieżki od pierwszego odsłuchania!DanielosVK pisze:Dobrej muzyki.
Dla mnie JW może samą ścianę symfoniczną nagrać, a i tak pozostanie dla mnie PAPIEŻEM muzyki filmowej. Po tylu ważnych tytułach, gnioty na koniec jego żywota nie zniszczą jego imienia. Jest Wielki i BASTA!
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dobrze wiesz, jak nie lubię tego żartu, a mimo to ciągle po powtarzasz, a może dlatego go powtarzasz.Adam Krysiński pisze:15 marca w LA start sesji nagraniowej do War Horse, o ile John dożyje
Dwa score'y Johna Williamsa (zaznaczam Johna, aby znowu zamieszanie nie wyszło) i nie mam więcej pytań, plus można zacząć spokojnie obstawiać nominacje do następnych Globów i Oscarów.
W powstanie "Lincolna" nie za bardzo wierzę. Zdecydowanie bardziej marzy mi się "Indy V" i "Robocalypse".
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Lincoln dostał już zielone światło, Day-Lewis będzie grał główną rolę, zdjęcia zaplanowane są na jesień. Myślę, że powinno się udać. 
Williams zawsze pisał na co najmniej dobrym poziomie, więc o żadnych "gniotach" nie ma mowy (te są zarezerwowane dla innych kompozytorów
) - przecież wszyscy tak naprawdę zdajemy sobie sprawę, że dzięki dwóm spielbergowskim projektom przewidzianym na grudzień, Williams jest już w tym momencie murowanym kandydatem w wyścigu "kompozytor roku".
Przypuszczam, że wszyscy Giacchino, Desplaci, Powellowie, Elfmani będą się musieli podwójnie w tym roku natrudzić, żeby liczyć się w wyścigu o ten tytuł. 
Williams zawsze pisał na co najmniej dobrym poziomie, więc o żadnych "gniotach" nie ma mowy (te są zarezerwowane dla innych kompozytorów
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Papa Williams przypomni im gdzie jest ich miejsce w szeregu.Marek Łach pisze:Lincoln dostał już zielone światło, Day-Lewis będzie grał główną rolę, zdjęcia zaplanowane są na jesień. Myślę, że powinno się udać.
Williams zawsze pisał na co najmniej dobrym poziomie, więc o żadnych "gniotach" nie ma mowy (te są zarezerwowane dla innych kompozytorów) - przecież wszyscy tak naprawdę zdajemy sobie sprawę, że dzięki dwóm spielbergowskim projektom przewidzianym na grudzień, Williams jest już w tym momencie murowanym kandydatem w wyścigu "kompozytor roku".
Przypuszczam, że wszyscy Giacchino, Desplaci, Powellowie, Elfmani będą się musieli podwójnie w tym roku natrudzić, żeby liczyć się w wyścigu o ten tytuł.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ostatnim "Potterem" się nie przejmuję, gdyż Williams może być spokojny, że jego trzy score'y nie da się pobić i mam nadzieję, że inni też to usłyszą. Zdecydowanie bardziej obawiam się "Tree of Life". Niestety ten score, zważywszy na hype wokół filmu, może odebrać Williamsowi zasłużony tytuł. Ale może tradycyjnie pocieszy się jakimś Oscarem, czy GlobemMarek Łach pisze:Przypuszczam, że wszyscy Giacchino, Desplaci, Powellowie, Elfmani będą się musieli podwójnie w tym roku natrudzić, żeby liczyć się w wyścigu o ten tytuł.
#WinaHansa #IStandByDaenerys