Tylko na boga w graniach rozsądku a nie ~80 min
Wyczekiwane score'y
-
bladerunner
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Ale ogólnie 2011 nie zapowiada się jakoś spektakularnie. Z mojej strony głównie interesuje mnie oczywiście Williams, poza tym naturalnie Desplat (+ dwa jego projekty nieobecne na liście: The Gardener i Largo Winch 2), Thomas Newman i zwłaszcza Marianelli. Ciekaw jestem też co Giacchino wymyśli do Aut, generalnie chciałbym jednak żeby odszedł trochę od SF i sensacji, na co się nie zanosi. Reszta jest mi jakoś obojętna, zwłaszcza filmy Powella i JNH.
Wawrzyniec pisze:Mansell raczej nie komponuje do tego filmu.
"Raczej"? Jakieś info?
A dlaczego miałby nie wyjść?Wawrzyniec pisze:Oczywiście zgadzam się, że grudzień to będzie miazga o ile te dwa score'y Williamsa wyjdą. Aż rok czekania
Marek Łach pisze:Ale ogólnie 2011 nie zapowiada się jakoś spektakularnie.
No nie zapowiada się bo i filmy się nie zapowiadają w żaden sposób spektakularnie (i ogólnie stan kina Hollywoodzkiego)
Pisałem, że list jest ograniczona do amerykańskich premierMarek Łach pisze:Z mojej strony głównie interesuje mnie oczywiście Williams, poza tym naturalnie Desplat (+ dwa jego projekty nieobecne na liście: The Gardener i Largo Winch 2),
Powell i Howard idą raczej w ilość nie w jakość - to prawda
Ostatnio zmieniony pn sty 03, 2011 13:38 pm przez Tomek, łącznie zmieniany 1 raz.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A znalazłem info na takiej pewnej stronie, może ją kojarzysz.Tomek pisze:Wawrzyniec pisze:Mansell raczej nie komponuje do tego filmu.
"Raczej"? Jakieś info?
http://www.filmmusic.pl/index.php?act=i ... e=1&id=545
Źle mnie zrozumieliście. Chodzi mi, że mam nadzieję, że oba wyjdą jeszcze w tym roku. A, że będą świetnie wydane to pewność. Płyty Williamsa zawsze miały świetną jakość i odpowiedni czas trwania.Tomek pisze:A dlaczego miałby nie wyjść?Wawrzyniec pisze:Oczywiście zgadzam się, że grudzień to będzie miazga o ile te dwa score'y Williamsa wyjdą. Aż rok czekania
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Umknął mi ten news... No to trzeba wykreślić "Source Code" raczej z listyWawrzyniec pisze:A znalazłem info na takiej pewnej stronie, może ją kojarzysz.![]()
http://www.filmmusic.pl/index.php?act=i ... e=1&id=545
A to ma jakieś większe znaczenie czy wyjdzie pod koniec roku czy na początku?Wawrzyniec pisze:Źle mnie zrozumieliście. Chodzi mi, że mam nadzieję, że oba wyjdą jeszcze w tym roku. A, że będą świetnie wydane to pewność. Płyty Williamsa zawsze miały świetną jakość i odpowiedni czas trwania.
Co do długości - tak, Williams ma zawsze optymalne czasy (i świetnie skonstruowane albumy) - 60-70 min.

Sporo Giacchino, ale jak już skończył Lost to do takich widoków trzeba się będzie przyzwyczajać, przyjemnie zapowiada się jeszcze komedia "Monte Carlo" (znów szansa na francuskie klimaty) i dramat z rakiem w tle "Live with It" (Lostowa liryka mile widziany). Ze wszystkich jednak jego projektów liczę na tego Kapitana Amerykę, to było by niewątpliwie coś.
Biorąc pod uwagę liczbę dużych projektów, przy których pracuje (szczególnie animacje, które wymagają chyba dużo więcej czasu dla kompozytora), podejrzewam, że coś może mu wypaść (szczególnie te mniejsze projekty) i jak to bywa, zastąpi go ktoś inny. To samo z Powellem - nie mam pojęcia jak on ogarnie te wszystkie animacje 

-
bladerunner
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Cars 2 nagrywał chyba w grudniu, Star Tours też, obecnie rozpoczął też prace nad Johnem Carterem (2012). Arthur Christmas komponuje do spółki z innym kompozytorem, Monte Carlo, Super 8, MI:IV robi dla swoich ziomali więc wypaść raczej nie wypadnie, najwyżej coś dojdzieTomek pisze:Biorąc pod uwagę liczbę dużych projektów, przy których pracuje (szczególnie animacje, które wymagają chyba dużo więcej czasu dla kompozytora), podejrzewam, że coś może mu wypaść (szczególnie te mniejsze projekty) i jak to bywa, zastąpi go ktoś inny. To samo z Powellem - nie mam pojęcia jak on ogarnie te wszystkie animacje
Chyba zorkiestrujeWawrzyniec pisze:A co do Powella i Giacchino to jeszcze zobaczycie, że tego "Captain America" zilustruje Broughton.
Ostatnio zmieniony pn sty 03, 2011 14:01 pm przez Mystery, łącznie zmieniany 1 raz.
-
bladerunner
Sory , ale Williams nie jest zbyt słuchalny, a przez złe wydania często nużący i męczący ileż to płyt straciło na wartości choćby tak na szybko przyszedł mi do głowy Minority Report czy nawet Monachium?Wawrzyniec pisze:Bladu, bardzo Ciebie proszę zatrzymaj te swoje herezje na inny tematWilliams ma zawsze świetne wydane płyty i basta
![]()
a już o Potterach, które prawie każdy za średniactwo uważa nie wspomnę
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Bladu opanuj się, wybrałeś dwa najcięższe muzycznie dokonania Williamsa od lat, napisane na potrzeby tak trudnego gatunku jak thriller, i na podstawie tego chcesz przekonywać, że Williams nie jest słuchalny? Mało który thriller w ogóle jest słuchalny w tym znaczeniu, i też mało który thriller ma tak bogatą muzykę jak Raport mniejszości. Angela's Ashes, Patriota, nowe SW, Więzień Azkabanu, Gejsza, AI... - mało to wspaniałych, długich albumów Williams wydał przez ostatnie kilkanaście lat?
-
bladerunner