ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I & II)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
A z tym to się nie zgodzę - mierny to był " Zakon Feniksa ",tutaj jest już znacznie lepiej - nadal nie jest to " Więzień Azkabanu " ale tak tragicznie to nie jest.Wawrzyniec pisze:Niestety tutaj Drogi Koperze musze sie z Toba zgodzic. Ten film jest rzeczywiscie mierny
Piszesz ze bohaterowie tylko biwakują i podróżują,a Pamiętasz o czym była pierwsza połowa książki? - właśnie o owym " podróżowaniu i o biwakowaniu ",pierwsza połowa książki jest wręcz nudna a film da się oglądać,brakuje w nim tylko trochę emocji i klimatu zła.
Jaką krucjatę? - mi się tylko nie podoba to,co tutaj się wypisuje - najkrócej: Williams i jego muzyka do dupy - Desplat rządzi!.Lisu to robi krucjatę
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
A to co za bzdura? My piszemy tylko, że Williams jest przeciętny i niewybitny, a Desplat nie jest zły.Jaką krucjatę? - mi się tylko nie podoba to,co tutaj się wypisuje - najkrócej: Williams i jego muzyka do dupy - Desplat rządzi!.
To Ty tu chyba należysz do grupy zaciekłych zwolenników Williamsa i mówisz, jaka to muzyka Desplata mierna, wypruta z emocji i w ogóle be...
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A to wiadomo, ze pieprza trzy po trzylis23 pisze:mi się tylko nie podoba to,co tutaj się wypisuje - najkrócej: Williams i jego muzyka do dupy - Desplat rządzi!.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Jest odwrotnie - muzyka Desplata nie jest zła ale nie ma w niej nic wybitnego,nic nadzwyczajnego,nic co ją odróżnia od innych partytur,nic na ocenę 5/5 - solidna acz bezbarwna robotaDanielosVK pisze: A to co za bzdura? My piszemy tylko, że Williams jest przeciętny i niewybitny, a Desplat nie jest zły.
To Ty tu chyba należysz do grupy zaciekłych zwolenników Williamsa i mówisz, jaka to muzyka Desplata mierna, wypruta z emocji i w ogóle be...
muzyka Williamsa do serii HP jest dobra ( dwa pierwsze filmy ) lub b.dobra ( Więzień ) ale ocena zależy już od konkretnego słuchacza,jest subiektywna
szkoda tylko że wraz z upływem czasu coś co kiedyś uznawaliśmy za dobre,potem odsądzamy od czci i wiary: tak jest z filmami,tak też jest z muzyką
nie jestem pewien czy gdybyście w 2001 roku dostali do przesłuchania muzykę Williamsa i Desplata to czy też byście uznali że muzyka Williamsa to słabizna a Desplat jest cool

By c może nie rozumiem tych zachwytów nad Desplatem w ogóle bo do mnie ten kompozytor w ogóle nie przemawia - niczym
to taki typ muzyki,której nie chce mi się słuchać - już wolę plagiaty Hornera czy odcinanie kuponów u Zimmera.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
W sumie, gdyby w tym roku otrzymali po raz pierwszy do przesluchania np. takiego "Wieznia Azkabanu", to raczej ocenili by go wyrzej, niz w 2004 roku.lis23 pisze:nie jestem pewien czy gdybyście w 2001 roku dostali do przesłuchania muzykę Williamsa i Desplata to czy też byście uznali że muzyka Williamsa to słabizna a Desplat jest cool
Muzyka Desplata na pewno z technicznego punktu widzenia prezentuje sie lepiej od Hoopera i moze to tez wplynelo na jej pozytywna ocene.
#WinaHansa #IStandByDaenerys