Dokładnie.Koper pisze:Na dodatek ten cały temat Hedwigi jest raczej prostacki i mało emocjonujący. Miała ta seria parę lepszych.
ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I & II)
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Zależy,dla kogo - dla mnie jest to jeden z bardziej charakterystycznych tematów ostatnich lat - do tego,jeden z najbardziej znanych bo przez charakter filmu do którego powstał znają go nie tylko melomani,fani muzyki filmowej i fanboyejojok21 pisze:Dokładnie.Koper pisze:Na dodatek ten cały temat Hedwigi jest raczej prostacki i mało emocjonujący. Miała ta seria parę lepszych.
-
bladerunner
- lis23
Panowie,ale pierdoły piszecie ;P
muzyka Desplata do nowego Pottera należy do tych,co to wpadają jednym uchem i zaraz wypadają drugim - przynajmniej ja tam żadnych emocji nie poczułem,ot,parę ładnych melodyjek ale nic poza tym.
To chyba trochę jak z nowymi Batmanami Nolana; taki TDK to świetny film ale marny Batman
muzyka Desplata do " Insygnii śmierci " to niezła muzyka sama w sobie i żadnego wstydu Mu nie przynosi - ale jak na kontynuację serii to jest to za mało - oczywiście,dla mnie.
muzyka Desplata do nowego Pottera należy do tych,co to wpadają jednym uchem i zaraz wypadają drugim - przynajmniej ja tam żadnych emocji nie poczułem,ot,parę ładnych melodyjek ale nic poza tym.
To chyba trochę jak z nowymi Batmanami Nolana; taki TDK to świetny film ale marny Batman
muzyka Desplata do " Insygnii śmierci " to niezła muzyka sama w sobie i żadnego wstydu Mu nie przynosi - ale jak na kontynuację serii to jest to za mało - oczywiście,dla mnie.
Ostatnio zmieniony ndz paź 31, 2010 20:59 pm przez lis23, łącznie zmieniany 1 raz.
-
bladerunner
- lis23
Który temat Desplata z " Insygnii Śmierci " wytrzyma porównanie nie tylko z tematem Hedwigi ale np.z tematem Feniksa?bladerunner20 pisze:Przypomniałem sobie dzisiaj 3 pierwsze części i Potter Desplata jest znacznie i wyraźnie lepszy od 1 i 2 i tutaj nawet nie ma co dyskutować.
panowie,nie przeceniajcie tej pracy bo,owszem jest ona elegancka i mimo wszystko lepsza od prac Hoopera,ale do Williamsa to im daleko
weźcie jeszcze pod uwagę że są to prace pisane w zupełnie innych stylach: u Williamsa mamy nie tylko bogactwo instrumentarium ale i często wszystko rozpisane jest na orkiestrę,chór,choć są też minimalistyczne,wyciszone i spokojne utwory
praca Desplata jest stonowana,trochę bez wyrazu,bez osobowości,tożsamości - niezła to muzyka ale brakuje jej tego " czegoś " - czegoś co by porwało słuchacza.
-
bladerunner
- lis23
To fajne utwory,zwłaszcza pierwszy bo drugi przywodzi mi na myśl Beltramiego ( I,Robot i Hellboy ).bladerunner20 pisze:porwało mnie kilka utworów nie chce mi się już 5 razy wymieniać wszystkich, ale np taki utwór 1 a zwłaszcza 2.
Właśnie sobie słucham " The Arrival of Baby Harry " i jak dla mnie,Desplat może się schować
Dla mnie uczucia widać np.w takim ' A Change of Seassons " a nie u desplata gdzie jest to dla mnie po prostu miałkie i tyle
sorry,ale ja po prostu nie przepadam za stylem i ogólnie za muzyka tego pana więc zrozumcie że Jego muzyka mnie " nie kręci "
zresztą,odkąd seria wpadła w ręce tego partacza,Yatesa to filmy te już mnie ani nie ziębią,ani nie grzeją - straciłem emocjonalny stosunek doń.
Ostatnio zmieniony ndz paź 31, 2010 21:23 pm przez lis23, łącznie zmieniany 1 raz.
Niestety nie znam go osobiście, więc nie wiem czy go lubię czy też nielis23 pisze: Może Ty po prostu nie lubisz Williamsa,tak jak ja nie przepadam za Desplatem?
A ty dlaczego nie przepadasz za Desplatem? Pokłóciłeś się z nim może o to, że śmiał 'scorować" nowego Pottera i nie wykorzystał tematów big Johna?
- lis23
Nie przepadam za jego muzyką,do tej pory podobał mi se tylko " New Moon ".jojok21 pisze:Niestety nie znam go osobiście, więc nie wiem czy go lubię czy też nielis23 pisze: Może Ty po prostu nie lubisz Williamsa,tak jak ja nie przepadam za Desplatem?.
A ty dlaczego nie przepadasz za Desplatem? Pokłóciłeś się z nim może o to, że śmiał 'scorować" nowego Pottera i nie wykorzystał tematów big Johna?