Czego ostatnio słuchaliście?
Ostatnio, w związku z ankietą, przypomniałem sobie: Moh (4.5), AA (5), F (5), U (4.5), A (5) i SWON (5) i o dziwo, ten ostatni, zawsze uważany przeze mnie za nieco uboższego kuzyna Moh'a, okazał się najlepszy. Szkoda, że tak mało popularna to kompozycja, bo jest to niewątpliwie jedna z najbardziej epickich ścieżek ostatniej dekady.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Krelian
- Ghostwriter znanego twórcy
kurcze kiedyś na jakimś tefałenie zobaczyłem reklamę tego mini serialu i od razu rzuciła mi się w oczy (uszy) muzyka, no nic teraz koniecznie muszę sięgnąć po toAdam Krysiński pisze:cudowna muza, szkoda że wydane tylko jako promo dla vipów i przez to "odpowiednio" teraz kosztująceWawrzyniec pisze:Into the West - Geoff Zanelli
Bez wątpienia najlepsza praca Zanelliego. Bardzo fajny i przyjemny soundtrack, który dobrze się słucha i jakoś szczególnych plagiatów i nawiązań też trudno w nim znaleźć. Polecam, naprawdę dobra muzyka.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ku większej zachęcie: Muzyka z intra "Into the West":
http://www.youtube.com/watch?v=-eQLhF2i ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=-eQLhF2i ... re=related
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ostatnio, w związku z ankietą, przypomniałem sobie: Medal of Honor (4.5), Allied Assault (5), Frontline (5), Underground (4.5), Airborne (5) i Secret Weapons Over Normandy (5) i o dziwo, ten ostatni, zawsze uważany przeze mnie za nieco uboższego kuzyna Medal of Honor, okazał się najlepszy. Szkoda, że tak mało popularna to kompozycja, bo jest to niewątpliwie jedna z najbardziej epickich ścieżek ostatniej dekady.Wawrzyniec pisze:P.S. Możesz nie pisać skrótami wyjaśnić mi co one oznaczają?
Sorki

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ergo Proxy Opus 01 - Ike Yoshihiro
Specyficzny, klimatyczny soundtrack. Dobre połączenie elektroniki, z orkiestrą i lekko gotyckim brzmieniem, wraz z chorałem gregoriańskim. Mroczna, industrialna muzyka, która nie każdemu ma prawo się spodobać. Mnie przynajmniej bardzo się podoba. Polecam dwa ostatnie utwory (nie licze piosenki Radiohead), w tym ten z mej zagadki.
Ergo Proxy Opus 02 - Ike Yoshihiro
Ten sam styl, klimat itd. ale jednak gorsza płyta od jedynki. Brakuje jakiś wyrazistych utworów. Dobre, ale można sobie odpuścić.
Specyficzny, klimatyczny soundtrack. Dobre połączenie elektroniki, z orkiestrą i lekko gotyckim brzmieniem, wraz z chorałem gregoriańskim. Mroczna, industrialna muzyka, która nie każdemu ma prawo się spodobać. Mnie przynajmniej bardzo się podoba. Polecam dwa ostatnie utwory (nie licze piosenki Radiohead), w tym ten z mej zagadki.
Ergo Proxy Opus 02 - Ike Yoshihiro
Ten sam styl, klimat itd. ale jednak gorsza płyta od jedynki. Brakuje jakiś wyrazistych utworów. Dobre, ale można sobie odpuścić.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie o to mi chodzi. Wbrew temu co sobie o mnie sądzicie i w zapewne w temacie offtopowym ogadujecie, to jakieś tam pojęcie o muzyce filmowej mam. Oczywiście nie jestem nawet godzień zawiązać WAM sznurowadeł u butów, ale akurat Japonię jeżeli chodzi o kompozytorów i soundtracki to dość dobrze sąduję. I dlatego też jestem trochę w szoku, że tego Sato nie znałem
Czy też jest to potwierdzenie tej Waszej tezy, że ja po za RCP to nic nie znam. Chyba tak