No, lekko ponad 7 minut scoru to trochę za mało. Mogli zamiast tego Pino (swoją drogą chyba jego najpiękniejszy temat) dorzucić coś jeszcze Elfmana. Mimo to, to nie wiem czy się nie skuszę na to wydanie.
Danny Elfman
- galljaronim
- John Powell
Re: Danny Elfman
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Obejrzałem "Beetlejuice Beetlejuice " i naprawdę dobrze się bawiłem! To był bardzo udany seams z francuską Skłodowską.
Scenariusz może jest trochę posklejany jak postać grana przez Monicę Bellucci. I właściwie każdy pojedynczy wątek mógłby posłużyć jako osobny film. Ale też nie była to taka imitacja scenariusza i fabuły jak w "Deadpool Wolverine ". Plus jako osoba pracująca i mająca do czynienia z kulturą i branżą artystyczną, muszę powiedzieć, że satyra była bardzo, wręcz zatrważająco celna.
Postacie ciekawe i dobrze zagrane. Plus wizualnie widać, że Disney temperował wcześniej Burtona. Tutaj jest naprawdę sporo czarnego humoru. Plus nawiązanie do Mario Bavy, świetne.
Muzycznie to jednak piosenki rządzą, choć te momentu kiedy Danny Elfman odświeża klasyczny temat, wypadają naprawdę dobrze. I ładnie go on odświeżył.
Tak też nie sądziłem, że będę potrzebował sequel Beetlejuice, ale koniec końców, cieszę się, że go otrzymałem.

Postacie ciekawe i dobrze zagrane. Plus wizualnie widać, że Disney temperował wcześniej Burtona. Tutaj jest naprawdę sporo czarnego humoru. Plus nawiązanie do Mario Bavy, świetne.
Muzycznie to jednak piosenki rządzą, choć te momentu kiedy Danny Elfman odświeża klasyczny temat, wypadają naprawdę dobrze. I ładnie go on odświeżył.
Tak też nie sądziłem, że będę potrzebował sequel Beetlejuice, ale koniec końców, cieszę się, że go otrzymałem.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Film za tydzień, czyli 8 października na VOD czyli miesiąc po premierze. Szybko, szczególnie biorąc pod uwagę jak film dobrze spisuje się w amerykańskim B.O.. W ostatni weekend dodatkowe 16 mln i 250 mln w USA, a ze światem 374 mln, także 4 stówki to już tylko formalność.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dlaczego tak szybko? Tym bardziej, że film sobie dobrze radzi w box-office. 

Bo to Warner. Oni z każdym filmem tak robią od chwili gdy uruchomili Maxa.
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I to jest głupie, bo taki Beetlejuice Beetlejuice mógłby spokojnie dłużej poczekać na swoją kolej na streamie.

1. Main Title Theme (3:21)
2. Ghost Host (1:45)
3. Plane Crash (0:58)
4. Boo (1:22)
5. Going to Beetlejuice (1:12)
6. Day-O – Alfie Davis & The Sylvia Young Theatre School Choir (2:52)
7. Ghost That Matters (1:59)
8. Ex-Wife’s Back (2:34)
9. Gallery Performance (0:48)
10. Obituary (0:39)
11. The Attic (3:22)
12. In the Model (0:38)
13. Ghost Story (1:26)
14. Snake Ceremony (0:55)
15. Beetlejuice Returns (2:27)
16. You Agreed to Swap Lives (2:49)
17. Saturn (1:10)
18. Out of Luck (1:09)
19. Delia Calls Beetlejuice (1:22)
20. Selfies Gone Wrong (0:39)
21. Dolores Interrupts (1:00)
22. Beetlejuice Balloons (0:58)
23. Delia Departs (1:06)
24. What’s That? (0:45)
25. End Titles (4:35)
26. Waiting Room (More of a Dog Person) (1:09)
27. Waiting Room (Delia) (0:31)
28. Waiting Room (You’re Dead, Ok?) (0:53)
29. Waiting Room (Bonus Track) (1:32)
Najwidoczniej metraż filmu i obecność piosenek dały tylko tyle miejsca dla scoru Elfmana.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Danny Elfman i Luc Besson pracują nad czymś, wspólnie. Nie spodziewałem się takiej współpracy.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No tak, bo gorszych od nich morderców czy gwałcicieli nigdy nie skazano, i tym samym ich też nie należy tak nazywać 

#FUCKVINYL
To może chyba tylko oznaczać, że Elfman zrobił muzę do Dracula: A Love TaleWawrzyniec pisze: ↑sob sty 25, 2025 10:27 amDanny Elfman i Luc Besson pracują nad czymś, wspólnie. Nie spodziewałem się takiej współpracy.