Nie taki noname. Twórca soundtracków do wspaniałych dokumentów Rona Fricke'a. Tam w zasadzie największą rolę obok obrazu odgrywa muzyka. Przy "Samsarze" jeszcze pracował z Lisą Gerrard.
"No Don Davis = No Matrix. Simple as that."
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049
Radzimir przypomniał o Soderqviscie, więc jakoś mnie naszło na "Let the Right One In". Wydaje mi się, że dawno temu już zwracałem uwagę na podobieństwo między tymi kawałkami, ale chyba nie w tym temacie.
Francis Lai - temat z filmu "Są dni i księżyce" (fragment od 0:35):
Nie taki noname. Twórca soundtracków do wspaniałych dokumentów Rona Fricke'a. Tam w zasadzie największą rolę obok obrazu odgrywa muzyka. Przy "Samsarze" jeszcze pracował z Lisą Gerrard.
Ach to ten, faktycznie... ok, nie taki noname, ale ta akurat płyta to takie tam... (noname'owe coś )
Radzimir przypomniał o Soderqviscie, więc jakoś mnie naszło na "Let the Right One In". Wydaje mi się, że dawno temu już zwracałem uwagę na podobieństwo między tymi kawałkami, ale chyba nie w tym temacie.
Faktycznie, jest tam podobieństwo w oczywistych fragmentach, ale... raczej bez znamion ordynarnego plagiatu.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Ach to ten, faktycznie... ok, nie taki noname, ale ta akurat płyta to takie tam... (noname'owe coś )
a myślałem, że nie będzie okazji
Ron Fricke - Chronos (1985)