Przecież to idzie miesięcznie na żarcie, papierosy, piwo, kredyty, itp.

Bo to nie przede wszystkim od woli Władimira zależy czy się pojawi na obchodach. Prezydenci powinni się nieco orientować w tych sprawach i wydaje mi się, że akurat prezydent Izraela się orientuje.
I Koper zadowolony, że jego kraj mają za nic.
A na co miałyby iść pieniądze dla niepełnosprawnych, o które walczyli w sejmie? Ich rodzice są inni jak rozumiem?
Może też gamoń jak wielu innych i się nie orientuje?Bucholc Krok pisze: ↑wt cze 25, 2019 13:27 pmBo to nie przede wszystkim od woli Władimira zależy czy się pojawi na obchodach. Prezydenci powinni się nieco orientować w tych sprawach i wydaje mi się, że akurat prezydent Izraela się orientuje.
Ja dostałem? A to ja organizuję jakieś rocznice czegoś tam i mam problem, bo ktoś by chciał, żeby ktoś inny tam był zaproszony? To ja wrzeszczę, że wstaję z kolan?Bucholc Krok pisze: ↑wt cze 25, 2019 13:27 pmI Koper zadowolony, że jego kraj mają za nic.Dostał kopa w d. z bambosza zamiast z glana i się cieszy, a nawet tłumaczy, jakie to było przyjemne.
![]()
To oznacza, że teraz każdy będzie mógł odmówić świadczenia usługi, tłumacząc się wiarą w Boga? Czy może źle interpretuję ten wyrok?Trybunał Konstytucyjny orzekł w środę, że przepis Kodeksu wykroczeń przewidujący karanie za umyślną, bez uzasadnionej przyczyny, odmowę świadczenia usług jest niekonstytucyjny. Wniosek do TK w tej sprawie wyniknął m.in. na kanwie odmowy druku plakatów LGBT z powodów religijnych. Wniosek do TK w tej sprawie w grudniu 2017 r. skierował prokurator generalny, minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro.
https://fakty.interia.pl/polska/news-zi ... gn=firefox
U nas na pewno...
Jako Polak i obywatel tego kraju. No, chyba że nie jesteś Polakiem, to przepraszam za głupie zaklasyfikowanie Cię do tej grupy narodowej.Ja dostałem?I Koper zadowolony, że jego kraj mają za nic.Dostał kopa w d. z bambosza zamiast z glana i się cieszy, a nawet tłumaczy, jakie to było przyjemne.
![]()
Akurat armia innego kraju go wyzwoliła, którego już na szczęście nie ma. Przynajmniej jeśli chodzi o geografię. Poza tym, skoro lubisz być tak dokładny w przypadku narodowości nazistów, to tutaj też mógłbyś łaskawie zwrócić uwagę, że nie tylko Rosjanie go wyzwalali. Obóz wyzwalali żołnierze 60 armii Pierwszego Frontu Ukraińskiego, gdzie dominowali Ukraińcy, więc bardziej właściwe byłoby zaproszenie prezydenta Ukrainy. Putin niech sobie świętuje "wyzwalanie" (albo w jego przypadku właściwsze będzie zakładanie) obozów NKWD.Poza tym facet wyraża nadzieję, że na obchodach będzie prezydent kraju, którego Armia de facto wyzwoliła ten obóz (czy to się komuś podoba czy nie) - po mojemu dość logiczne.
Albo Niemcom.Poza tym naprawdę to jest największy problem tego kraju?
A nie, że rządzący co rusz robią laskę Amerykanom na przykład? Albo namiestnikom watykańskim?
A po co mają szanować swój kraj, skoro szanują inne?Już nie wspomnę, że rodzimi politycy swój kraj mają za nic, to co oczekiwać, że inni mają mieć w poważaniu...![]()
No i w czym problem? Można kupować gdzie indziej. Wszystko załatwi rynek. Podobno są kluby, do których wpuszczają tylko homoseksualistów? To też nie jest ok? Jak zwykle problemy z d. wyjęte.Koper pisze: ↑śr cze 26, 2019 18:08 pmA dlaczego tylko wiarą w Boga? Każdy pretekst może być dobry. Jeśli poglądy pana Ziobro są sprzeczne z Twoimi wartościami to możesz odmówić mu sprzedaży chleba, no bo jak on tego chleba się nawpierdala, to będzie mieć siły, by swoje poglądy wcielać w życie, co będzie niezgodne z Twoim światopoglądem.![]()
No fajnie, jestem też mieszkańcem swego miasta, województwa, Unii Europejskiej - tu też chodzę na wybory... poza tym Ziemianinem, mieszkańcem Układu Słonecznego, gdzie też bym chodził na wybory, gdyby były.Bucholc Krok pisze: ↑pt cze 28, 2019 13:09 pmJako Polak i obywatel tego kraju. No, chyba że nie jesteś Polakiem, to przepraszam za głupie zaklasyfikowanie Cię do tej grupy narodowej.Jednak obywatelem jesteś, skoro np. chodzisz na wybory.
No to rzeczywiście mam mieć ból dupy, bo jakiś żydowski chuligan ambasadora opluł. Jakby w Polsce mało chuliganów nie biło/okradało/zabijało ludzi tu na miejscu... Ale jak Żyd opluje, ooo, to Bucholca krew zalewa widzę.Bucholc Krok pisze: ↑pt cze 28, 2019 13:09 pmTo tak samo jak z opluciem naszego ambasadora w Izraelu. Chociaż może to u nich taki gest grzecznościowy, wyraz najwyższego uszanowania? Nie wiem, różne są obyczaje. W końcu w niektórych krajach jeżdżą lewą stroną jezdni. Przyjmuje się to do wiadomości i stosuje będąc na miejscu.
Ale Rosja jest uznawana nie tylko przez siebie jako spadkobierca ZSRRBucholc Krok pisze: ↑pt cze 28, 2019 13:09 pmAkurat armia innego kraju go wyzwoliła, którego już na szczęście nie ma.
Nie mam nic przeciwko. Tyle, że może napisz o tym prezydentowi Izraela, bo pewnie niezorientowany.Bucholc Krok pisze: ↑pt cze 28, 2019 13:09 pmPrzynajmniej jeśli chodzi o geografię. Poza tym, skoro lubisz być tak dokładny w przypadku narodowości nazistów, to tutaj też mógłbyś łaskawie zwrócić uwagę, że nie tylko Rosjanie go wyzwalali. Obóz wyzwalali żołnierze 60 armii Pierwszego Frontu Ukraińskiego, gdzie dominowali Ukraińcy, więc bardziej właściwe byłoby zaproszenie prezydenta Ukrainy.
Wcale nie jest problemem z d... to o czym mowa, bo jeśli wszyscy zaczną sią bawić w "klauzule sumienia" i nagle na jakimś zadupiu w jedynej aptece pan farmaceuta powoławszy się na to odmówi komuś sprzedaży pilnie potrzebnych leków, to już tak wesoło nie będzie jak w przypadku drukarza, którego faktycznie można by zlać i pójść gdzie indziej. A te kluby co wpuszczają tylko homoseksualistów, to chyba tak funkcjonują z założenia, tj. ogłaszają się, że są tylko dla homo, a podejrzewam, że pan drukarz to się nie ogłaszał, że sobie wybiera co wydrukuje, a co nie, bo gdyby tak zrobił, to pewnie każdy by się dwa razy zastanowił czy z takim oszołomem współpracować.Bucholc Krok pisze: ↑pt cze 28, 2019 13:09 pmNo i w czym problem? Można kupować gdzie indziej. Wszystko załatwi rynek. Podobno są kluby, do których wpuszczają tylko homoseksualistów? To też nie jest ok? Jak zwykle problemy z d. wyjęte.Lepiej szykujcie się do wojny, która ma być jesienią.
I prawidłowo. I tegoż samego życzę nawiedzonym drukarzom.Bucholc Krok pisze: ↑pt cze 28, 2019 13:09 pmCo do rynku:
https://mambiznes.pl/wlasny-biznes/zban ... ecej-91805
Czyli generalnie masz w dupie. W takim razie nie bardzo rozumiem, po co to całe psioczenie na polityków (zwłaszcza PiS-u). Przecież to niczego nie zmienia, a tylko szkodzi własnemu zdrowiu.Koper pisze: ↑pt cze 28, 2019 17:36 pmNo fajnie, jestem też mieszkańcem swego miasta, województwa, Unii Europejskiej - tu też chodzę na wybory... poza tym Ziemianinem, mieszkańcem Układu Słonecznego, gdzie też bym chodził na wybory, gdyby były.Są też zbiory pomniejsze, rodzina, koledzy, jakieś grupki towarzyskie, grupy związane z zainteresowaniami etc. I w związku z tym co? Do którego zbioru mam się szczególnie ekscytować (oburzać, jak nam z innego zbioru coś brzydkiego powiedzą etc.), a do którego nie ?
Oczywiście. Zwłaszcza w takich przypadkach.Bucholc Krok pisze: ↑pt cze 28, 2019 13:09 pmAle Rosja jest uznawana nie tylko przez siebie jako spadkobierca ZSRR
Nie niezorientowany, tylko miś, który wie, gdzie jest miodek.Nie mam nic przeciwko. Tyle, że może napisz o tym prezydentowi Izraela, bo pewnie niezorientowany.
O których lekach mowa? Tych, które zapobiegają skutkom głupoty albo pecha? Te środki są chyba na receptę? Może powinni je mieć na stanie specjaliści od tych "chorób"?Wcale nie jest problemem z d... to o czym mowa, bo jeśli wszyscy zaczną sią bawić w "klauzule sumienia" i nagle na jakimś zadupiu w jedynej aptece pan farmaceuta powoławszy się na to odmówi komuś sprzedaży pilnie potrzebnych leków
Jak to?A te kluby co wpuszczają tylko homoseksualistów, to chyba tak funkcjonują z założenia, tj. ogłaszają się, że są tylko dla homo,
No to powiedział panom/paniom niedoszłym klientom/klientkom na miejscu. I co się stało? Pocisnęło im to na ambit? Gule im skoczyły, bo ktoś miał czelność nie uznać wyznawanej przez nich ideologii? Mógł im oddać za bilety i do nie widzenia.a podejrzewam, że pan drukarz to się nie ogłaszał, że sobie wybiera co wydrukuje, a co nie, bo gdyby tak zrobił, to pewnie każdy by się dwa razy zastanowił czy z takim oszołomem współpracować.
Wyczuwam tu brak tolerancji.I prawidłowo. I tegoż samego życzę nawiedzonym drukarzom.Bucholc Krok pisze: ↑pt cze 28, 2019 13:09 pmCo do rynku:
https://mambiznes.pl/wlasny-biznes/zban ... ecej-91805![]()
Jakby nie uchwalali niczego, co ma wpływ na moje życie to miałbym w d...Bucholc Krok pisze: Czyli generalnie masz w dupie. W takim razie nie bardzo rozumiem, po co to całe psioczenie na polityków (zwłaszcza PiS-u). Przecież to niczego nie zmienia, a tylko szkodzi własnemu zdrowiu.
To przecież każdy chce by mu wspominano tylko te cudne chwile. U nas to samo przecież.
Obojętnie jakich. Może sprzedaż kropli na katar gejowi będzie niezgodna z sumieniem co niektórych.Bucholc Krok pisze: ↑pt cze 28, 2019 13:09 pmO których lekach mowa? Tych, które zapobiegają skutkom głupoty albo pecha? Te środki są chyba na receptę? Może powinni je mieć na stanie specjaliści od tych "chorób"?
A co, nie wpuścili Cię do któregoś? Było wnieść skargę.
No to najwyraźniej nie oddał i nie wskazał drukarni zastępczej.Bucholc Krok pisze:No to powiedział panom/paniom niedoszłym klientom/klientkom na miejscu. I co się stało? Pocisnęło im to na ambit? Gule im skoczyły, bo ktoś miał czelność nie uznać wyznawanej przez nich ideologii? Mógł im oddać za bilety i do nie widzenia.
Przecież w pełni toleruję ich bankructwo.