Michał Turkowski pisze: ↑pt lip 06, 2018 15:28 pmEwentualne wydanie "Mumii" to też dobry znak, że ruszyło się wreszcie coś z projektami Universalu - i MV z La-Li jak i Feigelson i Fake z Intrady pisali o tym że ostatnie kilka lat to był spory zastój z wydaniami od Universalu, z tego też powodu wiele wydań było prawdopodobnie "na oczekiwaniu" i może wreszcie zaczną stopniowo się pojawiać jak np. długo już spóźniony "Conan the Destroyer".
Choć osobiście ja bardziej czekam na "Dark Crystal" Trevora Jonesa, też z wytwórni Universal.
Gdy zapytałem o ten score na forum FSM, MV odpisał mi że "to nie od nas", więc pewnie wyda to Intrada. Byłoby fajnie, choć to też bardzo ciężki score w wersji kompletnej - ale jak dodadzą do wydania albumowy program, zawierający 13 utworów składających się na pasjonujące, 40 minutowe słuchowisko - będzie super.
Conan the Destroyer to fajny score i na pewno w wersji kompletnej byłby jeszcze lepszy, jednak jeśli posiadasz album Dark Crystal i mówisz, że może się go ciężko słuchać w kompletnej wersji to tak naprawdę NIE czekasz na niego. Można wywnioskować, że czekasz na zremasterowany 40-minutowy album Dark Crystal, a nie complete score, a to różnica i trochę dziwny tok myślenia, bo kto kupuje 2CD głównie dla drugiego krążka z albumem? Chyba tylko dla dźwięku, a to tylko topienie kasy i bezsens moim zdaniem.