Danny Elfman - Justice League (2017)
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Re: Danny Elfman - Justice League (2017)
Przybyło kolejnych kilka odsłuchów i taka refleksja, że w sumie dobrze się stało z tym zastąpieniem kompozytora. Bo czy spodziewalibyście się po Tomie pomysłów jakie pokazano tu pokazano? Na przykład z tym uroczo magicznym motywem Flasha, raczej nikt nie spodziewałby się fletów, obojów i klarnetów po Tomie.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Ja tam się zastanawiam, jak wygląda sam film?
Z jednej strony producent mówi, że wkład Whedona to 15-20%, co nie napawa optymizmem, bo 80% to Snyder
Z drugiej strony, ponoć Whedon wyciął aż połowę filmu, co może skutkować błędami, nieścisłościami i nielogiczną fabułą, jak w "BvS".
Z jednej strony producent mówi, że wkład Whedona to 15-20%, co nie napawa optymizmem, bo 80% to Snyder

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Wersja rozszerzona już problemu ze spójnością i nieścisłościami nie miała, wiadomo nie było to 100% logiki w logice, lecz te dodatkowe sceny dodawały trochę więcej tropów do całej układanki.lis23 pisze: Ja tam się zastanawiam, jak wygląda sam film?
Z jednej strony producent mówi, że wkład Whedona to 15-20%, co nie napawa optymizmem, bo 80% to SnyderZ drugiej strony, ponoć Whedon wyciął aż połowę filmu, co może skutkować błędami, nieścisłościami i nielogiczną fabułą, jak w "BvS".
- lis23
Ale nie sprawiły, że film stał się lepszy, niestety.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

BvS lepsza jest wersja kinowa. Dlaczego? Bo Ultimate rozszerza w zasadzie tylko nudne wątki, które i tak mam gdzieś, akcji której było mało co jest więc w stosunku do czasu trwania jeszcze mniej, a film nudzi o pół godziny dłużej.
Własnie sobie strzeliłem powtórke MoS i BvS przed seansem JL i muzyka Elfmana tym bardziej zyskuje w porównaniu z muzyką Zimmera/JunkieXL w tych filmach. Poza jednymn tematem z MoS i theme WW z BvS (no i jeszcze kawałkiem ze wstępu) tam zwyczajnie nie ma czego słuchać. To juz score do Wonder Woman wydaje się dużo przyjemniejszy choć to znowu kalka z kalki kalki.
Własnie sobie strzeliłem powtórke MoS i BvS przed seansem JL i muzyka Elfmana tym bardziej zyskuje w porównaniu z muzyką Zimmera/JunkieXL w tych filmach. Poza jednymn tematem z MoS i theme WW z BvS (no i jeszcze kawałkiem ze wstępu) tam zwyczajnie nie ma czego słuchać. To juz score do Wonder Woman wydaje się dużo przyjemniejszy choć to znowu kalka z kalki kalki.
- lis23
Są już recki, także polskie i nie jest dobrze. U nas jest jedna recenzja na 6/10.
Ponoć, scenariusz i fabuła, nie istnieją, czarny charakter jest, CGI wali po oczach jakością sprzed ośmiu lat i wyraźnie widać to, co zrobił Snyder, a co zrobił Whedon.
Na plus są postaci i relacje pomiędzy nimi oraz - na reszcie,
Dałem spoilery, bo, wiecie
Ponoć, scenariusz i fabuła, nie istnieją, czarny charakter jest
Spoiler:
Na plus są postaci i relacje pomiędzy nimi oraz - na reszcie,
Spoiler:

Dałem spoilery, bo, wiecie

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

RT da recki dopiero 17, no ale od czego jest meta, a tam na razie 51.
Narzekano na czarne charaktery Marvela, ale to co robi w tym kierunku DC to jest dopiero jakaś porażka, Enchantress w SS, Ares w WW, Doomsday w Bvs, albo to jak ukazano Luthora i Jokera, a ten Steppenwolf jest ponoć najgorszy.
Narzekano na czarne charaktery Marvela, ale to co robi w tym kierunku DC to jest dopiero jakaś porażka, Enchantress w SS, Ares w WW, Doomsday w Bvs, albo to jak ukazano Luthora i Jokera, a ten Steppenwolf jest ponoć najgorszy.
- lis23
W ogóle, jak film o Supermanie i Batmanie może mieć tak koszmarne CGI?
Pamiętam, jak nabijano się, że u Marvela będą "gadający szop i drzewo", ale jak oni wyglądają? A co mamy u DC? Doomsdeya, Aresta i tego Steppenwolfa.
Tak sobie myślę, że to trochę chichot historii, bo Snyder miał już doświadczenie w tworzeniu superprodukcji, nakręcił niezłe '300" i bardzo dobrych "Strażników", którzy też należą do DC, ale tutaj mu już nie wyszło za pierwszym razem, a co dopiero za trzecim.
Przy nim, james Gunn to człowiek-porażka: zero sukcesów na koncie i skrypt do czegoś, co ciężko filmem w ogóle nazwać (obie części "Scooby Doo") i ... udało się. Tej klasy reżyser też mógł pójść w kicz i tandetę, a tymczasem podszedł do tematu profesjonalnie i od strony technicznej, jego oba filmy to najwyższa półka.
Tym bardziej dziwi mnie podejście DC/Warnera, gdyż zawsze uważałem, że Warner kręci bardzo ... hmmm ... bardzo dobre technicznie filmy, takie trochę eleganckie.
Pamiętam, jak nabijano się, że u Marvela będą "gadający szop i drzewo", ale jak oni wyglądają? A co mamy u DC? Doomsdeya, Aresta i tego Steppenwolfa.
Tak sobie myślę, że to trochę chichot historii, bo Snyder miał już doświadczenie w tworzeniu superprodukcji, nakręcił niezłe '300" i bardzo dobrych "Strażników", którzy też należą do DC, ale tutaj mu już nie wyszło za pierwszym razem, a co dopiero za trzecim.
Przy nim, james Gunn to człowiek-porażka: zero sukcesów na koncie i skrypt do czegoś, co ciężko filmem w ogóle nazwać (obie części "Scooby Doo") i ... udało się. Tej klasy reżyser też mógł pójść w kicz i tandetę, a tymczasem podszedł do tematu profesjonalnie i od strony technicznej, jego oba filmy to najwyższa półka.
Tym bardziej dziwi mnie podejście DC/Warnera, gdyż zawsze uważałem, że Warner kręci bardzo ... hmmm ... bardzo dobre technicznie filmy, takie trochę eleganckie.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Widziałem gdzieś w necie nagraną z kina scenę , od strony wizualnej to jest śmiech na sali, przypomina trochę finał X-Men Apocalypse. No i podobno w filmie bardzo walą po oczach usuwane cyfrowo wąsy
Idę w niedzielę, zobaczymy.
Spoiler:

Idę w niedzielę, zobaczymy.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Dlatego zamiast brać jakieś bieda-songi mogli się na soundtracku wpasować tematycznie pod "wons" Cavilla 
youtu.be/5UO11CHPmOk

youtu.be/5UO11CHPmOk

Po paru przesłuchaniach, za wiele się w mojej opinii nie zmieniło, Much Ado About Nothing
Licha oryginalność i tematyka i jak takie prace wymieniane są wśród najlepszych w tym roku, to chyba coś z tym 2017 musi być nie tak. Rozumiem, jest potężna symfonika i chóry, ale takie gromkie "The Story Of Steppenwolf" czy " Aquaman In Atlantis" to jak dla mnie typowy przerost formy nad treścią, nic interesującego w tych trackach nie ma, no może poza tym, że muza napierdala po głośnikach, aż głowa pęka, podobnie z wieloma innymi trackami, szczególnie tymi najkrótszymi, które są po prostu puste i tak krytykowany "Hero’s Theme" jawi się to jako jeden z najlepszych utworów, choć Anti-Hero’s Theme będzie tu lepsze. Na szczęście nie zawiodłem się pełnymi "The Tunnel Fight" i "Final Battle", najlepszy action score w tym roku wyciągający tą pracę na 3.5. Lepsze od BvS, z wieloma dziwnymi wyborami, ale ogólnie Elfman miał wiele lepszych komiksowych scorów i już lepiej sobie zapuścić oryginalnego Batmana. Teraz tylko czekać jakiego łupnia da w obrazie.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I to boli zważywszy jak ciekawą paletę villainów DC ma :/ Ale ogólnie coś ostatnio badguya kuleją w filmach.Mystery pisze: ↑śr lis 15, 2017 17:45 pmRT da recki dopiero 17, no ale od czego jest meta, a tam na razie 51.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
kupa jak zwykle - zaledwie 43 % na RT
lepiej od SC, gorzej niż MoS, no ale już po trailerze można było dostać raka...

#FUCKVINYL
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Jak na film, który kosztował 300 mln $ + marketing, to niezła wtopa. Ciekawe czy się zwróci... 

druga część świata wstała, recki z drugiej półkuli spłynęły i wynik leci w dół - już ledwo 40% na RT, czyli do rana będzie już poniżej 40 

#FUCKVINYL