Hans Zimmer
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: Hans Zimmer
Zdajesz sobie sprawę, dlaczego tak zrobił, prawda?
Wysłane z mojego LG-K220 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-K220 przy użyciu Tapatalka
to wyciąganie na każdym kroku szczególnie przy Hansie, ale nie tylko bo przy innych nazwiskach też, że z kogoś odgapił jest tak słabe... Hornera to po dupie całowali za każdym razem i nikt się nie zająknął o jego perfidnych zżynach z klasyki w kolejnych scorach, które bezczelnie przepisywał w całości, i jedyne co czasem ktoś wyciągnął to jego własny 4-nutowiec... A teraz jak nie żyje to już w ogóle święty.
#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Nie, no rzeczywiście, nikt nigdy nie wyciągał Hornerowi kopii z klasyki. Nigdy, żaden recenzent...
...chyba na soundtracks.pl

...chyba na soundtracks.pl

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
EPIC fail Kopra
uderz w stół... wasza recka Willowa made by Ten Sam Co Wyżej Tomek - http://filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=649 - "muzyka bardzo oryginalna"
i wspomnienie o jednej zżynie zaledwie
- a tam było z 10 utworów klasyki różnych znanych twórców żywcem przepisanych! mam wklejać kolejne wasze przykłady gdzie brak jest zająknięcia o żywcem kopiowanych utworach przez Hornera, z których nikt go nie rozliczał?
Bo taki był trend u wszystkich zawsze - zająkiwano się o 4-nutowcu i raz na ruski rok sporadycznie o jakiejś żżynie, a za to od zawsze jest trend hipokryzji by ludzi takich jak Hans, Brian Tyler, Silvestri, najlepsi z MV/RCP, czy generalnie tych bardziej hejtowanych nazwisk, rozliczać z każdej sekundy.

#FUCKVINYL
Pamiętam tę listę. Co najmniej połowa przykładów była wzięta zupełnie z czapy.Adam pisze: ↑ndz sie 06, 2017 10:59 amEPIC fail Koprauderz w stół... wasza recka Willowa made by Ten Sam Co Wyżej Tomek - http://filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=649 - "muzyka bardzo oryginalna"
i wspomnienie o jednej zżynie zaledwie
- a tam było z 10 utworów klasyki różnych znanych twórców żywcem przepisanych!
Swoją drogą, wytykanie przez Adama zrzynania klasyki, której w ogóle nie słucha (tak jak i zapewne nie zna owych przykładów, aby móc zweryfikować ich trafność), jest dość zabawne.

Z tą oryginalnością "Willowa" to natomiast faktycznie przesada, natomiast generalnei Hornerowi przecież co rusz jest wytykane zrzynanie/inspiracje klasykami.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
mi nigdy nie przeszkadzało zżynanie jeśli muza mi się podobała na płycie, wiadomo że czasem można się było pośmiać, ale nie rzutowało to na oceny.. a wytykanie hejterskie każdej sekundy wśród wielu popularnych dla hejterów nazwisk jest plagą niestety i faktem.
#FUCKVINYL
Niemniej Horner jednym z pierwszych kompozytorów, którzy przychodzą na myśl we wszelakich dyskusjach o zrzynach i autoplagiatach, więc tekst...
... jest też z czapy.Adam pisze: Bo taki był trend u wszystkich zawsze - zająkiwano się o 4-nutowcu i raz na ruski rok sporadycznie o jakiejś żżynie, a za to od zawsze jest trend hipokryzji by ludzi takich jak Hans, Brian Tyler, Silvestri, najlepsi z MV/RCP, czy generalnie tych bardziej hejtowanych nazwisk, rozliczać z każdej sekundy.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
nie, bo to o czym piszesz to owszem fakt, ale w 99% zawsze dotyczył tylko 4-nutowca i tego ze kopiował swoje poprzednie prace, a nie innych.
#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A to moja recenzja? Poza tym oryginalność jest na 3, a oryginalność w filmówce nie jest równoznaczna oryginalnością w muzyce per se, bo chodzi też o oryginalność w kontekście filmu.Adam pisze: ↑ndz sie 06, 2017 10:59 amEPIC fail Koprauderz w stół... wasza recka Willowa made by Ten Sam Co Wyżej Tomek - http://filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=649
Pierdolisz o Hornerze, jakby nikt nigdy mu zżynek nie zarzucał, a akurat w kontekście braku oryginalności pierwsze nazwisko jakie każdemu recenzentowi przychodzi do głowy, to właśnie Horner.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
Zżynać to można zboże, z klasyki za to można zrzynać, piszcie po polsku 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Masz słuszność, mój błąd. 
Ale ch.. tam, nie chce mi się posta edytować.

Ale ch.. tam, nie chce mi się posta edytować.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Ważniejsze pytanie: wiecie dlaczego w ogóle Hans tego Orffa tam przepisał/przerobił? Czy to już Tomkowi np. umknęło?
Paweł czekam(y) na wyjaśnienia tych powodów zapożyczenia przez Hansa tego utworu Orffa. Mój post nie miał na celu dopiec Hansowi, jedynie chciałem kolegę galljaronima wyprowadzić z błędu, że to Zimmer taki fajowy temacik wymyślił
Ja sam nie byłem tego świadom, dopóki nie obejrzałem "Badlands". Tak więc nie bierz tego tak osobiście