Alexandre Desplat

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: Alexandre Desplat

#2041 Post autor: hp_gof » śr wrz 21, 2016 07:47 am

Myślę że Olo musiał być zatrudniony przy Valerianie już jakiś czas temu, nie wierzę, że Besson chciał go tak tylko pocieszyć, podpisując z nim umowę kilka dni po rezygnacji z SW ;) Luc wykorzystał tę okazję do ogłoszenia niusa. Teraz całe Hollywood mówi o Olku, przy okazji promując jego film :P Wiesz, skoro ten film jest jedną z najdroższych francuskich produkcji filmowych (z tego co czytałem), to logiczne, że zatrudnili kompozytora z najwyższej ligi ;) A jeśli film się uda i osiągnie kasowy sukces, to tym lepiej dla Desplata za przewidywalność ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2042 Post autor: Wawrzyniec » śr wrz 21, 2016 13:34 pm

Wiadomo najdroższy francuski film, to i najsłynniejszy aktualnie francuski kompozytor, prestiż itd. Tyle, że najwyżej Adam mnie poprawi o ile się mylę, Besson z Serrą, to chyba nieprzerwanie od 1981 roku pracowali. A ten film zapowiada się jak "Piąty Element 2.0", to tym bardziej Serra wydawał się oczywistą oczywistością.

Ja mam swoją teorię, że to mogło wyglądać tak:
A.D. - Alexandre Desplat
L.B. - Luc Besson

Alexandre Desplat krząta się po swoim eleganckim mieszkaniu. Widać, że jest zdenerwowany
A.D. : Jak oni mogli mnie zwolnić?! Jak mogli pogardzić moją muzyką?! Mam Oscara, pokonałem samego Hansa Zimmera, a teraz coś takiego. Ech, trzeba było brać tego "Passengers" z JLaw, a teraz Thomas Newman ma swój kosmiczny film. Putain de bordel de merde! :x Zaraz, zaraz, a może koncentruję się na złym kontynencie. Le hmmm (myśli). Le eureka :!:

Dzowni

L.B. : Allo Allo tu Luc Besson.

A.D. Allo Allo tu Alexandre Desplat.

L.B. : O allo Alexandre, co tam u ciebie?

A.D. : Słuchaj Luc, czy ty nie zajmujesz się teraz jakimś space-operowym kosmicznym czymś-tam?

L.B. : Tak, tak właśnie zajmuję się postprodukcją Valeriana. A co jesteś fanem? Jakby co to mogę Ciebie potem zaprosić na premierę. I oczywiście twoje seksowne córki też mogą przyjść.

A.D. : Podobno chodzą głosy, że sam George Lucas znał komiksy z Valerianem i inspirował się nimi przy tworzeniu Gwiezdnych wojen?

L.B. : Do czego zmierzasz?

A.D. : A co powiesz na to, żebym ci skomponował muzykę do twego filmu?

L.B. : Yyyy... To bardzo miłe, ale ja w sumie myślałem, że tradycyjnie Eric skomponuje mi muzykę. On zawsze to robił, jesteśmy teamem i nawet dzisiaj mamy iść do restauracji świętować naszą przyjaźń i dobrą współpracę.

A.D. : Jesteś tego pewny? Mogę skomponować Ci niezwykłą muzykę i nie zapominaj, że mam Oscara i zdobyłem go pokonując samego Hansa Zimmera!

L.B. : Wiem, wiem...

A.D. : Luc, mnie się nie odmawia.

L.B. : A czy przypadkiem Disney tobie nie odmówił?

Niezręczna cisza

A.D. : Zatrudnisz mnie jako kompozytora.

L.B. : Ty wiesz Alexandre, że nie jesteś Jedi?

A.D. : Jak wiesz, mam sporą grupę zagorzałych fanów i psychofanek. Zatrudnisz i mnie i tylko ze względu na moje nazwisko pognają oni/one do kina. A chyba chcesz zarobić i nie skończyć jak Wachowscy z "Jupiter Ascending".

L.B. : No dobra, masz tę robotę.

A.D. : Luc, nie pożałujesz tej decyzji. Do usłyszenia.

Odkłada słuchawkę

A.D. : Teraz pokażę tej głupiej myszy, jak wielki popełniła błąd. Skomponuję taką muzykę do space opery jakiej jeszcze świat nie widział! Le Buahahahahaha! :twisted:

Moim zdaniem, mniej więcej tak to mogło wyglądać. :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#2043 Post autor: hp_gof » śr wrz 21, 2016 14:14 pm

Wawrzek, masz ode mnie prywatnego Oscara za ten scenariusz :mrgreen:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2044 Post autor: Koper » śr wrz 21, 2016 17:34 pm

Wawrzyniec pisze:To jest akurat adaptacja dość fajnych i MEGA francuskich komiksów. Zresztą sam ich rysownik pomagał Bessonowi przy "Piątym Elemencie".
Ach, to chodzi o TEGO Valeriana??
http://images70.fotosik.pl/321/42c45dbadffd15d5med.jpg
Ale przecież to byli dorośli agenci a nie żadne nastolatki w kosmosie

Zresztą od czasów Piatego Elementu reżyserska forma Bessona stoczyła się w dół po równi pochyłej gorzej jak u Spielberga :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2045 Post autor: Wawrzyniec » czw wrz 22, 2016 01:50 am

O już bez przesady z tą definicją co czyni kogo dorosłego. W komiksie to też na ponad 40tkę mi nie wyglądali. Jak dla mnie to może być.

Obrazek

I WOW :shock: Jest to chyba od dłuższego czasu, czy od czasu Harry'ego Pottera projekt Desplata na który naprawdę będę czekał. Gdyż wątpię, aby u Bessona i z tym co otrzyma będzie mógł sobie pozwolić na odstawienie drugiej "Godzilli".

hp_gof

#2046 Post autor: hp_gof » czw wrz 22, 2016 07:12 am

Ja tam jestem ciekaw czy będzie piosenka Rihanny, skoro już zagrała w filmie ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2047 Post autor: Wawrzyniec » czw wrz 22, 2016 19:32 pm

Wiesz to nie jest nowość, że u Bessona gra piosenkarz/piosenkarka. Zresztą Herbie Hancock też ma się pojawiać w tym filmie.
Chociaż nie ukrywam, że piosenka Rihanny w kolaboracji z Alexandre Desplatem:

Plum plum plum plum plum plum
He said me haffi
He see me do mi
Clean clean clean clean clean
And so me put in

Czy też:

When the sun shines, we'll shine together
Told you I'd be here forever
Said I'll always be a friend
Took an oath I'ma stick it out 'til the end
Now that it's raining more than ever
Know that we'll still have each other
You can stand under my umbrella
You can stand under my umbrella
(Ella ella plum plum plum)
Under my umbrella
Under my umbrella
Under my umbrella
(Ella ella plum plum plum plum plum)

:P

Albo Desplat skomponuje dla Rihanny jakiś walczyk pt. "Bitch Better Have My Waltz" :wink:

Rety ten angaż tak nie robi sensu, że naprawdę to chyba jedna z bardziej wyczekiwanych przeze mnie ścieżek dźwiękowych. :D

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2048 Post autor: Koper » czw wrz 22, 2016 20:30 pm

Wawrzyniec pisze:O już bez przesady z tą definicją co czyni kogo dorosłego. W komiksie to też na ponad 40tkę mi nie wyglądali. Jak dla mnie to może być.
Żadne z nich nie ma 1/10 charyzmy i uroku komiksowych pierwowzorów, sorry. Dziewczyna jeszcze ujdzie, ale ten łepek to totalnie nie pasuje. Równie dobrze mógłby tu grać Elijah Wood. :|
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2049 Post autor: Wawrzyniec » czw wrz 22, 2016 23:35 pm

Tu masz lepsze zdjęcie:

Obrazek

Plus ten chłopak potrafi grać. On np. zagrał w tym filmie, jak mu to było "Chronicle" z tymi dzieciakami i ich super siłami.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2050 Post autor: Koper » czw wrz 22, 2016 23:43 pm

Meryl streep też potrafi, ale nie chciałbym jej tu widzieć. :P

On zbyt wymoczkowaty, ona za mało przyjazna z twarzy. I u niej to nawet kolor włosów się nie zgadza... :|

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2051 Post autor: Adam » pt wrz 23, 2016 07:31 am

mhm zajebisty będzie film gdzie w głównej roli uroda pustacza wprost z wybiegu aniołków sekretu wiktorii... brakuje tylko Ruhanny na 2 planie.. za chwile w hollywood dla reklamy będą Bibera brać do głównych ról bo przecież wszyscy tacy zajebiści, aktorzy i aktorki z prawdziwego zdarzenia są niepotrzebni :roll: zresztą to jest Besson, czy on zrobił jakiś dobry film w ostatnich latach? :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#2052 Post autor: Ghostek » pt wrz 23, 2016 08:48 am

Uj z filmem. Ważne by score przyprawiał o szczenopad... Jak w przypadku Jupitera ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#2053 Post autor: Mystery » pt wrz 23, 2016 11:13 am

Tak jak Carter jest to spóźniony projekt, tak jak Jupiter obsada źle dobrana i z twórcami na stołku reżyserskim, którzy powszechnie są uważani za skończonych, także poza warstwą wizualną, scenografia, kostiumy, efekty, które w Carterze i Jupiterze błyszczały, na jakąś specjalną jakość filmu nie ma co liczyć i tak jak napisał Tomek, dla nas będzie najważniejsze, żeby przynajmniej muza była na poziomie tamtych finansowych wtop.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2054 Post autor: Wawrzyniec » pt wrz 23, 2016 12:18 pm

Adam pisze:mhm zajebisty będzie film gdzie w głównej roli uroda pustacza wprost z wybiegu aniołków sekretu wiktorii... brakuje tylko Ruhanny na 2 planie..
No właśnie nie brakuje, gdyż jest. :P Plus zresztą piszesz tak jakby to była jakaś nowość u Bessona. A Mila Jovovich w "Piątym Elemencie" to też się przecież ze szkoły aktorskiej nie wzięła. On zawsze tak korzystał, plus może właśnie w tym jest próba, aby ten film nie okazał się klapą. Tym bardziej, że "Jupiter Ascending" był złym filmem, a "John Carter" był po prostu nudny. Ja tutaj jednak w Bessona wierzę, tym bardziej, że podobno ludzie na Comic Conie reagowali bardzo entuzjastycznie na to co zobaczyli.

Już nie wspominając o muzyce jaką Desplat skomponuje. Ciekawy czy będzie Desplat funky, czy może bardziej rockowy, ciekawy jaki beat zapoda? :P Serio, on mi tak tutaj nie pasuje, że wprost niepotrzebnie się na ten score napalam. :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2055 Post autor: Wawrzyniec » śr wrz 28, 2016 23:31 pm

P.S. hp_gof Dwoja stopka, taka długa. ;)

ODPOWIEDZ