Czy ja wiem czy taki mało odkrywczy? Mówi o wielu fajnych rzeczach związanych z zawodem, z branżą. Sam Kaya Savas stwierdził, że wywiad był "enlighting" (ok, może to próba słodzenia trochę

. Jest mowa o kulisach pracy z Tomem Fordem, o pierwszym projekcie dla HBO, o Madonnie, o Metropolis jako teście wg którego miał się sam sprawdzić siebie, czy jest w stanie napisać tak dużą ilość muzyki, o specyfice pracy przy Penny Dreadful, wreszcie o Escape From Tommorow. Wg mnie wywiad ciekawszy niż z Silvestrim - Alan był bardzo dostępny i żartujący, ale jego odpowiedzi były niezwykle bezpieczne, że tak to ujmę. Mi podobał się moment, kiedy pytany jest bodajże o przyszłość branży i prowadzący mówi, że wszyscy chcą "faster, faster, cheaper, cheaper" a Abel na to, że jest to właśnie problem, bo on preferuje "slower, slower, bigger, bigger"
Język - nie macie się czego czepić?

Wiadomo, że akcent zawsze będzie, ale i tak jest wg mnie dobrze i widać, że nad nim pracuje, bo stara się mówić z takim zabarwieniem amerykańskim. Abel mówi wyważenie, jego zdania są przemyślane a słownictwo nie takie ubogie, ok, czasami widać, że może "szuka" słowa, ale to jest chyba normalne.