Ciekawa lista Mefisto, przy czym dalej twierdzę, że wypisywanie takich "kompozytorów" jak Bates czy Djawadi nie ma sensu, gdyż nie są oni doceniani, a więc jak mogą być przeceniani?
- Don Davis
Dla mnie to doceniony kompozytor
Właśnie o to chodzi, że nie jest. Niby jak ma wyglądać jego docenienie? Za Trylogię Matrixa nie dostał żadnej znaczącej nagrody, nawet nominacji, BA! nawet do Saturnów go nie nominowali

Większość z jego świetnych soundtracków jest to słabych, jak nie fatalnych filmów klasy D.
Mamy rok 2003, Davis ukończył w wielkim stylu Matrixa. Trzy score'y jeden lepszy od drugiego i co? Do jakich filmów komponuje muzykę? "The Marine" "The Inch Hero", "The Good Life" itd. Może się nie znam na filmach, ale te tytuły mi nic nie mówią

Gdzie wielkie projekty?
Dla mnie ten kompozytor jest więcej niż niedoceniony, zwłaszcza jak się przesłucha jego dyskografię
- Santaolalla
O tak Mefisto, to jest rzeczywiście jeden z najbardziej przecenionych kompozytorów muzyki filmowej na świecie i w historii
Absolutnie się zgadzam i podpisuję obydwoma rękoma i jak i stopami.
- Marianelli
Chciałem go uwzględnić, ale trochę się bałem jaka będzie reakcja. I w sumie sam nie wiem czy pisać tę moją listę "przecenionych", gdyż sam nie wiem na ile oni są przecenieni, a na ile nie