NAGRODY BRANŻOWE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
-
Templar
Re: NAGRODY BRANŻOWE
No i jest już trzeci Glob dla Leo. Do trzech razy sztuka, to może tym razem też i Akademia go doceni 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
OK, The Revanent zdominował nagrody i chyba dobrze się stało, a teraz idę się na 3 godziny przespać. Dobranoc i do usłyszenia 
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Mr Robot to największe serialowe zaskoczenie i debiut 2015 roku. Scenariusz i pomysł na serial miażdzą dupę. Nie pamiętam kiedy obejrzałem cały sezon w jeden wolny dzień. Do tego szokujące i zaskakujące cliffhangery.Wawrzyniec pisze:Trochę zabrzmiało mi jak Fight Club. A i widzę, że Adam temat z muzyką założył. Może obadam.
NO CD = NO SALE
nie wiem za co ten glob dla Ennia przy takim zestawieniu
co do nagrody za song - serce się cieszy, ale rozum mówi, że lepsze były z Furious 7 i Gouldingowej.
NO CD = NO SALE
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Cóż, sam nie wiem, czy iść na ten film do kina. Według wielu opinii film jest nudny jak flaki z olejem, a Di Caprio tylko jęczy, czołga się i sapie ...Wawrzyniec pisze:OK, The Revanent zdominował nagrody i chyba dobrze się stało, a teraz idę się na 3 godziny przespać. Dobranoc i do usłyszenia
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Jeżeli się okaże, że SW dostanie kilka nominacji w kluczowych dziedzinach, to może troszkę pomóc w znalezieniu dodatkowej widowni, by przynajmniej Titanica strącić z 2-giego miejsca box office 
A co do Globu dla Ennia... Taka laurka dla Maestro bardziej za udział w filmie Tarantino i całokształt twórczości aniżeli za samą muzykę.
A co do Globu dla Ennia... Taka laurka dla Maestro bardziej za udział w filmie Tarantino i całokształt twórczości aniżeli za samą muzykę.

Udana gala i zwycięzcy którzy mogą się podobać, dobra przemowa Tarantino po wygranej Ennio 
Wszystkiego jeszcze nie widziałem, toteż ciężko się wypowiadać, ale do Oscarów się to zmieni. Brawo dla Leo i Zjawy, ciekawie widzieć statuetki dla Stallone'a i Gagi, w sumie zasłużone, bo nikogo tam wielkiego z Globa nie okradli. Cieszy Glob na odchodne dla Hamma, szkoda trochę Fargo 2.
Co do Robota to ten mnie nieco rozczarował, w 2015 było kilka lepszych seriali, ale z tego grona nominowanych był to raczej faworyt do wygrania i jego wygraną przyjąłem ze spokojem, mimo wszystko jednak ciekawie zrealizowana nowa produkcja.
No to teraz czekamy na czwartek
Wszystkiego jeszcze nie widziałem, toteż ciężko się wypowiadać, ale do Oscarów się to zmieni. Brawo dla Leo i Zjawy, ciekawie widzieć statuetki dla Stallone'a i Gagi, w sumie zasłużone, bo nikogo tam wielkiego z Globa nie okradli. Cieszy Glob na odchodne dla Hamma, szkoda trochę Fargo 2.
Co do Robota to ten mnie nieco rozczarował, w 2015 było kilka lepszych seriali, ale z tego grona nominowanych był to raczej faworyt do wygrania i jego wygraną przyjąłem ze spokojem, mimo wszystko jednak ciekawie zrealizowana nowa produkcja.
No to teraz czekamy na czwartek
20th Satellite Awards Nominations
Original Score
Thomas Newman, Spectre
Michael Giacchino, Inside Out
Howard Shore, Spotlight
Harry Gregson-Williams, The Martian
Carter Burwell, Carol
Alexander Desplat, The Danish Girl
Original Song
“Writing’s On The Wall”, Spectre
“Till It Happens To You”, The Hunting Ground
“See You Again”, Furious 7
“One Kind Of Love”, Love & Mercy
“Love Me Like You Do”, Fifty Shades of Grey
“Cold One”, Ricki and the Flash
Original Score
Thomas Newman, Spectre
Michael Giacchino, Inside Out
Howard Shore, Spotlight
Harry Gregson-Williams, The Martian
Carter Burwell, Carol
Alexander Desplat, The Danish Girl
Original Song
“Writing’s On The Wall”, Spectre
“Till It Happens To You”, The Hunting Ground
“See You Again”, Furious 7
“One Kind Of Love”, Love & Mercy
“Love Me Like You Do”, Fifty Shades of Grey
“Cold One”, Ricki and the Flash
-
hp_gof
No dobra, miśki, przyjmujemy zakłady
Aczkolwiek jest trudno, bo nie wiadomo co członkom Academy's Music Branch do głowy strzeli 
Ja obstawiam:
Bridge of Spies - Thomas Newman
Carol - Carter Burwell
The Danish Girl - Alexandre Desplat
The Hateful Eight - Ennio Morricone
Star Wars. The Force Awakens - John Williams
Dodatkowo nie zaskoczyłyby mnie tytuły takie jak:
Inside Out - Michael Giacchino
Mad Max. Fury Road - Tom Holkenborg
Sicario - Jóhann Jóhannsson
Spotlight - Howard Shore
Steve Jobs - Daniel Pemberton
(kolejność każdej z dwóch list alfabetyczna, więc przypadkowa; jak widać chętnych jest dwa razy więcej niż miejsc, będzie jatka!)
Ja obstawiam:
Bridge of Spies - Thomas Newman
Carol - Carter Burwell
Dodatkowo nie zaskoczyłyby mnie tytuły takie jak:
Inside Out - Michael Giacchino
Mad Max. Fury Road - Tom Holkenborg
Sicario - Jóhann Jóhannsson
Spotlight - Howard Shore
Steve Jobs - Daniel Pemberton
(kolejność każdej z dwóch list alfabetyczna, więc przypadkowa; jak widać chętnych jest dwa razy więcej niż miejsc, będzie jatka!)
Nominacje na żywo tu:
https://www.youtube.com/watch?v=DW4LtP33M2E
Jak zawsze będzie można liczyć na jakąś niespodziankę i jak już, to najprawdopodobniej będzie to jakiś tytuł z drugiej listy + "The Martian", choć jeśli chodzi o prawdziwe niespodzianki to jak rok temu był "Mr. Turner, to dlaczego nie "Room", "Big Short" czy "Brooklyn"? Jeszcze nieco ponad 2h i się dowiemy
https://www.youtube.com/watch?v=DW4LtP33M2E
Najbardziej poprawna politycznie lista i zarazem najbardziej prawdopodobna, najlepiej wpisująca się w myślenie Akademii, choć oparta głównie o siłę nazwiska kompozytora, a nie siłę samego filmu.Bridge of Spies - Thomas Newman
Carol - Carter Burwell
Jak zawsze będzie można liczyć na jakąś niespodziankę i jak już, to najprawdopodobniej będzie to jakiś tytuł z drugiej listy + "The Martian", choć jeśli chodzi o prawdziwe niespodzianki to jak rok temu był "Mr. Turner, to dlaczego nie "Room", "Big Short" czy "Brooklyn"? Jeszcze nieco ponad 2h i się dowiemy
I to by była niespodzianka, na fali warstwy technicznej, kostiumy, scenografia, muzyka, też mogła by być wyróżniona, choć w tym roku, gdzie mamy kumulację ulubieńców Akademii będzie ciężko.Szczypior pisze:Ja bym się też nie zdziwił jakby Doyle'a nominowali.
Ja obstawiam, że zleją TFA.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.