Jak rzyć, panie premierze?
Re: Jak rzyć, panie premierze?
Ciekawe, bo jak patrzę na PO i Nowoczesną, to raczej oni uważają, że wiedzą lepiej co jest dla nas dobre
W końcu to oni przejebali wybory, a zachowują się tak jakby to im się ta władza należała i jeszcze ten ból dupy osób z tego żałosnego Komitetu Obrony Demokracji, że nikt nie chce przychodzić na ich protesty
W tej ich grupie na FB są już osoby co gardzą całym narodem za to, że nie chce PiSu obalić xD

- Wojteł
- John Williams
No mnie też rozwala jaki nagle z Petru szeryf na straży demokracji
Widać kapnął się, że w trabieniu o kaczofaszyźmie znajdzie wiecej zwolenników i będzie bardziej trendi niż gadając o gospodarce, bo ten pierwszy temat jest bardziej na topie 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Przekręty prawne zawsze trzeba wytykać, a o gospodarce na razie nie ma co mówić, bo Morawiecki wydaje się być rozsądnym gościem, więc żadnych bzdurnych ustaw w tym kierunku jeszcze nie przepchnęli.Wojtek pisze:w trabieniu o kaczofaszyźmie znajdzie wiecej zwolenników i będzie bardziej trendi niż gadając o gospodarce
A, tak swoją drogą, to Wy też jesteście za brzozą i węglem?

No tak, za trudne pytanieWojtek pisze:Za węglem brzozowym

Szkoda, że tak głośno nie krzyczeli jak te przekręty w sprawie TK robiło PO, wtedy to wszyscy robili oszołomów z PiSu i Dudy, co zabraniają Platformie rządzić.Althazan pisze:Przekręty prawne zawsze trzeba wytykać
- Wojteł
- John Williams
Althazan, czekam na kolejne Twoje pytania i komentarze, którymi wystawiasz świetną opinię elektoratowi swojej partii
Masz jeszcze parę jakże inteligentnych, ironicznych i dowcipnych komentarzy, żeby zaprezentować się z jak najlepszej strony?
Chcesz konkretnej odpowiedzi? Nie, ja jestem za dezerterowaniem lidera partii po tym, jak wyjdzie, w ile afer jest ona uwikłana i wysuwanie na premiera kobietę, która najpierw mówi, że zatrudni hejterów by pokonać drugą partię, a potem przewodniczy w sieci akcji HejtStop

Chcesz konkretnej odpowiedzi? Nie, ja jestem za dezerterowaniem lidera partii po tym, jak wyjdzie, w ile afer jest ona uwikłana i wysuwanie na premiera kobietę, która najpierw mówi, że zatrudni hejterów by pokonać drugą partię, a potem przewodniczy w sieci akcji HejtStop

Zajebiste, zwłaszcza, jak się porówna z oryginałem.

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Akurat na PO nie głosowałem i prędzej ręce by mi uschły, gdybym ich bronił.Wojtek pisze:Althazan, czekam na kolejne Twoje pytania i komentarze, którymi wystawiasz świetną opinię elektoratowi swojej partii
Wasz atak powyżej to jest właśnie to, co wg mnie jest twarzą PIS-u i z czym należy walczyć - agresja, cynizm i wyśmiewanie rozmówcy. Czy Ty Wojtku, i Ty, Templar, potraficie normalnie rozmawiać, na argumenty? Nie zacietrzewiając się, nie obrzucając błotem?
Zapytałem tylko o Wasz pogląd na dwie sprawy, ale odpowiedzi żadnej nie uzyskałem. Co uzyskałem:
Wojtek pisze:Masz jeszcze parę jakże inteligentnych, ironicznych i dowcipnych komentarzy, żeby zaprezentować się z jak najlepszej strony?
Naprawdę wstydzicie się swoich poglądów, czy ich po prostu nie macie?Templar pisze:Szkoda, że tak głośno nie krzyczeli jak te przekręty w sprawie TK robiło PO
- Wojteł
- John Williams
Ty tak na poważnie? Ty dostrzegasz ironię w tym, co sam piszesz?Althazan pisze:Wasz atak powyżej to jest właśnie to, co wg mnie jest twarzą PIS-u i z czym należy walczyć - agresja, cynizm i wyśmiewanie rozmówcy. Czy Ty Wojtku, i Ty, Templar, potraficie normalnie rozmawiać, na argumenty? Nie zacietrzewiając się, nie obrzucając błotem?
Althazan pisze:A, tak swoją drogą, to Wy też jesteście za brzozą i węglem? ""
Althazan pisze:No tak, za trudne pytanieWojtek pisze:Za węglem brzozowym
No to przeczytaj sobie to wszystko jeszcze raz i się zastanów nad własnymi argumentami.Trochę przypomina mi to Jacka Nicholsona, który mówił, że jego matka nigdy nie dostrzegała ironii w nazywaniu go skur*synemAlthazan pisze:Wasz atak powyżej to jest właśnie to, co wg mnie jest twarzą PIS-u i z czym należy walczyć - agresja, cynizm i wyśmiewanie rozmówcy.
Jesli tak bardzo ciekaw jesteś mojego zdania na te dwie sprawy, to proszę bardzo
węgiel - nie chcę się wypowiadać, bo mam za mało danych w tej sprawie. Więc na razie nie twierdzę, że stanowisko pis jest dobre w tej sprawie. Zresztą nie byłby pierwszy raz, gdy się ze stanowiskiem pisu absolutnie nie zgadzam.
Brzoza - daleki jestem od twierdzenia, że to był zamach, bo nikt nie miał na tym co ugrać. Ale to, w jaki sposób to śledztwo było prowadzone, to był jakiś żart i parodia, więc uważam, że robienie coś w tym kierunku nie jest do końca bez sensowe. Co prawda uważam, że może już być na to za późno - było od momentu, jak Tusk oddał pełnię władzy Rosjanom, którzy mają nas głeboko w dupie, a wręcz się cieszą, pokazując, że mogą nam grać na nosie. Wątpię, żeby się okazało coś zaskakującego, ale uważam, że katastrofa, w której bierze udział połowa rządu danego kraju powinna być badania w bardziej profesjonalny sposób.
Gdzie? Bo chyba ktoś usunął te pytania. Rzuciłeś 2 słowami, wkleiłeś Mr. Greena i oczekujesz poważnej dyskusji, a ja nawet nie wiem o co konkretnie Ci chodzi z węglem.Althazan pisze:Zapytałem tylko o Wasz pogląd na dwie sprawy
- Wojteł
- John Williams
No przecież pisał, że za trudne pytanie, nic dziwnego, że nie zrozumiałeś, tak już pisiory mają 

Właśnie o takie rzeczowe stwierdzenia mi chodziło, dzięki! Odniesienia personalne pomijam, bo to dla mnie nieistotne. Grunt, że normalność w narodzie nie zginęłaWojtek pisze:węgiel - nie chcę się wypowiadać, bo mam za mało danych w tej sprawie. Więc na razie nie twierdzę, że stanowisko pis jest dobre w tej sprawie. Zresztą nie byłby pierwszy raz, gdy się ze stanowiskiem pisu absolutnie nie zgadzam.
Brzoza - daleki jestem od twierdzenia, że to był zamach, bo nikt nie miał na tym co ugrać. Ale to, w jaki sposób to śledztwo było prowadzone, to był jakiś żart i parodia, więc uważam, że robienie coś w tym kierunku nie jest do końca bez sensowe. Co prawda uważam, że może już być na to za późno - było od momentu, jak Tusk oddał pełnię władzy Rosjanom, którzy mają nas głeboko w dupie, a wręcz się cieszą, pokazując, że mogą nam grać na nosie. Wątpię, żeby się okazało coś zaskakującego, ale uważam, że katastrofa, w której bierze udział połowa rządu danego kraju powinna być badania w bardziej profesjonalny sposób.

Z powyższymi Twoimi poglądami zgadzam się całkowicie. Ja PIS-u nie neguję totalnie, obsadę ministerialną Morawieckiego, Streżyńskiej, no może Szałamachy (choć tu mogli wybrać lepiej) szczerze popieram.
W związku z powyższym możesz mi powiedzieć co najbardziej Cię skłoniło do głosowania na PIS? Czy ewentualnie to było głosowanie przeciwko PO?
Wojtek jednak zrozumiał. Pytania dla Ciebie: czy także (tak jak PIS) jesteś za "obroną polskiego węgla", "rewizją pakietu klimatycznego" i "oparciem polskiej energetyki na węglu"? I czy wierzysz w powtarzaną jak mantrę teorię Macierewicza o zamachu smoleńskim?Templar pisze:Gdzie? Bo chyba ktoś usunął te pytania.