WhiteHussar pisze:Antoni Macierewicz ministrem obrony narodowej
Co o tym myślicie ?

WhiteHussar pisze:Antoni Macierewicz ministrem obrony narodowej
Co o tym myślicie ?
właśnie, to przecież nie jedyni pomyleńcy i nieudacznicy w tym rządzieTemplar pisze:A tak w ogóle to wszyscy tylko o Ziobrze i Macierewiczu
Fakt, nie można zapomnieć o Kamińskim, facecie z wyrokiem.Koper pisze:właśnie, to przecież nie jedyni pomyleńcy i nieudacznicy w tym rządzieTemplar pisze:A tak w ogóle to wszyscy tylko o Ziobrze i Macierewiczu
Templar pisze:WhiteHussar pisze:Antoni Macierewicz ministrem obrony narodowej
Co o tym myślicie ?
Nieprawomocnym wyrokiem.Wawrzyniec pisze:Fakt, nie można zapomnieć o Kamińskim, facecie z wyrokiem.
Który zapewne już się nie uprawomocni. Nowy minister sprawiedliwości (a pewnie i niedługo prokurator generalny) zdążył się przecież pochwalić swoją koncepcją na niefrasobliwych sędziówTemplar pisze:Nieprawomocnym wyrokiem.Wawrzyniec pisze:Fakt, nie można zapomnieć o Kamińskim, facecie z wyrokiem.
To ten co w pierwszym wywiadzie proponuje zwiększenie deficytu?Templar pisze:mi się natomiast najbardziej podoba wiadomość, ze Szałamacha będzie ministrem finansów[...]. Liczę, że Szałamacha to będzie ktoś pokroju Gilowskiej
Nie proponuje, tylko w odpowiedzi na pytanie przyznał, że w przypadku realizacji obietnic możliwe jest początkowo nieznaczne zwiększenie deficytu o 1-1,5 mld zł. A ja jeszcze nie byłbym taki pewien, że te 500zł na dziecko pojawi się od tego 2016 roku, ewentualnie jeszcze dołożą tam tyle ograniczeń, że koszt będzie znacznie niższyAlthazan pisze:To ten co w pierwszym wywiadzie proponuje zwiększenie deficytu?
A "nieznaczne" zwiększenie deficytu to nie jest jednak zwiększenie deficytu?Templar pisze:Nie proponuje, tylko w odpowiedzi na pytanie przyznał, że w przypadku realizacji obietnic możliwe jest początkowo nieznaczne zwiększenie deficytu o 1-1,5 mld zł.
No jak to? To nie będzie 500zł na każde dziecko? Tak jak zapowiadali?Templar pisze:A ja jeszcze nie byłbym taki pewien, że te 500zł na dziecko pojawi się od tego 2016 roku, ewentualnie jeszcze dołożą tam tyle ograniczeń, że koszt będzie znacznie niższy
Ten ich projekt przewiduje, że aby otrzymać pieniądze trzeba się osobiście, co miesiąc po nie zgłaszać do gminy. XXI wiek ale ustawodawca nie słyszał o takich wynalazkach jak przelew na konto czy choćby przekaz pocztowy. Już jakaś grupa potencjalnych beneficjentów odpadaTemplar pisze:A ja jeszcze nie byłbym taki pewien, że te 500zł na dziecko pojawi się od tego 2016 roku, ewentualnie jeszcze dołożą tam tyle ograniczeń, że koszt będzie znacznie niższy