Alexandre Desplat

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: Alexandre Desplat

#1651 Post autor: hp_gof » śr wrz 02, 2015 16:22 pm

Chętnie zrecenzuję :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1652 Post autor: Wawrzyniec » śr wrz 02, 2015 16:23 pm

Po prostu to co jest poprawne polityczne na zachodzie, jest niepoprawne politycznie w Polsce i na odwrót. A więc gdyby np. powstał na o prześladowanych gejach, to w Polsce powstanie film, o dzielnych uczestnikach parad z 11 listopada i miesięcznic smoleńskich, którzy są prześladowani przez gejów i lesbijki. A i musi się jeszcze znaleźć jakiś dobrotliwy ksiądz w roli drugoplanowej. :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1653 Post autor: Kaonashi » śr wrz 02, 2015 16:26 pm

Wawrzyniec pisze: A więc gdyby np. powstał na o prześladowanych gejach, to w Polsce powstanie film, o dzielnych uczestnikach parad z 11 listopada i miesięcznic smoleńskich, którzy są prześladowani przez gejów i lesbijki.
Mimo wszystko, już wolałbym tę drugą opcję.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

hp_gof

#1654 Post autor: hp_gof » śr wrz 02, 2015 16:57 pm

Kaonashi pisze:Mimo wszystko, już wolałbym tę drugą opcję.
Jakby nakręcił go np. Tarantino, to i ja bym z chęcią obejrzał :D

No Fronda na przykład w tej chwili robi reklamę "Płynącym wieżowcom", które będą jutro na TVP2 wieczorem/w nocy :D Film widziałem raz, na Nowych Horyzontach, średnio mi się podobał (dosyć sztuczny i nudny) i gdyby nie Fronda, to bym nawet nie wiedział, że jest premiera telewizyjna tej "hompropagandy" :D Poza tym w przyszłym roku będzie premiera Smoleńska, powiem szczerze, że sam jestem ciekaw, co z tego filmu wyjdzie :P W odróżnieniu od niektórych krytykuję filmy albo je chwalę dopiero po ich obejrzeniu :) W każdym razie wniosek jest taki, że każdy ma do wyboru, do koloru, co chce oglądać, to ogląda.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1655 Post autor: Wawrzyniec » śr wrz 02, 2015 17:01 pm

hp_gof pisze:Poza tym w przyszłym roku będzie premiera Smoleńska, powiem szczerze, że sam jestem ciekaw, co z tego filmu wyjdzie :P
Aha, czyli znowu przesunęli premierę, gdyż chcieli na teraz na wybory. Widać, że za mało kasy ze SKOKów. :P Ja co do Smoleńska to czytałem fragmenty scenariusza i rozbroił mnie ten:

"Widzimy las katyński i polskich oficerów zamordowanych tam w czasie II wojny światowej. Z mgły wyjawia się Lech Kaczyński z małżonką, a za nimi reszta załogi samolotu. Polscy oficerowie salutują prezydentowi, a on im odpowiada".
Ponoć w tle ma być jeszcze jakaś patosowa wojskowa trąbka.

Ale przykro mi hp_gof, gdyż na ten film Desplat się nie załapie, gdyż robi go (co za zaskoczenie) Lorenc. :P

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1656 Post autor: Kaonashi » śr wrz 02, 2015 17:05 pm

Wawrzyniec pisze: "Widzimy las katyński i polskich oficerów zamordowanych tam w czasie II wojny światowej. Z mgły wyjawia się Lech Kaczyński z małżonką, a za nimi reszta załogi samolotu. Polscy oficerowie salutują prezydentowi, a on im odpowiada".
Ostro. :D

hp_gof

#1657 Post autor: hp_gof » śr wrz 02, 2015 17:10 pm

No właśnie jestem ciekaw, jak ostatecznie ta scena na ekranie wypadnie :D Aczkolwiek przyznam szczerze, że nieźle Dałkowską ucharakteryzowali. Chociaż dziwię się, że nie bojkotują jej ze względu na jej rolę w filmie Ciało Szumowskiej ekhm :D Kto oglądał, ten wie, o co chodzi :D http://i.wp.pl/a/f/film/033/86/34/0423486.jpg A Lorenca chętnie sobie posłucham, lubię rzewne melodyjki ;) Ciekawe czy Adam będzie współprodukował album :P

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1658 Post autor: Kaonashi » śr wrz 02, 2015 17:24 pm

Nie zdziwię się, jak walnie "Różyczką", z wiadomych względów, lub skomponuje coś w tym stylu. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1659 Post autor: Koper » śr wrz 02, 2015 18:21 pm

Kaonashi pisze:
Wawrzyniec pisze: A więc gdyby np. powstał na o prześladowanych gejach, to w Polsce powstanie film, o dzielnych uczestnikach parad z 11 listopada i miesięcznic smoleńskich, którzy są prześladowani przez gejów i lesbijki.
Eee... znaczy co, chciałbyś żeby tę panią co się przykuwała do krzyża jakiś Biedroń szykanował, czy chciałbyś o tym film obejrzeć? :P
Kaonashi pisze:
Wawrzyniec pisze: "Widzimy las katyński i polskich oficerów zamordowanych tam w czasie II wojny światowej. Z mgły wyjawia się Lech Kaczyński z małżonką, a za nimi reszta załogi samolotu. Polscy oficerowie salutują prezydentowi, a on im odpowiada".
Ostro. :D
To jakieś ghost story będzie znaczy?
hp_gof pisze:No właśnie jestem ciekaw, jak ostatecznie ta scena na ekranie wypadnie :D Aczkolwiek przyznam szczerze, że nieźle Dałkowską ucharakteryzowali. Chociaż dziwię się, że nie bojkotują jej ze względu na jej rolę w filmie Ciało Szumowskiej ekhm :D Kto oglądał, ten wie, o co chodzi :D http://i.wp.pl/a/f/film/033/86/34/0423486.jpg
a czemu on ma łapy jak ogr?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1660 Post autor: Kaonashi » śr wrz 02, 2015 18:32 pm

Koper pisze:
Kaonashi pisze:
Eee... znaczy co, chciałbyś żeby tę panią co się przykuwała do krzyża jakiś Biedroń szykanował, czy chciałbyś o tym film obejrzeć? :P
Nic takiego nie powiedziałem, że chciałbym takie coś obejrzeć, czytajże. :P Ani jedno, ani drugie do mnie nie przemawia, ale gdyby mnie zmusić, to już wolałbym widzieć film o paradach 11 listopada, niż o biednych, szykanowanych gejach, co to nie mogą się pocałować publicznie, bo w "polskim ciemnogrodzie" są później wytykani palcami. :P

Oczywiście to hiperbola, ale to Wawrzek ją zaczął. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1661 Post autor: Koper » śr wrz 02, 2015 22:38 pm

a ja tam bym jednak wolał np. film o lesbijkach. Może chociaż cycki by były. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

hp_gof

#1662 Post autor: hp_gof » śr wrz 02, 2015 22:55 pm

Wiem, że się tutaj robi cholerny burdel i offtop, ale co tam.
Koper pisze:a ja tam bym jednak wolał np. film o lesbijkach. Może chociaż cycki by były. :P
Mówisz, masz: https://www.youtube.com/watch?v=K3lzy6kwMEg Historia dwóch lesbijek, jedna aktorka nawet jest w realnym życiu (Ellen Page) ;) Aczkolwiek rudą nie wszyscy lubią :D Czy cycki będą - się okaże, premiera dopiero przed nami ;) Muzykę robi... oh, wait... :shock: Hans Zimmer?! :D LOL! Nawet nie odnotowałem :D Kolejny kompozytor-lewak do kolekcji :D

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1663 Post autor: Koper » śr wrz 02, 2015 23:07 pm

O, rany, znowu jakiś amerykański poprawny politycznie film? Jedna brzydka, druga jak chłopak ,a seks będą pewnie pod kocykiem i przy zgaszonym świetle uprawiać, w dodatku poza kadrem. Come on. Już byś lepiej z jakimś Życiem Adeli wyjechał. :P

hp_gof

#1664 Post autor: hp_gof » śr wrz 02, 2015 23:12 pm

No ale Hans Zimmer! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1665 Post autor: Wawrzyniec » pt wrz 04, 2015 18:06 pm

Spoko, najwyżej pomagierzy zrobią. Przy czym brutalna prawda jest taka, że jeżeli chodzi o związki lesbijskie, to raczej częściej wyglądają one tak jak w tym filmie z Moore i Page, niż aby to były dwie super seksowne francuskie laski. :?

Zresztą tutaj macie, jakby wyglądał Brokeback Mountain w wersji lesbijskiej:

https://www.youtube.com/watch?v=DAQ8J7vDy4E

ODPOWIEDZ