Hans Zimmer
Re: Hans Zimmer
Kung Fu Pandę 3 przeniesiono na 2016, ale na 2015 dochodzi Hansowi kolejny projekt, mianowicie sequel Biblii, mini serial "A.D."
Zwiastun
https://www.youtube.com/watch?v=dSoFbndq0xs
Zwiastun
https://www.youtube.com/watch?v=dSoFbndq0xs
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Przecież w tym to 90% muzy pewnie Balfe zrobi, czy też przepisze z poprzedniej Biblii 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja też tak uważam, że w tej pracy będzie więcej Balfego, ale co tam. Niby fajnie, że ma Zimmer trochę projektów na ten przyszły rok, ale jakoś aż tak bardzo mnie nie grzeją.
Z drugiej strony jestem wyrozumiały i po tym co uczynił w tym roku, to może dla mnie spokojnie w przyszłym jak największe padaki tworzyć, a i tak będę zadowolony.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
przecież Ty zawsze tak masz.Wawrzyniec pisze:może dla mnie spokojnie w przyszłym jak największe padaki tworzyć, a i tak będę zadowolony.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
^^ Zajebiste jest to wykonanie Spider Pig przez Gay Men Choir of Los Angeles! Widziałem to już wcześniej i się długo głowiłem, czy to Zimmer czy nie Zimmer
(ok. 26 minuty)

Myślałem, ze swastykę ma na głowie 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Bo Wam tylko jedno w głowie. Gdybyście lepiej znali Simpsonów jak ja to wiedzielibyście, że to ewidentne nawiązanie do jednego z odcinka Simpsonów, gdzie Homer dołącza do tajemniczego bractwa, dającego wiele przywilejów w codziennym życiu.
To nakrycie głowy nosił naturalnie przewodniczący tego bractwa, najważniejsza osoba. Tylko jakby co bez żadnych skojarzeń, że niby Hans Zimmer jest przewodniczącym jakiegoś tajemnego bractwa, gdzie jego członkowie starają się go naśladować i gdzie posiada całą rzeszę wyznawców... Zaraz, zaraz...

To nakrycie głowy nosił naturalnie przewodniczący tego bractwa, najważniejsza osoba. Tylko jakby co bez żadnych skojarzeń, że niby Hans Zimmer jest przewodniczącym jakiegoś tajemnego bractwa, gdzie jego członkowie starają się go naśladować i gdzie posiada całą rzeszę wyznawców... Zaraz, zaraz...

To po prostu przypomina swastykę i koniec.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A Fuhrer i tak by wolał Wagnera. 

Co to za wynalazek, to świeże ogłoszenie czy było wiadomo, a ja zaspałem?
http://filmmusicreporter.com/2014/12/19 ... n-in-gold/
http://filmmusicreporter.com/2014/12/19 ... n-in-gold/

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O co za niespodzianka, a tutaj jakby co trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=hUkCSj5ds58
Nie wiedziałem, że to chodzi o ten słynny obraz Gustava Klimta, ale ze mnie głupiec. Powinienem się domyślić. Plus jeszcze widzę, że Antje Traue będzie grała samą Adelę Bloch-Bauer.
Szkoda tylko, że to nie jest samodzielny projekt Zimmera.
Sam film wygląda mi bardzo na coś w stylu "Philomeny", a więc wcale się nie zdziwię jeżeli to robiło za temptrack. Dzisiaj kompozytorzy w dramatach i filmach kostiumowych mają ciężką, gdyż wszędzie jest Desplat, straszne.
Widać dlatego też producenci chcieli podobny styl muzyki i stąd Martin Phipps. To taki przyjemny, plumkający kompozytor. Brian Tyler zachęcił mnie do poznania jego twórczości. I życzę temu kompozytorowi dobrze, ale wolałbym, aby to był samodzielny projekt Hansa Zimmera. Ciekawe czy Zimmer tutaj ma podratowywać to co Phipps stworzył? Jedyne co wiem, że podobno sprawy są z muzyką do tego filmu są tak skomplikowane, że nawet istoty pięciowymiarowe nie zrozumiałyby o co chodzi. Hm, może Paweł wniesie trochę światła w te zakamarki niewiedzy i domysłów?
Intrygująco i kolejny projekt Hansa Zimmera na 2015 rok. Szkoda tylko, że na razie przy żadnych nie mówię "WOW'! Ale cóż Christopher Nolan nie może wszak kręcić filmów rok w rok.
https://www.youtube.com/watch?v=hUkCSj5ds58
Nie wiedziałem, że to chodzi o ten słynny obraz Gustava Klimta, ale ze mnie głupiec. Powinienem się domyślić. Plus jeszcze widzę, że Antje Traue będzie grała samą Adelę Bloch-Bauer.

Sam film wygląda mi bardzo na coś w stylu "Philomeny", a więc wcale się nie zdziwię jeżeli to robiło za temptrack. Dzisiaj kompozytorzy w dramatach i filmach kostiumowych mają ciężką, gdyż wszędzie jest Desplat, straszne.

Widać dlatego też producenci chcieli podobny styl muzyki i stąd Martin Phipps. To taki przyjemny, plumkający kompozytor. Brian Tyler zachęcił mnie do poznania jego twórczości. I życzę temu kompozytorowi dobrze, ale wolałbym, aby to był samodzielny projekt Hansa Zimmera. Ciekawe czy Zimmer tutaj ma podratowywać to co Phipps stworzył? Jedyne co wiem, że podobno sprawy są z muzyką do tego filmu są tak skomplikowane, że nawet istoty pięciowymiarowe nie zrozumiałyby o co chodzi. Hm, może Paweł wniesie trochę światła w te zakamarki niewiedzy i domysłów?

Intrygująco i kolejny projekt Hansa Zimmera na 2015 rok. Szkoda tylko, że na razie przy żadnych nie mówię "WOW'! Ale cóż Christopher Nolan nie może wszak kręcić filmów rok w rok.
Nie dość, że to wygląda jak gorsza wersja Philomeny (serio, łudzące podobieństwo! charakterystyczny duet, nawet ujęcie samolotu i użycie słowa "abandon"), to jeszcze mix z "Królową" (główna aktorka), "Dziewczyną z perłą" (tytuł), ew. "Renoirem" (obraz), tam gdzieś mi mignął jeden aktor z Imitation Game... Generalnie strasznie generic. Myślę, że dobór kompozytora jest w sam raz