FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#1621 Post autor: Cisek » pt kwie 25, 2014 14:40 pm

Kaonashi pisze:A ja mam nadzieję, że jednak przyjedzie ktoś ciekawszy od Gustava :P
Z opisu koncertu:

Stowarzyszenie ASCAP (American Society of Composers, Authors and Publishers) powstało w roku 1914, by chronić prawa autorskie twórców muzyki. To najbardziej wpływowa organizacja zarządzająca prawami do muzyki wielu legendarnych twórców, m.in. Aaron Coplanda, Igora Strawińskiego, Leonarda Bernsteina, Maxa Steinera, Alexa Northa, ale także m.in. Angelo Badalamentiego, Michaela Gioacchino, Hansa Zimmera, Johna Powella, Elliota Goldenthala czy tegorocznego laureata Oscara – Stevena Price’a. – Podczas jubileuszowej gali ASCAP zabrzmią najpiękniejsze suity filmowe ostatniego stulecia, m.in. z filmów Przeminęło z wiatrem, Spartakus, Zabić drozda, Ostatni Mohikanin, Babel, Tajemnica Brokeback Mountain i inne – wylicza dyrektor KBF. Koncert uświetnią swoją obecnością także 4 wielcy kompozytorzy muzyki filmowej.

No właśnie - i teraz tak, tych wymienionych w tekście kompozytorów skreślamy w związku z tym na starcie czy będzie twist i na któregoś z nich jest szansa 8) ? Goldenthal będzie w tym czasie u sąsiadów, więc może wpaść, choć wolałbym niespodzianki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1622 Post autor: Kaonashi » pt kwie 25, 2014 14:48 pm

Jeśli Gustavo ma być jednym z tych wielkich to nie ma co się nastawiać zbyt optymistycznie.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Dexter
Kserujący nuty

#1623 Post autor: Dexter » pt kwie 25, 2014 14:55 pm

Gladiator i Lisa Gerrard - super! Ale czy to oznacza, że możemy nadal tylko pomarzyć o przyjeździe Zimmera, czy trzymają to jeszcze w tajemnicy?
Koncert live przeniesiono do Kraków Areny, a cena karnetu to 300zł, więc całkiem sporo.
No i co się stało z koncertem JNH? Wnioskuję z tego, że będzie jednym z gości niedzielnej gali.

Kaonashi pisze:Jeśli Gustavo ma być jednym z tych wielkich to nie ma co się nastawiać zbyt optymistycznie.
Zapewne będzie tam JNH, skoro rok temu w filmiku się zapowiadał.

FMF pisze:
Podczas jubileuszowej gali ASCAP zabrzmią najpiękniejsze suity filmowe ostatniego stulecia, m.in. z filmów Przeminęło z wiatrem, Spartakus, Zabić drozda, Ostatni Mohikanin, Babel, Tajemnica Brokeback Mountain i inne – wylicza dyrektor KBF.
:mrgreen: (w ogóle dziwna jest ta lista)
Ostatnio zmieniony pt kwie 25, 2014 15:07 pm przez Dexter, łącznie zmieniany 2 razy.

Mefisto

#1624 Post autor: Mefisto » pt kwie 25, 2014 14:59 pm

Bond w wykonaniu polskich artystów? No nie wiem... :|

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1625 Post autor: Kaonashi » pt kwie 25, 2014 15:14 pm

Bednarek zaśpiewa reegae-Golden Eye.

Mefisto

#1626 Post autor: Mefisto » pt kwie 25, 2014 15:44 pm

Jeszcze nie zdziwiłbym się, gdyby po polsku, znając tutejszą tradycję piosenek aktorskich

hp_gof

#1627 Post autor: hp_gof » pt kwie 25, 2014 16:40 pm

Program mi się nie podoba. Jeśli przyjadę do Krakowa, to tylko żeby się z Wami spotkać. I albo na sobotę albo na niedzielę, ale szczerze mówiąc Gladiatora jako filmu nie lubię, a koncerty-składanki mi się nie podobają. Wolę koncerty monograficzne. Nieistotne.

Mefisto

#1628 Post autor: Mefisto » pt kwie 25, 2014 16:47 pm

hp_gof pisze:Gladiatora jako filmu nie lubię
:shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1629 Post autor: Kaonashi » pt kwie 25, 2014 16:47 pm

Nic nie przebije 4. FMF-u.

hp_gof

#1630 Post autor: hp_gof » pt kwie 25, 2014 16:59 pm

Mefisto pisze:
hp_gof pisze:Gladiatora jako filmu nie lubię
:shock: :shock: :shock:
Nawet oddałem w ten weekend siostrze 3-płytowe wydanie DVD Gladiatora ;) Ja w ogóle mam na bakier z Ridleyem Scottem. Nie bardzo podobają mi się jego filmy... Przynajmniej te, które widziałem.

Awatar użytkownika
bartex9
Spec od additional music

#1631 Post autor: bartex9 » pt kwie 25, 2014 17:00 pm

Kurcze no, niby nie jest źle ale liczyłem na coś więcej. Podobnie jak hp_gof nie lubię takich składanek jak nam tu serwują. Liczyłem na cały koncert poświęcony JNH, choć nie zdziwiłbym się jakby pojawił się na tej niedzielnej gali. Na plus jednak Kon-Tiki - bardzo pozytywne zaskoczenie. Szkoda też, że po części rezygnują z hali Ocynowni. Będzie brakować tego klimatu a niestety Kraków Arena urodą i funkcjonalnością nie grzeszy.

Templar

#1632 Post autor: Templar » pt kwie 25, 2014 17:40 pm

A ja się cieszę, że Gustavo będzie, też liczę na coś z The Last of Us i przy okazji na możliwość zdobycia autografu na mojej płytce :P

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1633 Post autor: Kaonashi » pt kwie 25, 2014 17:41 pm

Lepszy rydz niż nic.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1634 Post autor: Wojteł » pt kwie 25, 2014 17:42 pm

Lepszy cyc niż rydz.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Dexter
Kserujący nuty

#1635 Post autor: Dexter » pt kwie 25, 2014 18:55 pm

Bieda straszna z tym brakiem koncertu JNH, naprawdę na to liczyłem, a ten Bondowski składak jest mi kompletnie obojętny (chociaż ciekawe, czy Tatiana Okupnik zaśpiewa Skyfall ;)), ale za 3 koncerty osobno zapłacę tyle, co za karnet. Więc pewnie i na niego się wybiorę.
Swoją drogą, bilet na Gladiatora w strefie A kosztuje 120zł. Drogo. O ile dobrze pamiętam, Pachnidło w strefie A chodziło po 60zł.
Co do Santaolalla to miło byłoby usłyszeć TLOU, ale nie ma się co oszukiwać - to nie nastąpi :P

W każdym razie wybór Gladiatora jest doskonały, gala zapewne będzie dobra, Kon-Tiki to miłe zaskoczenie. Jest ok, ale brakuje mi koncertu w filharmonii.

ODPOWIEDZ