Co tyś, se nasypał do tej fajki, he ? Opalasz fifeczkęWojtek pisze:Może Jackson wszedł na filmmusic i powiedział:
"Ej, Howard, tutaj piszą, że my tych tematów łopatologicznie używamy i że nachalnie. To teraz takiego wała, wycinamy wszystkie tematy z filmu, ze dwa razy możesz tematu Shire użyć."
Howard Shore - Hobbit
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Re: Howard Shore - Hobbit
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Wojteł
- John Williams
O widzisz, to jest drugie wyjście:
-Ej Howard, napisz se co tam chcesz, byleby te dwie płyty zapchać, bo wydawcy obiecaliśmy, w filmie i tak podłożymy wszystko z pierwszej części i WP. Temat Rohanu będzie w sam raz do tego filmu!
-Ale on nie ma żadnego związku z fabułą...
-No i ch**, ale jest smerfny i mi się tak podoba.
-Ej Howard, napisz se co tam chcesz, byleby te dwie płyty zapchać, bo wydawcy obiecaliśmy, w filmie i tak podłożymy wszystko z pierwszej części i WP. Temat Rohanu będzie w sam raz do tego filmu!
-Ale on nie ma żadnego związku z fabułą...
-No i ch**, ale jest smerfny i mi się tak podoba.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
A, już łapię. Też lubiłem ten temat, choć od początku traktowałem go w zasadzie jako alternate-unused versionDanielosVK pisze:Mam wrażenie, że chyba co innego nazywamy tematem Bilba. Ja mówiłem o tym ślicznym temacie z końcówki "Axe or Sword?" i z "Dreaming of Bag End". Ty natomiast chyba mówisz o temacie z "Unexpected Journey", który rzeczywiście się tu i ówdzie przewija, choć w niezbyt ekscytujących moim zdaniem aranżacjach.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
W filmie te melodia się jednak pojawiła... chyba dosłownie raz. Góra dwa. Czyli była, mimo wszystko.
I jestem raczej zawiedziony tym, że w dwójce go nie ma, to powoduje całkowite zaburzenie struktury muzyki w trylogii. Sam Jackson ją wprawdzie zniszczył, tnąc ją w filmie wedle woli, myślałem jednak, że Shore będzie dalej po swojemu kontynuował koncept. Z kolei ten dziarski temacik raczej średnio podszedł mi do gustu, sympatyczny, ale jako temat dla postaci wydaje mi się trochę niestosowny.
Ano, i tematu Radagasta też nigdzie nie ma. Ale ten to był chyba w całości wywalony z AUJ (poza, co ciekawe, nawiązaniem w czasie narady Białej Rady), więc i nie dziwota...
Szkoda jednak, bo to wciąż mój ulubiony materiał z jedynki. Spodziewałem się, że dla Beorna Shore napisze coś w podobnym stylu (postać nie mniej ekscentryczna), ale dla niego chyba nie ma żadnego tematu...
Ano, i tematu Radagasta też nigdzie nie ma. Ale ten to był chyba w całości wywalony z AUJ (poza, co ciekawe, nawiązaniem w czasie narady Białej Rady), więc i nie dziwota...
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Bilbo, Radagast, Beorn... Wygląda na to, że Hobbit rośnie na pewnego kandydata do detronizacji SW-prequelów w kategorii "najbardziej bałaganiarska muzycznie trylogia". 
BTW ktoś z Warnera chyba się skapnął, że pełny album w 320 to nadmiar dobroci i wszystko zniknęło ze strony FYC.
BTW ktoś z Warnera chyba się skapnął, że pełny album w 320 to nadmiar dobroci i wszystko zniknęło ze strony FYC.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
I to jest największy zarzut wobec muzycznej strony " Hobbita "DanielosVK pisze: Takoż, podobnie jak w jedynce brakuje tutaj tak bogatej ilości wokalów i chóru, co w LotRach... jest trochę lepiej niż w jedynce pod tym względem, ale ja wciąż odczuwam niedosyt.
o ile jeszcze w jedynce jest trochę chóru w końcowych utworach i trochę na pierwszej płycie, o tyle wokali nie ma prawie wcale ... w dwójce jest tego chóru przynajmniej tyle co w jedynce?, bo po klipach nic nie można wywnioskować.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
znów wielkie dyskusje po lekturze jakiegoś gównianej jakości strema
fani instrumentalnej muzyki filmowej......... dajcie na luz, słuchanie muzyki instrumentalnej, nie ważne jakiej, w takiej jakości to obraza dla gatunku.
NO CD = NO SALE
Zgadza się, w lepszej jakości będzie mniej underscoru, action score będzie lepszy, a liczba nowych tematów się zwiększyAdam pisze:znów wielkie dyskusje po lekturze jakiegoś gównianej jakości stremafani instrumentalnej muzyki filmowej......... dajcie na luz, słuchanie muzyki instrumentalnej, nie ważne jakiej, w takiej jakości to obraza dla gatunku.
ale będzie słychać to czego nie słychać w takiem mizernej jakości 
P.S. - Szor się skończył.
P.S. - Szor się skończył.
NO CD = NO SALE
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Dobra, idź być trollem gdzieś indziej, bo widzę, że znowu zaczynasz swoje meandry. 
Fe.
nie. stwierdziłem że nie oceniajcie orkiestrowych prac po takim odsłuchu takiej szitowej jakości. czyli bronię Szora 
NO CD = NO SALE