Alexandre Desplat
-
hp_gof
Re: Alexandre Desplat
Olo też pracował praktycznie sam przy Ghost Writerze, bo Romek siedział w kiciu
No ale to wszystko wyjątki potwierdzające regułę. Jestem ciekaw co duet George & Alexandre wymyślą 
Jak ma być symfonicznie to myślę, że pojadą po gatunku, Dirty Dozen, Great Escape, Where Eagles Dare, Guns of Navarone
Szykuje się kino wojenne w lżejszym tonie, toteż obstawiam, że będą panować militarystyczne klimaty (już słyszę te werble od Desplata
) i należy też oczekiwać jakiegoś zabawnego przygodowego marszyku, ich poprzedni "The Candidate" nastraja jak najbardziej optymistycznie i ogólnie czekam na odpowiedź Desplata na słynne marsze Williamsa 
Wszystko racja. Tylko tak jak Hans "zdał" muzykę dla Nolana i montażysty, oni także mogli robić dokładnie z nią to co chcieli. Nie chcę robić off-topu, ale przecież Zimmer wielokrotnie podkreślał, że do filmu komponuje i nagrywa pewne idee, a później Nolan bierze muzykę, tnie i montuje ją jak mu się podoba. Zresztą ta sama metodologia cechuje przecież nie sławną współpracę Finchera z Reznorem. Dlatego, to, że Clooney blisko pracuje z Desplatem przy muzyce to nihil novi, a Wawrzek zachowuje się, jakby dziś się zaczął interesować procesem powstawania współczesnej muzyki filmowej.Paweł Stroiński pisze:Hans, rok po premierze, powiedział mi, że przy Incepcji mógł robić dokładnie to, co chciał.
Dokładnie, tego samego się spodziewam. Być może nawet komediowości w stylu Williamsa i "1941".Mystery pisze:Jak ma być symfonicznie to myślę, że pojadą po gatunku, Dirty Dozen, Great Escape, Where Eagles Dare, Guns of NavaroneSzykuje się kino wojenne w lżejszym tonie, toteż obstawiam, że będą panować militarystyczne klimaty (już słyszę te werble od Desplata
) i należy też oczekiwać jakiegoś zabawnego przygodowego marszyku, ich poprzedni "The Candidate" nastraja jak najbardziej optymistycznie i ogólnie czekam na odpowiedź Desplata na słynne marsze Williamsa

-
Templar
A skąd pomysł, że wypowiedź Clooneya oznacza od razu, że Clooney się wpierdala Desplatowi w proces tworzenia muzyki. Przecież każdy normalny reżyser spotyka się z kompozytorem i wspólnie podkładają muzykę pod film, nawet jak kompozytor ma wolność w tym temacie. Przecież reżyser musi chyba mimo wszystko wiedzieć co tam będzie, a nie się dowie dopiero w dniu premiery
A według Wawrzka to pewnie Nolan dzwoni do Zimmera, ten przyjeżdża - "Hej Hans, tam pod ścianą jest 5 walizek z 10 milionami dolarów, a w torbie masz film bez muzyki, za 2 miesiące premiera to nie zapomnij dostarczyć do tego czasu kopii z muzyką." 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O ludzie
Tylko napisałem tak półżartem, a Wy od razu aferę zrobiliście. I też już nie piszcie z taką oczywistością, gdyż są różni reżyserzy i różnie oni współpracują kompozytorem. Ciekawe czy Affleck pracował z Desplatem tak samo jak Clooney i mu mówił, a tutaj wytnę Twoją muzykę i wstawię HGW?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Wawrzyniec pisze:Ciekawe czy Affleck pracował z Desplatem tak samo jak Clooney i mu mówił, a tutaj wytnę Twoją muzykę i wstawię HGW?
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Normalnie to Marek usunąłby tego posta, gdyż wrzucam trailer, ale nie jak go zobaczy. Tak zachwyci się jego stroną wizualną, ciepłem, humorem, oryginalnością, że od razu pomyśli o tym jakże ciekawą muzykę mógłby tu Desplat skomponować, że przymknie oko na regulamin
"The Grand Budapest Hotel":
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... bTbW70umbQ
"The Grand Budapest Hotel":
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... bTbW70umbQ
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Pssst. Templar napisz coś o muzyce, znaczy się pogdybaj, co by nie było, że łamiemy regulamin. 
-
hp_gof
No powiem szczerze, że to może być ciekawy projekt
Tzn. spodziewałem się czegoś innego (bo zapomniałem, że filmy Wesa Andersona są specyficzne), ale kolorki są fajne, Ralph Fiennes wygląda i gra zajebiście, film jest bardzo andersonowski (choć troszkę może zaczyna mnie już nudzić ta sama konwencja... ekhm). Boję się, że Desplat ułoży znowu taką "quirky" melodię i nic nowego nie będzie. Mam nadzieję, że piosenki nie zdominują filmu i będzie miejsce na trochę zróżnicowanego score'u.
-
hp_gof
Nie no, w Lisie było co najmniej 30, w Kochankach 20, to wg tej tendecji faktycznie 10 wychodzi
Ale może się zaskoczymy pozytywnie 
jasne... dla Andersona by i sam Williams score zrobił, to też by w filmie się ostało 10 minut..
NO CD = NO SALE