FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#1216 Post autor: Wawrzyniec » wt wrz 17, 2013 19:48 pm

Nie widzę nic, aby w czwartek było jakieś spotkanie otwierające. I na razie chyba tylko dwie Akademie wyszukałem. :?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Mefisto

#1217 Post autor: Mefisto » wt wrz 17, 2013 19:53 pm

Ja na pewno przyjeżdżam w czwartek, ale na chwilę obecną jeszcze nie mam ustalonej miejscówki, ani pociągu, więc trudno mi się na jakąś konkretną godzinę umówić.

hp_gof

#1218 Post autor: hp_gof » wt wrz 17, 2013 19:53 pm

Q&A:
1. Alberto Iglesias
2. Don Davis
3. Abel Korzeniowski

:roll: Wawrzyniec, gdzie masz oczy?!
Wawrzyniec pisze:Uważam, że powinniśmy ustalić, kto kiedy i na ile przyjeżdża, tak aby może spróbować się jakoś spotkać
Już o tym pisałem jakiś czas temu i uzyskałem raptem chyba dwie odpowiedzi...
Ja przyjeżdżam w czwartek koło południa i wyjeżdżam w niedzielę po południu (po spotkaniu z Ablem). Będę rezydował w Trzech Kafkach. Templar zresztą też. Zresztą Templar podobnie przyjeżdża (czwartek), a wyjeżdża po Matrixie. Idę na koncert czwartkowy i sobotni oraz spotkanie z Iglesiasem i Korzeniowskim. Resztę czasu przeznaczam na szeroko pojęte rozrywki ;)
Kto następny?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1219 Post autor: Adam » wt wrz 17, 2013 19:54 pm

Wawrzek ,za dużo Zimmera, oj za dużo....... ślepniesz :P a z czwartkiem to dobrze widzisz bo nie ma nic i nie miało być. a akademii jest ledwo 3 i więcej nei bedzie.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1220 Post autor: Wawrzyniec » wt wrz 17, 2013 20:01 pm

Adam pisze:Wawrzek ,za dużo Zimmera, oj za dużo....... ślepniesz :P a z czwartkiem to dobrze widzisz bo nie ma nic i nie miało być. a akademii jest ledwo 3 i więcej nei bedzie.
Jego nigdy za dużo. 8) Ale to w takim razie spoko. To mogę spokojnie wyjechać w czwartek z Berlina, tak aby wbić się na pierwszy koncert.

OK to widzę, że najoptymalniej byłoby się spotkać po sobotnim koncercie. A więc impreza z soboty na niedzielę, tak jak na ludzi przystało.
Gdyż widzę, że wielu i możliwe, że i ja bym jechał zaraz po niedzielnym koncercie. Tym bardziej, że do Rzeszowa nie mam tak daleko. A jak już będę w Krakowie to naturalnie odwiedzę rodzinne strony.

hp_gof

#1221 Post autor: hp_gof » wt wrz 17, 2013 20:09 pm

Ty chcesz iść na koncert Iglesiasa? Serio? :shock: W ogóle to jest zabawne, że tyle osób generalnie zlewa jego twórczość (zwłaszcza do filmów Almo), a jak się szykuje głównie almodóvarowy koncert, to widzę coraz więcej chętnych :P No ale w sumie racja, jak święto to święto. Trzeba się cieszyć, że w ogóle jest :mrgreen:
Zgadzam się co do sobotniej daty, bo to jest chyba jedyny koncert, na którym wszyscy będą, jeśli w ogóle na FMFie już będą plus nie wygeneruje on kaca na powrót do domu ;) Chociaż z drugiej strony tak bardzo chciałem wyjść ładnie na zdjęciu z Ablem :mrgreen: A tu jednak trzeba będzie jakoś dotrwać, powalczyć :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1222 Post autor: Wawrzyniec » wt wrz 17, 2013 20:23 pm

hp_gof pisze:Ty chcesz iść na koncert Iglesiasa? Serio? :shock:
No ba, po podróży z Berlina trzeba się wyspać. :P :wink: A już na poważnie to czystej ciekawości chętnie bym posłuchał, plus samo miejsce tego koncertu mi się podoba.
hp_gof pisze:Zgadzam się co do sobotniej daty, bo to jest chyba jedyny koncert, na którym wszyscy będą, jeśli w ogóle na FMFie już będą plus nie wygeneruje on kaca na powrót do domu ;) Chociaż z drugiej strony tak bardzo chciałem wyjść ładnie na zdjęciu z Ablem :mrgreen: A tu jednak trzeba będzie jakoś dotrwać, powalczyć :mrgreen:
Użyje się photoshopa i będziesz wyglądał nawet o kilka lat młodziej. :wink:

Najważniejsze, aby pogoda dopisała, tak żeby można było spokojnie w T-Shircie i coś na niego narzuconym chodzić.

hp_gof

#1223 Post autor: hp_gof » wt wrz 17, 2013 20:30 pm

Wawrzyniec pisze:Najważniejsze, aby pogoda dopisała, tak żeby można było spokojnie w T-Shircie i coś na niego narzuconym chodzić.
E tam, tylko w koszuli i desplatowskim foulardzie/fularze :P

Awatar użytkownika
bartex9
Spec od additional music

#1224 Post autor: bartex9 » wt wrz 17, 2013 20:38 pm

Powiedzcie mi weterani, na te całe akademie to jest wstęp wolny? Jak to mniej więcej wygląda?

hp_gof

#1225 Post autor: hp_gof » wt wrz 17, 2013 20:42 pm

Na spotkania z kompozytorami jest wstęp wolny. Ktoś tam prowadzi rozmowę, są pytania z widowni, a jak bohater spotkania nie ucieknie to i zdjęcia i autografy. Dobrze mówię?
Ciekaw jestem jaka będzie frekwencja na Iglesiasie i Ablu. Bo na Shorze to była masakra, o autografach to raczej nie było co myśleć, chyba że zaczepiając go w drodze do samochodu :P
PS. Wybierasz się? Kiedy będziesz? Deklaracje, ludzie, deklaracje!
PS. Aaaaaaa, jesteś z Krakowa, to będziesz :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1226 Post autor: Adam » wt wrz 17, 2013 21:24 pm

nie będę. pisałem już. może mi się uda być na sobotnim koncercie tylko.

a tutaj info o czymś innym:

Obrazek
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1227 Post autor: Tomek » wt wrz 17, 2013 22:21 pm

Moje godziny urzędowania :) : piątek ok. 12:00 - sobota 23:00. Zobaczę jeszcze czy zostanę w niedzielę na to spotkanie z AK czy nie. Matrixa odpuszczam - wystarczy mi Q and A z Davisem.

@hpgof. Nie krytykuj ludzi, że choć mają mgliste pojęcie o Iglesiasie, chcą niego iść - a nuż zapałają do niego miłością :D ;-) Sam go znam z ze 4 ścieżek na krzyż, i chętnie bym ten koncert zaliczył, no ale trzeba było wybrać coś za coś, a nie jest to dla mnie żadne must see/hear, bo i jego twórczość to raczej nie moja bajka (zdecydowania wolałbym kilku innych Hiszpanów na koncercie ;-)), choć cenię Ogrodnika czy Latawiec.
Obrazek

hp_gof

#1228 Post autor: hp_gof » wt wrz 17, 2013 22:40 pm

Tomek pisze:@hpgof. Nie krytykuj ludzi, że choć mają mgliste pojęcie o Iglesiasie, chcą niego iść - a nuż zapałają do niego miłością :D ;-) Sam go znam z ze 4 ścieżek na krzyż, i chętnie bym ten koncert zaliczył, no ale trzeba było wybrać coś za coś, a nie jest to dla mnie żadne must see/hear, bo i jego twórczość to raczej nie moja bajka (zdecydowania wolałbym kilku innych Hiszpanów na koncercie ;-)), choć cenię Ogrodnika czy Latawiec.
Ależ nie krytykuję ;) Wręcz jestem zaskoczony (pozytywnie)!

PS. Mam pytanie, czy ktoś ma bilet na koncert sobotni w sektorze B, czyli miejsca nienumerowane? Bo nie chciałbym siedzieć tam sam, ciekawiej byłoby się z kimś wcześniej zgadać, spotkać i zająć miejsca wspólną, mniejszą czy większą grupą, obok siebie :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1229 Post autor: Wawrzyniec » wt wrz 17, 2013 22:40 pm

Tomek pisze:Zobaczę jeszcze czy zostanę w niedzielę na to spotkanie z AK czy nie.
To jakieś spotkanie z kombatantami? :wink:

Awatar użytkownika
bartex9
Spec od additional music

#1230 Post autor: bartex9 » wt wrz 17, 2013 22:44 pm

hp_gof pisze:PS. Wybierasz się? Kiedy będziesz? Deklaracje, ludzie, deklaracje!
PS. Aaaaaaa, jesteś z Krakowa, to będziesz :mrgreen:
To pytanie do mnie czy do Adama? :D
Na FMF się oczywiście wybieram. Na tych akademiach też planuję się pojawić tym razem.

ODPOWIEDZ