HANS ZIMMER - RUSH (2013)
Re: HANS ZIMMER - RUSH (2013)
bo ja jestem bardzo wrażliwy
a taką sceną mistrzunio może pozamiatać jak pooperował ciszą i wcale nie było to oczywiste że ona w filmie będzie
to tak samo jak przy titaniku, wszyscy wiedzieli jak się skończy i o czym jest film, ale na cycuszki Kejt mało kto był przygotowany 
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
ke? przecież od razu pisałem że ten track to geniusz
a że cały score płytowo jest średni to podtrzymuję dalej.
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Niech Ci będzie, a Southalla to chyba nawet sam diabeł nie zrozumie. 
#WinaHansa #IStandByDaenerys
no nie "niech ci będzie", bo wyraźnie pisałem od początku frazesy o Lost But Won i prosze mnie o chorągiewki nie posądzać
to zakup dla jednego traka, a parę takich płyteczek mam
osobną sprawą jest fakt, że jakby ta płyta była lepiej zmontowana,to słuchało by się tego lepiej. nie skrzywdzili tego tak jak przy Now You See Me, ale w tej chwili to chyba drugi tytuł w tym roku, po tym brajanowym właśnie, tak wyraźnie skrzywdzony w tym roku nieumiejętnym wydaniem.
osobną sprawą jest fakt, że jakby ta płyta była lepiej zmontowana,to słuchało by się tego lepiej. nie skrzywdzili tego tak jak przy Now You See Me, ale w tej chwili to chyba drugi tytuł w tym roku, po tym brajanowym właśnie, tak wyraźnie skrzywdzony w tym roku nieumiejętnym wydaniem.
NO CD = NO SALE
Nie jest źle. Hansu posługuje się specyficznym brzmieniem dla tego scoru, co na pewno należy liczyć na plus (znowu mi się przypomina NFS2). Mamy tu średniawy temat przewodni (wiadomo - dobrze, że w ogóle jest), a samo Lost But Won nie zrobiło nie mnie aż takiego wrażenia - pumpin jest, ale chyba tylko pumpin. Za to najfajniejszy track dla mnie to chyba Stopwatch
Szkoda tylko, że taki krótki, z resztą jak większość w tej części płyty. Ten sam motyw przewija się w Watkins Gles, ale ten aranż jakoś do mnie nie trafia - wieje garażówką
Sam album na 3/3,5, ale za konsekwentne posługiwanie się obranym i dość charakterystycznym brzmieniem można dać 3,5.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Amen. Podpisuję się pod tym w całej rozciągłości.Kaonashi pisze:samo Lost But Won nie zrobiło nie mnie aż takiego wrażenia - pumpin jest, ale chyba tylko pumpin. Za to najfajniejszy track dla mnie to chyba StopwatchSzkoda tylko, że taki krótki
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Bardzo dobry ten 30 minutowy wywiad. Z przyjemnością Go wysłuchałem.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie zrozumiałem Drogi Mefisto z ładnym czarno-białym avatarem? 
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
To było "Thanks for the info" w jeszcze bardziej sarkastycznej wersji.Wawrzyniec pisze:Nie zrozumiałem Drogi Mefisto z ładnym czarno-białym avatarem? :?
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
przyszła mi dziś płytka - b.ładne wydanie, kilka stron, sporo ładnych fot, fajny design w całości w stylu przedniej okładki. jest jedna strona od reżysera i - uwaga! - wypowiedź Laudy o mistrzuniu i tej muzie
no i znów pół rcp to robiło 

NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Mówiłem, że to band score - Hans tworzy tematy w suitach (jeden z uczestników powiedział, że jedyne, czego żałuje, to że tych suit nie ma na płycie), po czym zbiera kumpli w zespół (często rockowy/popowy - M:I-2, BHD, The Holiday) i razem improwizują pod te tematy pod film i nagrywają to.Adam pisze:przyszła mi dziś płytka - b.ładne wydanie, kilka stron, sporo ładnych fot, fajny design w całości w stylu przedniej okładki. jest jedna strona od reżysera i - uwaga! - wypowiedź Laudy o mistrzuniu i tej muzieno i znów pół rcp to robiło