Rise of the Guardians - Alexandre Desplat
Re: Rise of the Guardians - Alexandre Desplat
żaden Desplat nie zasługuje na maksa. sporo na 4,5/5, ale maksy są tylko dla prac które będą trwały. w ostatnich latach nie ma takich prac, a przynajmniej nie przypominam sobie więc musiało być ich mało..
#FUCKVINYL
- ravaell
- Asystent orkiestratora
Nie powiedziałbym, że wydają się słabe. Wbrew pozorom to zupełnia inna stylistyka - Pottery przepełnione były mroczną atmosferą, a Strażnicy to raczej ciepła kompozycja. Ogólnie to Pottery stawiam mniej więcej na podobnej półce, choć całość kompozycji przemawia minimalnie na korzyść Strażników.hp_gof pisze:Po wysłuchaniu Strażników Pottery wydają się słabe i do zapomnienia, a wszystko wina miałkiego filmu miałkiego reżysera. A może po prostu za dużo razy tych score'ów słuchałemAle fanboje będą kochać na wieki wieków.
to już Smok Powella pozamiatał bardziej niż Guardiani 

#FUCKVINYL
- ravaell
- Asystent orkiestratora
Podpisuję się rękami i nagamiAdam pisze:to już Smok Powella pozamiatał bardziej niż Guardiani

HTTYD to dla mnie czyste 4.5, ROTG jedynie 4.0.
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
dokładnie , dla mnie to też mały zawód mały bo to był projekt gdzie Desplat mógł napisać score który przejdzie do historii jak Smok czy Sinbad, idealnie moje odczucia odwzorowuje koment Kopra a propo meczy Barcy i Celticu. Moim zdaniem Ghost Writer , Pottery , Idy pozostają nadal niedoścignione w karierze Alexandre . Co nie zmienia faktu, że strażnicy to muzyka solidna i naprawdę dobra, za mało tematyczna jednak dla mnie i zbyt typowa i schematyczna. Naciągne do 4 .
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
dla mnie najbardziej tematyczną pracą Desplata , nie słyszałem jego całej dyskografii jest HP1 , tak czy owak hp_gof nie obrażamy się bo ja naprawdę strażników lubię
, ale nie uważam tej pracy za geniusz jak Tintina np.
tak jezeli poprawię Ci to nastrój to powiem , że jedno Jack & Sandman miażdzy całą dyskografię HGW

tak jezeli poprawię Ci to nastrój to powiem , że jedno Jack & Sandman miażdzy całą dyskografię HGW

Ostatnio zmieniony ndz gru 23, 2012 20:17 pm przez bladerunner22, łącznie zmieniany 1 raz.
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
Jak na razie to tylko Adam w kontekście Strażników użył słowa "geniusz", ale on używa tego słowa przy co drugim scorze 
Swoją drogą muszę kiedyś usiąść i podliczyć liczbę tematów we wszystkich najważniejszych score'ach Desplata (totalny fanboizm). Ciężko porównywać Smoka/Tintina/Strażników, bo to są 3 kompletnie różne filmy, przynajmniej ja się nie czuję do tego kompetentny. Jedyne co można porównać, to słuchalność, ale to bardzo wybiórcze/subiektywne/krzywdzące porównanie, bo każdemu się słucha lepiej czego innego - np. wszystkich trzech słucha mi się dobrze, ale wiadomo, że zawsze wygra u mnie Desplat, a u kogo innego Williams, a u kogo innego Powell. Więc bez sensu.
ravaell -> W Ghost Writerze jest praktycznie jeden temat, do tego bardzo dziwny, nawet nie potrafiłbym tego nazwać melodią. W Strażnikach są dwa główne tematy, które są bardzo solidne i oddziałują w filmie, przynajmniej dla mnie. Kwestia gustu, jak zawsze. Porównywanie tych dwóch score'ów pod względem ilości/jakości tematów tez jest trudne, ja się tego nie podejmuję.

Swoją drogą muszę kiedyś usiąść i podliczyć liczbę tematów we wszystkich najważniejszych score'ach Desplata (totalny fanboizm). Ciężko porównywać Smoka/Tintina/Strażników, bo to są 3 kompletnie różne filmy, przynajmniej ja się nie czuję do tego kompetentny. Jedyne co można porównać, to słuchalność, ale to bardzo wybiórcze/subiektywne/krzywdzące porównanie, bo każdemu się słucha lepiej czego innego - np. wszystkich trzech słucha mi się dobrze, ale wiadomo, że zawsze wygra u mnie Desplat, a u kogo innego Williams, a u kogo innego Powell. Więc bez sensu.
ravaell -> W Ghost Writerze jest praktycznie jeden temat, do tego bardzo dziwny, nawet nie potrafiłbym tego nazwać melodią. W Strażnikach są dwa główne tematy, które są bardzo solidne i oddziałują w filmie, przynajmniej dla mnie. Kwestia gustu, jak zawsze. Porównywanie tych dwóch score'ów pod względem ilości/jakości tematów tez jest trudne, ja się tego nie podejmuję.
- ravaell
- Asystent orkiestratora
Bardzo dobrze powiedzianehp_gof pisze:Ciężko porównywać Smoka/Tintina/Strażników, bo to są 3 kompletnie różne filmy, przynajmniej ja się nie czuję do tego kompetentny. Jedyne co można porównać, to słuchalność, ale to bardzo wybiórcze/subiektywne/krzywdzące porównanie, bo każdemu się słucha lepiej czego innego - np. wszystkich trzech słucha mi się dobrze, ale wiadomo, że zawsze wygra u mnie Desplat, a u kogo innego Williams, a u kogo innego Powell. Więc bez sensu.

Łeeeeee, słabizna, tylko 11 utworów. Nie ma co kupować.
http://www.ebay.com/itm/RISE-OF-THE-GUA ... 484e25835e
http://www.ebay.com/itm/RISE-OF-THE-GUA ... 484e25835e
nieźle. kartonik specjalny. pytanie czy te 11 traków nie trwa w sumie tyle co płyta :p może je zmontowali po 8 minut 

#FUCKVINYL
Tu Adaś masz dowód, że straszna bida na tym promosie. Aczkolwiek kawałki wybrali najciekawsze.
http://www.ebay.pl/itm/Rise-of-the-Guar ... 3f20912786
http://www.ebay.pl/itm/Rise-of-the-Guar ... 3f20912786
Wg brytyjskich cenzorów dodatki trwają łącznie ok. 44 minut, a dodatek o muzyce Desplata trwa niemal 5 i pół minuty
Nie jest źle
http://www.bbfc.co.uk/releases/rise-gua ... l-features
00:06:23:00 THE MAN BEHIND THE GUARDIANS
00:08:02:00 DREAMING UP THE LOOK
00:08:36:00 NAUGHTY & NICE: DESIGNING MEMORABLE CHARACTERS
00:05:29:00 ENCHANTING EFFECTS
00:05:22:00 CREATING AN EPIC SCORE
00:10:18:13 DREAMERS & BELIEVERS: THE CAST OF RISE OF THE GUARDIANS (FEATURETTE)

00:06:23:00 THE MAN BEHIND THE GUARDIANS
00:08:02:00 DREAMING UP THE LOOK
00:08:36:00 NAUGHTY & NICE: DESIGNING MEMORABLE CHARACTERS
00:05:29:00 ENCHANTING EFFECTS
00:05:22:00 CREATING AN EPIC SCORE
00:10:18:13 DREAMERS & BELIEVERS: THE CAST OF RISE OF THE GUARDIANS (FEATURETTE)
Swoją drogą, jeśli mam być szczery, to dawno Strażników nie słuchałem, będzie gdzieś ponad miesiąc
Recenzja lakoniczna, ale poprawna. Ja czekam na kolejne projekty!!!

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie uwłaczając i nie prowokując, ale to chyba najbardziej samozachwalający się opis materiału o muzyce jakie widziałem na wydaniach DVD i Blu-Ray.hp_gof pisze:00:05:22:00 CREATING AN EPIC SCORE

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Ci, którzy poskąpili na kino, mogą się powoli brać za oglądanie filmu w dobrej jakości
Jeśli oczywiście mają na to ochotę